Vlaamse topserie 'Jes' woensdag in première bij vtm (trailer!)

dinsdag 24 maart 2009

Vtm start woensdagavond zijn nieuwe Vlaamse fictiereeks 'Jes' waarin dertigers twintigers willen blijven en waar onze hoofdstad een hoofdrol speelt. Het verhaal begint met een grote verandering in het leven van Jes. Zij en Gert zijn al heel lang samen. Op een dag krijgt Gert de job van zijn leven: gaan werken in een groot filiaal in Shanghai. Die job is zijn droom en Jes wil hem daarin volgen.

U


iteraard, dat leidt geen twijfel. Jes volgt hem altijd overal. Toch? Niet dus. De dag van het vertrek besluit ze niet mee te gaan. De anders zo volgzame Jes beslist om één keer in haar leven voor zichzelf te kiezen, in de hoop dat hij voor één keer ook voor haar kiest. Ze dumpt haar vriend en volgt haar eigen weg.

Gert vertrekt naar China, Jes kiest voor een singlebestaan in Brussel. In haar nieuwe leven wordt ze bijgestaan door haar BCBG-zus Michelle, haar macho homovriend John, de cynische prodeo-advocaat Luc en haar nieuwe beste vriendin, kunstenares en flapuit Sofia. Haar keuze heeft gevolgen voor iedereen...

Dat is de aanzet van Jes, de 13-delige dramedyreeks met Lotte Heijtenis in de titelrol die zich afspeelt in het Brussel van vandaag. De toon van 'Jes' is humoristisch, levenslustig, eigentijds en relativerend. De personages nemen geen blad voor de mond en alle onderwerpen worden besproken. De reeks is een dynamisch raderwerk zoals de hoofdstad zelf. Levens kruisen elkaar en gaan weer uit elkaar. Elk personage in Jes staat op een keerpunt in haar/zijn leven. Ze zijn op zoek naar geluk.  'Jes' is het leven van dertigers zoals het is, of zoals het
voor velen zou mogen zijn.

WIE IS WIE in 'Jes'?

Lotte Heijtenis als Jes JacobsLotte Heijtenis in 'Jes' (foto: vtm)
Jes is een vrolijke vrouw van rond de dertig, die tot voor kort altijd klaar stond voor de rest en eigenlijk nooit iets voor zichzelf deed. Maar er knaagde wel een gevoel van: Is dit het nu? Is dit alles? Met een klein hartje besluit ze eindelijk voor zichzelf te kiezen. En nu kan Jes eindelijk zijn wie ze altijd wou zijn. Maar wie is dat eigenlijk? Jes staat positief in het leven en wil er altijd voor gaan.

Tot de twijfel toeslaat. Een twijfel die verlammend kan werken. Confrontaties met anderen aangaan heeft ze nooit echt geleerd, waardoor ze nu af en toe nogal snel explodeert. Wispelturig, noemen ze dat. Gewoon zichzelf zijn, in haar ogen. Jes is dus niet altijd even voorspelbaar, ze is niet echt voor één hokje te vatten. Jes is gewoon Jes.

Kadėr Gürbüz als Michelle Jacobs Kadèr Gürbüz in 'Jes' (foto: vtm)
Michelle is de oudere zus van Jes én haar tegenpool. Als kind al leek ze een klein madammeke met een ijzeren wil. Je zou kunnen zeggen dat ze redelijk dominant was. Zij deelde de lakens uit. Ze is ook een echt fashion victim en heeft de neiging om iedereen te willen restylen. Van haar Barbies tot en met Jes en haar ouders. Michelle twijfelt weinig, ze weet wat ze wil en gaat ervoor.

Bij haar heb je de indruk dat oppervlakkige uiterlijkheden haar soms wat van de essentie van 't leven doen vervreemden, maar eigenlijk heeft Michelle meer diepgang dan je op het eerste gezicht zou vermoeden. Ze is een goede zorgende moeder van twee jonge tieners, maar alles moet wel verlopen zoals zij het wil. In haar stijlvol leven is er geen plaats voor imperfectie. Maar langzaam komen er barsten in haar façade.

Pascale Platel als Sofia Mann Pascale Platel in 'Jes' (foto: vtm)
Sofia komt uit een intellectueel en kunstzinnig milieu. Haar ouders waren bobo's avant la lettre. Eigenlijk past ze zich aan alle milieus aan, ze blijft zichzelf en heeft een hekel aan hypocriete mensen. Ze kan het goed uitleggen en heeft over veel dingen vaak een absurde mening. Dat ze van Gent komt, hoor je duidelijk aan haar accent. Maar dat stoort haar niet, ze vindt het eigenlijk wel sexy.

In de liefde gelooft Sofia nog steeds, al heeft ze op dat vlak al wel een turbulent parcours afgelegd. Meestal valt ze op mannen, soms op een vrouw. Ze laat zich leiden door haar impulsen. Zelf is Sofia kunstenares en leeft ze van de kunst en van een stevige erfenis. Haar ambitie is niet direct op haar carrière gericht maar eerder op het leven zelf dat ze voor de volle 100% wil leven.

Johan Heldenbergh als John Gillis
What you see is what you get. John heeft geen gêne en gaat er altijd voor. Hij is recht voor de raap, zelfzeker en zeer zelfbewust. Hij kwam vrij laat achter zijn geaardheid, maar gaat er sindsdien ten volle voor. En als hij een knappe man ziet, moet en zal hij hem veroveren. John geniet van zijn job als taxichauffeur: het geeft hem veel vrijheid, flexibele uren en weinig zorgen.

