VRT gooit Ketnet-NT overboord

woensdag 29 augustus 2007

Ketnet ondergaat in het najaar opnieuw een drastische wijziging. De groots aangekondigde opslitsing van de Ketnet-doelgroep wordt teruggedraaid. De zone NT, voor de kinderen van 9 tot 12 jaar verhuist definitief naar de archiefkelders.

'De kijkers misten het warme en veilige gevoel van ons moedermerk Ketnet', aldus netmanager Catherine Castille. 'De styling stond te ver van hen af en was te bedreigend'.

Het onderdeel NT mag dan wel verdwijnen, Ketnet blijft programma's maken voor deze doelgroep. De zogenaamde pre-adolescenten krijgen binnenkort een nieuwe quiz 'Go GO Stop'. De zone K'tje, voor de allerkleinsten blijft wel behouden.

Ketnet brengt bij de start van het nieuwe schooljaar ook zijn actualiteitenmagazine 'Karrewiet' extra in stelling. 'Karrewiet' is voortaan niet alleen om 18.05 uur te zien, maar krijgt ook een herhaling om 19.35 uur. Verder komt er ook een webradio, een grote scholenwedstrijd en een hele reeks nieuwe programma's.

LEES OOK:
Ketnet-wrapster Britt toch naar JAM (VT4)
Heidi Lenaerts verlaat Ketnet voor Studio Brussel

Bron: HBVL

DOSSIER: Het najaar van 2007

volledig dossier

logo VTM logo

Donderdag en zondag werken de Rode Duivels hun laatste twee wedstrijden af in groep 2 van Divisie A van de Nations League. De Rode Duivels wonnen zowel op het veld van IJsland (0-3) als in eigen huis van Zwitserland (2-1) en staan met een 6 op 6 aan de leiding in de groep, samen met Zwitserland. IJsland, het zwakke broertje van deze poule, telt na 3 wedstrijden nog steeds 0 punten, en is nu al zeker van de degradatie naar Divisie B.

'Uefa Nations League: Belgi-Ijsland', om 20.25 uur bij VTM.