Frances Lefebure verstopt zich 2 uur lang in Rode Duivels-studio - VIDEO

woensdag 12 september 2018
Foto: VTM - MEDIALAAN 2018

Een opmerkelijk intermezzo gisteren in de studio waarin Maarten Breckx samen met analisten Johan Boskamp en Thomas Buffel de Rode Duivels-match becommentarieerde.

Enkele minuten na de start van de uitzending werden achter de desk van de presentator en praatgasten plots bordjes in de lucht gehesen met het opschrift 'Make Belgium Great Again'. Een geheime actie van Frances Lefebure, in de aanloop naar de start van haar nieuwe programma op dinsdag 18 september bij VTM.

Frances verstopte zich samen met een redacteur 2 uur lang achter de praatset van sportanker Maarten Breckx en zijn gasten. En dat allemaal om reclame te maken voor haar programma 'Make Belgium Great Again', dat exact één week later op antenne gaat. Net voor er vanuit de studio zou worden overgegaan naar het stadion in IJsland staken de twee wat sluikreclame voor hun programma de hoogte in. Tot grote verbazing van de nietsvermoedende Maarten en zijn gasten.

Frances Lefebure: 'Met 'Make Belgium Great Again' willen we van België een betere plek maken, maar dat kunnen we uiteraard niet alleen. Daar hebben we de kijker voor nodig. En waar moet je die anders gaan zoeken dan bij een wedstrijd van de Rode Duivels? Ik denk niet dat ik ooit al 2 uur lang zo stil ben geweest. Gelukkig maakt iemand zoals Johan Boskamp zelf al voldoende lawaai vóór de uitzending (lacht).'

Bekijk de video HIER.

'Make Belgium Great Again', vanaf dinsdag 18 september om 20.35 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

logo n logo V3 n V3

Opgroeien met een andere geaardheid, het zou geen probleem meer mogen zijn. Maar jammer genoeg is dat nog niet altijd zo. LHBT-jongeren (lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders) krijgen meer dan hun leeftijdsgenoten af te rekenen met mentale problemen. Deze zijn vaak het gevolg van homofobe ervaringen. Olly Alexander, de populaire Britse acteur en frontman van de elektropopband Years & Years, wil dit taboe doorbreken. Hij getuigt eerlijk over z'n eigen eetstoornis, depressie en drugverslaving die hij daardoor ontwikkelde. Voor het eerst in z'n leven bekent hij ook aan z'n mama met welke problemen hij jarenlang heeft geworsteld. En hij praat heel open met lotgenoten en hun families.

'Growing Up Gay', om 21.25 uur op En.