Dieter Coppens gaat opnieuw 'Down The Road' voor een avontuurlijke reis

zaterdag 28 oktober 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Voor het zesde seizoen van 'Down The Road' trekken Dieter Coppens en begeleidster Saar samen met Evert (29), Sabine (36), Laurens (34), Anneleen (30), Michaël (30) en Rebecca (34) naar het wondermooie Canada.

De zes jongvolwassenen met het syndroom van Down stappen vol spanning in het vliegtuig om de wereld en elkaar te ontdekken.


Voor iedereen wordt het een reis boordevol avontuur: paardrijden, bizons voeren, survival op een onbewoond eiland en een berentocht om maar een paar dingen te noemen. Langs de prachtige landschappen van Canada ontstaan er nieuwe vriendschappen voor het leven. Ook de families van de reisgenoten komen dit seizoen aan bod: zij vertellen samen met hun zoon of dochter, zus of broer hoe hun dagelijkse leven eruitziet.

Maak kennis met het reisgezelschap:

Dieter (45 jaar) & Saar (35 jaar)
Presentator en reisleider Dieter ging al vijf keer op reis met een bende jongvolwassenen. Het eerste seizoen, uitgezonden in 2018, werd internationaal beloond met een Gouden Roos. Dichter bij huis presenteerde hij Restaurant Misverstand, over een restaurant waar het voltallige personeel de diagnose jongdementie heeft.

Naast zijn tv-werk is Dieter actief als grafisch ontwerper en is hij ambassadeur van Warme William, een stichting die zich inzet voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren in Vlaanderen.

Saar is docent in het speciaal onderwijs en de side-kick van Dieter tijdens de reis. Ze ondersteunt het reisgezelschap, terwijl ze het avontuur opzoeken en grenzen verleggen.

Sabine (36 jaar)
Sabine houdt van luxe. Ze droomt van een carrière in Hollywood en is absoluut geen fan van kamperen in de natuur. Ze houdt van groot dromen en intens leven, en is heel vlot en mondig. Met haar oneliners zorgt ze regelmatig voor een komische noot.

Sabine woont thuis bij haar ouders, maar wil heel erg graag alleen wonen. Ze gaat elke donderdag helpen in een kleuterschool, op andere dagen gaat ze naar de dagopvang.

Rebecca (34 jaar)
Rebecca is een lieve vrouw die wat verlegen is, maar enorm geniet van de reis. Ze wil mee met Down the road om meer zelfvertrouwen te krijgen. Ze heeft een grote drang naar zelfstandigheid. Rebecca bloeit open tijdens de trip en maakt vrienden voor het leven.

Rebecca woont thuis en heeft daar een eigen studio. Ze werkt twee dagen per week in een cafeetje en één dag per week bij de kapper. Ze houdt van breien, knutselen en tekenen, en doet aan G-dans.

Anneleen (30 jaar)
Anneleen woont als enige van de bende volledig zelfstandig. Ze woont in een aanleunwoning in een verzorgingscentrum, op dezelfde gang als haar oma en opa. Anneleen heeft regulier onderwijs gevolgd en weet heel duidelijk wat ze wel en niet wil, zoals te veel knuffelen. Ze is single en op zoek naar liefde.

Anneleen werkt voor de hogeschool UCLL, waar ze één dag per week de lunch maakt voor haar collega's. Daarnaast werkt ze in een broodjeszaak en in een school. Anneleen is fan van DJ en producer Regi en is zelf ook muzikaal: ze speelt piano en wil daar iets meer mee doen. Tenslotte zwemt, fitnest en wandelt ze graag.

Evert (29 jaar)
Evert woont thuis bij zijn moeder en is een gevoelige, creatieve jongeman. Hij gaat mee op de reis om zichzelf beter te leren kennen. Zo neemt hij een doosje mee naar Canada waar hij slechte en droevige herinneringen in bewaart, zijn ‘verdrietjes’. Het is de bedoeling om dit doosje achter te laten in Canada en zo ook zijn verdriet.

