Derde en laatste reeks van 'De Elfenheuvel' van start op Ketnet

vrijdag 22 februari 2013

In mei vorig jaar eindigde het tweede seizoen van populaire Ketnet-reeks 'De Elfenheuvel' in opperste spanning: de elfenprins Dagmar werd tijdens een confrontatie met elfenjager Vleugeleers geraakt door een pijl en kon pas op het laatste nippertje gered worden.

In de derde en laatste reeks volgen we de verdere belevenissen van Dagmar, zijn pleeggezin in de mensenwereld en zijn vrienden. Slagen de jongeren erin hun clubhuis te behouden nu het Elfenheuvel-bos dreigt verkocht te worden? En vooral: zullen Dagmar en zijn vrienden de magische meteoriet Oxus terugvinden die de Tussenwereld van de elfen van de ondergang kan redden.


In deze derde reeks maken enkele nieuwe personages hun opwachting, zoals de Bomma (Sien Eggers) en de Bompa (Roger Bolders) van Saartje en Wiki, de gezusters De Saegher (Reinhilde Decleir en Viviane De Muynck) en de burgemeester (Mieke Bouve).

De eerste twee seizoenen van De Elfenheuvel waren regelrechte voltreffers. De mix van mysterie en avontuur, spanning, romantiek en humor in een hedendaagse milieu van eigentijdse jongeren heeft duidelijk gewerkt. De tweede reeks deed het met 35.8% marktaandeel (4-12 jarigen) nog beter dan de eerste (31.6 %) en was ook razend populair op ketnet.be (waar de afleveringen na uitzending allemaal te bekijken zijn).

Door het aantreden van Leonard Muylle als wrapper eind vorig jaar, zitten er nu twee wrappers als hoofdrolspelers in de reeks: Niels (Destadsbader) als Dagmar en Leonard als Wiki. Dat geeft de serie extra pigment. Maar deze derde reeks belooft vooral superspannend te worden omdat het verhaal naar zijn climax groeit en na 52 nieuwe afleveringen zijn ontknoping krijgt.

Wat voorafging
In de eerste reeks van 'De Elfenheuvel' maakten we kennis met de elfenprins Dagmar, die door zijn vader, koning Zirkos, naar de mensenwereld werd gestuurd. Daar belandde hij als een soort 'pleegzoon' bij de prettig gestoorde familie Ranonkel. Hij probeerde angstvallig zijn identiteit geheim te houden, wat niet evident is met een stel vleugels op je rug. In de loop van de reeks werd duidelijk dat Dagmar eigenlijk naar de mensenwereld werd gestuurd met een missie: de meteoriet Oxus terugvinden. Alleen dan kan de Tussenwereld, waar de elfen wonen, gered worden.

Volgens de legende van Kortan de Wildeman zou Oxus zich in de buurt van de Elfenheuvel bevinden, de plek waar de plaatselijke jongeren hun gelijknamige clubhuis hebben ingericht. Terwijl Dagmar op zoek ging naar de meteoriet, werd de relatie met zijn nieuwe familie en vrienden hechter. Maar het werd ook steeds moeilijker om zijn afkomst verborgen te houden, vooral wanneer elfenjager Roel Vademecus hem op het spoor kwam en de excentrieke baron Vleugeleers een elf wou 'vangen' voor zijn verzameling.

In de tweede reeks zagen we hoe Saartje, Wiki en Billie ontdekten dat Dagmar een elf is. Dat vond Dagmar bijzonder vervelend, maar het voordeel was dat ze hem voortaan konden helpen om Oxus te zoeken.

Ondertussen zaten de elfenjager professor Roel Vademecus en de excentrieke baron Edgar Vleugeleers Dagmar steeds dichter op de hielen. Uiteindelijk kreeg Vleugeleers Dagmar te pakken en werd hij getroffen door een pijl. Gelukkig liep alles nog goed af.

De rol van Dagmar wordt vertolkt door Niels Destadsbader. Zijn pleegfamilie ten huize Ranonkel bestaat uit de pittige Saartje (Kalina Malehounova), haar slimme broer Rinus - Wiki voor de vrienden - (Leonard Muylle) en hun toffe mama Lore (Christel Domen). De stoere Kyan De Keersmaker (Seppe Cosyns) is het liefje van Saartje. En dan is er ook nog Maud Wijffels (Daphne Paelinck), een beetje een intrigante die verliefd is op Kyan en de anderen gebruikt om dichter bij hem te komen.

Andere personages worden gespeeld door onder meer Olga Leyers (Billie), Machteld Timmermans (Veerle De Keersmaker), An Vanderstighelen (Mara Noberis), Ivan Pecnik (Harold De Keersmaker), Koen Van Impe (Karel Wijffels), Els Olaerts (Minouche Wijffels) , Lore Stuyck (Bling Bling), Tijs Hoornaert (Zanzibar) e.v.a.

In de tweede reeks maakten we ook kennis met elfenexpert professor Roel Vademecus (gespeeld door Hans Van Cauwenberghe) en landmeter Kornelis (Frans Van der Aa), een vriend van Tim De Wilde (de vader van Saartje en Wiki). Zij keren ook in de derde reeks terug.

Hoe het verder gaat
De derde en laatste reeks belooft opnieuw razend spannend te worden. De Bomma (Sien Eggers) en de Bompa (Roger Bolders) van Saartje en Wiki komen op bezoek en dat zorgt voor heel wat ophef ten huize Ranonkel.

