Dieter Coppens en zijn reisgenoten beleven wondermooie avonturen in Canada

zaterdag 28 oktober 2023
Foto: VRT 1 - © VRT 2023

Voor het zesde seizoen van 'Down The Road' trekken Dieter Coppens en begeleidster Saar samen met Evert (29), Sabine (36), Laurens (34), Anneleen (30), Michaël (30) en Rebecca (34) naar het wondermooie Canada.

De zes jongvolwassenen met het syndroom van Down stappen vol spanning het vliegtuig op om de wereld en elkaar te ontdekken.


Voor iedereen wordt het een reis boordevol avontuur: paardrijden, bizons voederen, survival op een onbewoond eiland, een berentocht en nog zo veel meer. Doorheen de prachtige landschappen van Canada ontstaan er nieuwe vriendschappen voor het leven. Ook de families van de reisgenoten komen dit seizoen aan bod: zij vertellen samen met hun zoon of dochter, zus of broer hoe hun dagelijkse leven eruitziet.

Leer de reisgenoten kennen:

Sabine (36 jaar, uit Kapellen)
Sabine houdt van luxe. Ze droomt van een carrière in Hollywood en is absoluut geen fan van kamperen in de natuur. Ze houdt van groot dromen en fel leven, en is heel vlot en mondig. Met haar oneliners zorgt ze regelmatig voor een komische noot.

Sabine woont nog thuis bij haar ouders maar wil heel erg graag alleen wonen. Ze gaat elke donderdag helpen in een kleuterschool, op andere dagen gaat ze naar een dagcentrum. Ze is enorme fan van #LikeMe.

Rebecca (34 jaar, uit Gentbrugge)
Rebecca is een lieve jongedame die wat verlegen is, maar heel hard geniet van de reis. Ze wilde mee met Down the road om wat meer zelfvertrouwen te krijgen. Ze heeft een grote drang naar zelfstandigheid. Rebecca bloeit open tijdens de trip en maakt vrienden voor het leven.

Rebecca woont nog thuis en heeft daar een eigen studio voor zichzelf. Ze werkt twee dagen per week in een cafeetje en een dag per week bij de kapper. Ze houdt van breien, knutselen en tekenen, en doet aan G-dans.

Anneleen (30 jaar, uit Lummen)
Anneleen woont als enige van de bende volledig zelfstandig. Ze woont in een assistentiewoning in een woonzorgcentrum, op dezelfde gang als haar oma en opa. Anneleen heeft inclusief onderwijs gevolgd en weet heel duidelijk wat ze wel wil - maar ook wat ze niet wil, zoals te veel knuffelen. Ze is single en op zoek naar de liefde.

Anneleen werkt voor de UCLL, waar ze een dag per week de lunch bereidt voor haar collega's. Daarnaast werkt ze in een broodjeszaak en in een school. Anneleen is fan van Regi en is zelf ook muzikaal: ze speelt graag piano en wil daar iets meer mee doen. Daarnaast zwemt, fitnest en wandelt ze graag.

Evert (29 jaar, uit Putte)
Evert woont thuis bij zijn mama en is een gevoelige en creatieve jongeman. Hij gaat mee op de reis om zichzelf beter te leren kennen. Zo neemt hij een doosje mee naar Canada waar hij slechte en droevige herinneringen in bewaart, zijn ‘verdrietjes’. Het is de bedoeling om dit doosje achter te laten in Canada en zo ook zijn verdriet.

Evert werkt een dag per week in Bits ’n Bites. Daarnaast schildert en kleurt hij graag en doet hij aan intuïtief schilderen. Evert zingt en danst heel graag. Zijn grote droom is om in een musical als danser op te treden. Net als Sabine houdt hij van #LikeMe.

Michaël (30 jaar, uit Niel)
Michaël is een stoere jongeman met een peperkoeken hartje. Hij is bijna een jaar samen met zijn vriendin. Michaël woont door de week in een inclusief cohousing-project, samen met drie andere jongens. Hij heeft grote dromen, zoals de slagerij waar hij werkt overnemen. Maar ook DJ worden is een droom van hem.

Hij werkt doorheen de week bij een broodjeszaak, in een beenhouwerij en in een klimzaal. Daarnaast houdt Michaël van mooie auto's, die microbe kreeg hij van zijn ouders door. Michaël houdt ook van voetbal en speelt zelf in een G-ploeg in Schelle.

Laurens (34 jaar, uit Kortrijk)
Laurens is een West-Vlaming in hart en nieren. Hij is een heel guitige en vrolijke kerel die vlot vertelt. Hij is ook echt de grapjas van de bende en haalt vaak een mopje uit met Dieter. Laurens is een enorme dierenvriend en heeft hierdoor meteen een goede klik met Dieter. Zijn dierenliefde kwam er door veel te kijken naar National Geographic. Tijdens de reis neemt Laurens Dieter mee om eekhoorns en vogels te gaan spotten.

Laurens is een echte wijnkenner en houdt van uitgebreid ontbijten. Hij werkt in een decoratie-atelier, waar hij zich vooral over het naaiwerk ontfermt en gepersonaliseerde teksten borduurt. Daarnaast werkt hij in een cafeetje. Laurens houdt van voetbal en van superheldenfilms. Hij loopt als vaandeldrager mee in de fanfare en is verzot op dansen - als er een nummer van Michael Jackson opstaat, dan eist Laurens de dansvloer op.

'Down The Road', vanaf 29 oktober elke zondag om 20.00 uur op VRT 1 en VRT MAX.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Boer zkt Vrouw' - Thomas (VTM)

Boer Bert geniet van twee dates; eerst met Celine en vervolgens met de mondige Eva. Michiel heeft Anouchka gekozen voor zijn 24 uurs-date. Sanne gaat dan weer op date met haar twee overgebleven mannen, die elk op hun eigen manier hun gevoelens tonen. Ondertussen moet Thomas een keuze maken tussen zijn vier dames en gaat Martijn te rade bij zijn zus.

'Boer zkt Vrouw', om 19.55 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 13:30
    Les petits meurtres d'Agatha Christie
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 13:30
    Spokenjagers
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:55
    Aspe
    05:30
    Geen uitzending
  • 14:25
    De Scheetjes: bouwen op Bonaire
    02:25
    Geen uitzending
  • 12:35
    Geen uitzending
    11:45
    Sturm der Liebe
  • 08:55
    Geen uitzending
    14:00
    Bear's Wild Adventure
  • 14:15
    Married ... With Children
    02:20
    Beverly Hills, 90210
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 14:20
    Will & Grace
    04:50
    Geen uitzending
  • 13:50
    Bones
    02:35
    Neighbours: A New Chapter
  • 14:20
    Backroad Truckers
    02:15
    Sydney Harbour Force
  • 13:45
    MasterChef UK
    02:45
    Geen uitzending
  • 14:00
    Cold Case Files
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:20
    Fleet TV
    06:00
    Herhalingslus
  • 14:24
    Publireportage
    06:00
    Lovely Day
  • 14:15
    Tot op de Graat
    02:25
    De Garde van Gert
  • 13:25
    Premier League
    02:00
    MotoGP
  • 13:40
    Midsomer Murders
    02:00
    Beyond Paradise
  • 13:12
    NOS Studio Sport Live
    01:33
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 14:06
    Andere Tijden Special
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 14:20
    Theodosia
    02:13
    Dichter bij Anne Frank