Hoewel hij al een stuk in de dertig is, leeft hij nog altijd als een zorgeloze twintiger. Weinig verantwoordelijkheidsgevoel, en veel feesten. Maar als iemand van zijn vrienden hem nodig heeft, staat hij stante pede voor hen klaar.

Koen De Graeve in 'Jes' (foto: vtm)Koen De Graeve als Luc De Wilde
Luc is op het eerste gezicht een norse brompot, een cynicus eerste klas. Maar als je dieper kijkt, zie je een schat van een gast met een gouden hart. Zijn cynisme is een schild dat hij gebruikt om zichzelf te beschermen. Dat moet ook soms wel, want als pro deo advocaat komt hij veel leed tegen. Met zijn uiterlijk is hij totaal niet bezig. Hij draagt altijd een "Arafat"- sjaal en kleedt zich altijd in slobbertruien en jeans. Luc is vooral de man van het verstand die opkomt voor de sociaal zwakkeren.

Wim Danckaert als Arnaud Schietecatte

Arnaud, de echtgenoot van Michelle, is een succesvolle immo-man. Hij zit al jaren in het vak en zijn actieterrein is Brussel en omstreken. Hij leeft voor zijn job en voor de status die dit met zich meebrengt. Hij is al vijftien jaar getrouwd met Michelle en ziet haar graag. Hun relatie was nooit echt passioneel, maar wel degelijk. Nu zit er sleet op, en Arnaud stort zich meer en meer op zijn werk. Arnaud heeft weinig empathie voor de echte gevoelens van vrouwen, en zeker van zijn eigen vrouw. Hij is op dat gebied een echte man. Als je het niet duidelijk zegt, zal hij de subtiele signalen ook niet begrepen hebben.

Wouter Hendrickx als Felix BolleWouter Hendrickx in 'Jes' (foto: vtm)
Felix is de onderbuur van Jes. Hij komt nors en afstandelijk over, maar dat komt waarschijnlijk eerder door de herrie die Jes en Sofia maken dan door zijn eigen karakter. Felix is een warme en openhartige man, die het positieve in alles ziet. Hij is nog altijd een beetje boyish. Maar wel getekend door de nakende echtscheiding met zijn jeugdliefde An. Felix heeft een boekenwinkeltje in de stad, een eigen warme stille cocon waar hij zich graag in terugtrekt. Hij geniet van de rust van de boeken. Ooit heeft hij een roman geschreven, maar die is nooit gepubliceerd geraakt. Want als het er echt op aan komt, twijfelt hij wel over zijn eigen kunnen.

Brussel
Brussel is zelf ook een personage. Via Johns taxi varen we op de stroom van de stad. We meren aan en vertrekken weer. Dit alles op het jazzy ritme zoals de hartslag van het drukke en kleurrijke Brussel. Een fantastische, soms wat bedreigende, maar altijd warme stad om in te wonen. Een stad ook waar onze Vlaamse bende zich thuis voelt met haar cafés, musea, theaters, pleintjes en restaurantjes, vele culturen, geuren en smaken.

Aflevering 1: De Grote Oversteek
Gastrollen: Charlotte De Wulf (Charlotte, dochter van Michelle en Arnaud), Ziggy Moens (zoontje van Michelle en Arnaud), Axel Daeseleire (Gert), Stefaan Van Brabandt (verkoper).

Jes Jacobs, een jonge vrouw van rond de 30, staat op het punt naar Shanghai te verhuizen. Niet voor zichzelf, maar voor de job van haar vriend Gert. Tijdens de voorbereidingen van de reis, begint er een lastig gevoel te knagen. Wat gaat ze daar doen? Is dit echt wel wat ze wil? Hier haar vrienden achterlaten, maar voor wat? Last minute, op de luchthaven hakt Jes de knoop door. Tot consternatie van Gert beslist ze om niet te vertrekken.

Haar oudere zus Michelle en goede vrienden Luc en John vangen haar op. Ze kan tijdelijk bij Luc in Brussel logeren tot ze een eigen plek vindt en tot ze weet wat ze wil in het leven. Maar al snel werkt ze Luc op de zenuwen...

'Jes', aflevering 1, woensdag 25 maart om 21.40 uur op vtm.



 







 

 

 

 

 

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The Voice van Vlaanderen' - finale (VTM)

De vier finalisten zingen nog een laatste keer de pannen van het dak in de hoop het publiek omver te blazen met hun talent en zo de overwinning in de wacht te slepen. Wie wordt de nieuwe 'Voice van Vlaanderen'?

'The Voice van Vlaanderen', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    07:50
    Journaallus
  • 23:45
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 06:15
    Sarah zingt
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:15
    Plop & de Peppers
    05:25
    Geen uitzending
  • 03:05
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:40
    How I Met Your Mother
  • 01:05
    Geen uitzending
    13:40
    All New Traffic Cops
  • 06:05
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:10
    Criminal Minds
  • 05:45
    Geen uitzending
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 06:15
    Extreme Makeover: Home Edition
    02:10
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:00
    Murdaugh Murders: The Movie
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 06:15
    Vuurput
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 05:35
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 05:50
    MotoGP
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 06:00
    Ghosts
    02:05
    Dickensian
  • 06:11
    MAX Geheugentrainer
    02:00
    EenVandaag
  • 02:01
    Nieuwsuur
    08:00
    Vroege Vogels
  • 06:12
    Liselotte
    02:31
    Sophie & Jeroen