VT4 verhuist alle belspelletjes naar late avond

dinsdag 13 mei 2008

VT4 breidt vanaf woensdag 14 mei het programmaschema uit met extra programma's overdag. VT4 brengt tijdens de voor- en namiddag geen belspelletjes meer en programmeert zowel 's ochtends als 's avonds een nieuwe mix.

VT4-zusterzender VIJFtv startte op 1 januari 's namiddags succesvol programma's als Dr Phil, Oprah en The Flying Doctors. Voortaan worden ook op VIJFtv 's ochtends geen belspelletjes meer uitgezonden, maar wel heruitzendingen van het spelprogramma Te Nemen of Te Laten en magazines als Rotverwende Dochters en Als een krot in Spanje.

Vanaf woensdag 14 mei voegt VT4 aan de ochtendprogrammering animatieseries toe als Maisy, Fievel en Backyardigans. Ook de Amerikaanse komische serie Hanging' Mr. Cooper is voortaan elke dag op VT4 te zien. 's Namiddags brengt VT4 McGyver terug op het scherm. Enkel na de zendersluiting 's nachts zullen op VT4 en VIJFtv nog belspelletjes uitgezonden worden.

"Zowel de kijkers als de adverteerders reageerden bijzonder positief op de VIJFtv-dagprogramma's", licht gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers van SBS Belgium (VT4 en VIJFtv) toe. "Het VIJFtv-succes heeft ons geďnspireerd om ook op VT4 enkel 's nachts nog belspelletjes uit te zenden. Ter vergelijking: de eerste vier maanden van 2007 haalden de VIJFtv-namiddagprogramma's een gemiddeld marktaandeel van 4,7 procent op de VIJFtv-doelgroep, vrouwen tussen 20 en 49. Tot mei van dit jaar verdubbelde dit tot een gemiddelde van 9,7 procent."

'Mijn Restaurant': wie speelt samen met Leuven de grote finale? Antwerpen of Hasselt?
Stem NU
in de TV-Visie Poll

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (foto: Canvas - © VRT Joost Joossen 2017)

Er is in de drie jaar sinds de vorige serie van 'Onze man in Teheran' veel veranderd in Iran. De sfeer lijkt losser, maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen. Thomas ligt van alle kanten onder vuur. Zijn schoonmoeder wacht ongeduldig op een kleinkind en de directeur van het filmbureau van de overheid roept hem op zijn land niet weer als 'achterlijk' af te schilderen. Toch lijkt er veel veranderd in Iran. De sociale media hebben het land uit zijn isolement gehaald en de sfeer lijkt losser en vrijer. Maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen: vrouwen die op straat protesteren tegen de verplichte hoofddoek worden opgepakt. Nieuw is dat de foto's hiervan direct rondgaan op het internet, evenals de dreigementen van een religieuze fanaticus. Thomas herkent de afzender. Het is een oude bekende.

'Terzake Docu', om 20.30 uur op Canvas.

Dossiers