Evert werkt een dag per week in bistro Bits ’n Bites. In zijn vrije tijd doet hij aan intuïtief schilderen. Evert zingt en danst graag, zijn grote droom is om in een musical als danser op te treden.

Michaël (30 jaar)
Michaël is een stoere jongeman met een klein hart. Hij is bijna een jaar samen met zijn vriendin. Michaël woont tijdens week in een 'inclusief cohousing-project', samen met drie andere jongens. Hij heeft meerdere grote dromen, zoals de slagerij waar hij werkt overnemen of DJ worden.

Hij werkt in een broodjeszaak, bij een slager en in een klimzaal. Daarnaast houdt Michaël van mooie auto's, die microbe kreeg hij van zijn ouders door. Michaël houdt ook van voetbal en speelt zelf in een G-ploeg.

Laurens (34 jaar)
Laurens is een guitige en vrolijke kerel die makkelijk praat. Hij is ook echt de grapjas van de bende en haalt vaak een practical joke uit met Dieter. Laurens is een grote dierenvriend en heeft hierdoor meteen een goede klik met Dieter. Zijn dierenliefde kwam er door veel naar National Geographic te kijken. Tijdens de reis neemt Laurens Dieter mee omeekhoorns en vogels te gaan spotten.

Laurens is een echte wijnkenner, houdt van uitgebreid ontbijten, voetbal en superheldenfilms. Hij werkt in een decoratie-atelier, waar hij zich vooral over het naaiwerk ontfermt en gepersonaliseerde teksten borduurt. Daarnaast werkt hij in een cafeetje. Hij loopt als vaandeldrager mee in de fanfare en is verzot op dansen - als er een nummer van Michael Jackson opstaat, dan eist Laurens de dansvloer op.

'Down The Road', vanaf 29 oktober elke zondag om 20.00 uur op VRT 1. Deze zender is in Nederland te zien via Ziggo-kanaal 51 en op KPN-kanaal 29.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer zkt Vrouw' - Thomas (VTM)

Boer Bert geniet van twee dates; eerst met Celine en vervolgens met de mondige Eva. Michiel heeft Anouchka gekozen voor zijn 24 uurs-date. Sanne gaat dan weer op date met haar twee overgebleven mannen, die elk op hun eigen manier hun gevoelens tonen. Ondertussen moet Thomas een keuze maken tussen zijn vier dames en gaat Martijn te rade bij zijn zus.

'Boer zkt Vrouw', om 19.55 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    De zevende dag
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 12:10
    Ket & Doc
    05:00
    Geen uitzending
  • 12:05
    Chicago Fire
    05:30
    Geen uitzending
  • 10:30
    Geen uitzending
    07:20
    Hoarders
  • 12:10
    Anne+
    09:15
    Geen uitzending
  • 08:55
    Geen uitzending
    14:00
    Bear's Wild Adventure
  • 12:10
    Married ... With Children
    02:20
    Beverly Hills, 90210
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 11:55
    Sports Late Night
    04:50
    Geen uitzending
  • 12:00
    Bones
    02:35
    Neighbours: A New Chapter
  • 11:45
    Backroad Truckers
    02:15
    Sydney Harbour Force
  • 12:05
    MasterChef UK
    02:45
    Geen uitzending
  • 11:35
    Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
    05:00
    Geen uitzending
  • 12:10
    Alle Zaken op een Rijtje
    06:00
    Herhalingslus
  • 12:17
    Roger
    06:00
    Lovely Day
  • 11:35
    Over (h)eerlijke groenten
    02:25
    De Garde van Gert
  • 11:20
    Eredivisie
    02:00
    MotoGP
  • 12:00
    Midsomer Murders
    02:00
    Beyond Paradise
  • 12:11
    Buitenhof
    01:33
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 12:01
    Adieu God?
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 12:19
    Het videodagboek van Anne Frank
    02:13
    Dichter bij Anne Frank