De meteoriet Oxus blijkt te zijn gestolen. Saartje, Dagmar en Wiki gaan op zoek naar de dief. Die meldt zich aan onder de schuilnaam Bingo. Het is een vroegere elf die ooit zondigde tegen de elfenvloek en sindsdien als mens verder leeft. Hij eist in ruil voor Oxus dat hij opnieuw in ere wordt hersteld. Dagmar beseft dat hij die eis niet zal kunnen inwilligen. Samen met Saartje en Wiki probeert hij de identiteit van Bingo te achterhalen. Is het iemand die ze kennen? En hoe kunnen ze Bingo overhalen om Oxus terug te geven, zodat de Elfenwereld gered kan worden?

Ondertussen wordt het bos waar clubhuis De Elfenheuvel staat, bedreigd. De gezusters De Saegher (Reinhilde Decleir en Viviane De Muynck) willen het kopen en de bomen laten rooien. Burgemeester Simonne De Nachtzwaluw (Mieke Bouve) en het gemeentebestuur gaan akkoord met de verkoop. Dat kunnen ze jongeren niet zomaar laten gebeuren. Ze slaan de handen in elkaar en gaan tot de actie over.

Terwijl ze samen op zoek gaan naar Oxus en ijveren voor het behoud van 'De Elfenheuvel' groeien Saartje en Dagmar naar elkaar toe. Ze hebben gevoelens voor elkaar en krijgen het steeds lastiger om die te onderdrukken. En dat is gevaarlijk, want als Dagmar een mensenmeisje kust, kan hij niet meer terug naar de Elfenwereld.

Kunnen ze elkaars liefde weerstaan en zullen ze Oxus vinden en de Elfenwereld redden? We zien het vanaf 25 februari in de derde reeks van 'De Elfenheuvel'.

Nieuwe personages

Bomma (Sien Eggers)
De bomma is de moeder van Lore en dus de grootmoeder van Saartje en Wiki. Ze zien elkaar niet zoveel want de bomma en bompa hebben een pension in Frankrijk. Maar nu komen ze bij het gezin Ranonkel logeren. De Bomma is nogal bemoeiziek en dat zorgt wel voor wat spanningen met haar dochter Lore.

Bompa (Roger Bolders)
De bompa is de zachtmoedige grootvader van Saartje en Wiki. Hij is eeuwig jong gebleven. Hij spreekt een codetaal met Wiki en is even dol op computergames als zijn kleinzoon.

Miene en Tiene De Saegher (Reinhilde Decleir en Viviane De Muynck)
Tiene en Miene De Saegher zijn twee nogal knoestige ongehuwde zussen die samen een zagerij uitbaten. Ze hebben het bos van De Elfenheuvel opgekocht en willen dat rooien. Uiteraard zou dat het einde betekenen van het clubhuis. Dat kunnen de jongeren niet zomaar laten gebeuren.

De burgemeester (Mieke Bouve)
Simonne De Nachtzwaluw is de burgemeester van Kortebeke. Zij en haar college hebben beslist om het bos met het clubhuis te verkopen. Als de jongeren haar proberen op andere gedachten te brengen, laat ze zich niet zo snel overtuigen. En daar blijkt een bijzondere reden voor te zijn...

'De Elfenheuvel King Size'
Op zaterdag 23 februari blikt 'Ketnet King Size' vooruit naar de start van de derde reeks, daags daarna. Kalina Malehounova (Saartje in de reeks) en Daphne Paelinck (die de rol van Maud speelt) komen langs en lichten een tip van de sluier op over de laatste reeks van 'De Elfenheuvel'.

Kindreporter Matilda maakte voor Het Rode Lopertje een reportage achter de schermen van de reeks. En Ketnet geeft ook een boekenpakket weg met de romans van De Elfenheuvel. Zo kunnen de fans de avonturen van Dagmar en zijn vrienden ook nog eens in boekvorm beleven.

Om helemaal bij te zijn voor het begin van de tweede reeks, vat Ketnet de eerste twee reeksen samen in twee lange specials: 'De Elfenprins' over reeks 1 (zaterdag 23 februari om 17.55 uur) en 'De Elfenjager' over reeks 2 (zondag 24 februari om 17.55 uur).

'De Elfenheuvel – reeks III', maandag tot donderdag vanaf 25 februari om 18.10 uur op Ketnet. Herhaling de volgende dag om 17.55 uur. Compilatieaflevering op zondag om 9.35 uur.

Saartje en Maud in 'Ketnet King Size', zaterdag 23 februari om 8.20 uur.

'De Elfenprins (special reeks I)', zaterdag 23 februari om 17.55 uur.

'De Elfenjager (special reeks II)', zondag 24 februari om 17.55 uur.


deelfenheuvel

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:50
    Journaallus
    08:00
    radio2 op VRT 1
  • 23:55
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 00:35
    The Good Doctor
    05:25
    Geen uitzending
  • 00:30
    Random Breath Test
    02:30
    Geen uitzending
  • 00:45
    The Big Bang Theory
    09:00
    Geen uitzending
  • 00:05
    Walker, Texas Ranger
    09:05
    Geen uitzending
  • 00:20
    JAG
    07:45
    Beverly Hills, 90210
  • 00:35
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 00:20
    Viva la Feta
    04:50
    Geen uitzending
  • 00:20
    ER
    05:00
    Geen uitzending
  • 22:30
    The Hateful Eight
    02:45
    Sydney Harbour Force
  • 00:20
    Dating: No Filter
    02:10
    Geen uitzending
  • 00:35
    Castle
    05:00
    Geen uitzending
  • 00:25
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 00:46
    Buiten spelen
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 00:25
    Guillaume's Paris
  • 23:35
    MIDMID
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 00:45
    Devil's Peak
  • 00:29
    Op1
    02:00
    EenVandaag
  • 00:09
    The Farewell
    02:36
    Nieuwsuur
  • 00:00
    Sophie & Jeroen
    03:26
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal