Nieuwe tv-serie 'Vermist' binnenkort op VT4

donderdag 6 maart 2008

Binnenkort start VT4 met het uitzenden van 'Vermist'. Deze televisieserie is de spin-off van de populaire, gelijknamige, bioscoopfilm 'Vermist' op VT4. Nog steeds met dezelfde ijzersterke cast (Koen De Bouw, Kevin Janssens, Joke Devynck,) en het al even krachtige productie- en scenaristenteam (onder supervisie van Jan Verheyen). Woensdagavond werd de miniserie door VT4 voorgesteld aan de pers. TV-Visie maakte van de gelegenheid gebruik om enkele reacties te sprokkelen.

In avant-premire en in aanwezigheid van de cast werd de tweede aflevering vertoond in een trendy club in Antwerpen. De film doet dienst als de iets meer uitgebreide eerste aflevering. Er werd dan ook getracht te zorgen voor zoveel mogelijk homogeniteit tussen film en serie. Om de kwaliteit van de film te evenaren werd de misdaadreeks volledig op pellicule opgenomen.

Zoals de titel reeds weggeeft, gaat men in de serie opnieuw op zoek naar vermiste personen. Goeierikken zijn de mensen van de Cel Vermiste Personen, vertolkt door onder meer Koen De Bouw. 'Ik heb vroeger een aantal keer het 'ongedierte' moeten spelen, wat steeds zeer dankbare rollen waren,' vertelde De Bouw ons. 'Het is helemaal anders om de held uit te hangen, vaak veel saaier bovendien... Maar als het scenario goed in elkaar zit, is het een zeer aangename ervaring. Zo ook nu bij 'Vermist'.'

Voor Joke Devynck is dit niet haar debuut als politievrouw. In 'Flikken' en 'Aspe' mocht ze eveneens getooid met revolvers het beeld sieren. 'Voor mij is dat echt puur toeval. Het is niet dat ik een carrire gemist heb als agente ofzo. Misschien zien de mensen van de casting een sterke vrouw in mij?' In 'Katarakt' daarentegen speelde Devynck de minnares van Frank. 'Dat was eigenlijk veel moeilijker omdat ik het altijd moest doen met een paar zinnen. Gelukkig heeft Marc (Van Eeghem) mij er helemaal doorgetrokken.'

En en ander is te danken aan regiemeester Jan Verheyen en zijn jonge wolventrio Christophe van Rompaey, Joel Van Hoebrouck en Jakob Verbruggen. 'Ik ga er enorm veel spijt van hebben dat ik deze mannen heb binnengehaald. Dat wordt eerste klasse-concurrentie!', lachte een blinkende Jan Verheyen. Hij roemde ook de samenwerking met VT4. 'We wilden een reeks maken die onmiddellijk herkenbaar was als een VT4-reeks. Het mocht daarom allemaal een beetje ruwer en brutaler en dat is heel tof om te doen.'

Aan al die brutaliteit komt regelmatig het nodige stunt- en vliegwerk te pas. Kevin Janssens verklaarde dat hij niet vies is van wat blauwe plekken. 'Ik sta erop dat ik alles zelf doe. En neen, dat is geen machogedrag van mezelf,' drukte het lustobject ons op het hart. 'Het is gewoon veel praktischer voor regisseur en cameraman. Dan moeten ze niks wegmoffelen.'

In elk van de tien uitzendingen wordt een afgerond verhaal verteld, met een andere vermiste persoon. Om alles zo waarheidsgetrouw mogelijk te maken, werd beroep gedaan op Alain Remue en Guido Van Rillaer van de chte Cel Vermiste Personen.

De film wist 212.000 bezoekers te strikken. Of de miniserie het even goed zal doen, valt af te wachten. Dit voorjaar nog wordt het startschot gegeven. Dinsdag wordt de datum afgeklopt waarop de eerste aflevering wordt uitgezonden op VT4.

DOSSIER: Vermist (VT4)

volledig dossier

Vitaya logo V3

Manuela heeft een paar jaar geleden besloten om door het leven te gaan als Sweet Lolita. Haar moeder Astrid maakt zich vreselijke zorgen en ze durft geen winkel meer met haar in te gaan. Manuela vindt het heel erg lastig dat haar moeder haar niet accepteert zoals zij wil zijn. Maar achter al die rushes en roze pruiken zit misschien wel een heel bijzonder verhaal. Sylvia staat in Haarlem bekend als T-Chilly knotsgek. Want knotsgek dat is ze. Uitdagend dansend op de bar, gehuld in strakke jurkjes... alles kan en alles mag. Haar dochter Samantha heeft de hulp van Gordon ingeschakeld want ze is zwanger en wil absoluut geen oma die schaarsgekleed achter haar kinderwagen loopt.

'Hotter Than My Daughter', om 21.00 uur op Vitaya.