Ketnet brengt magie en reality in 'Circus'

zondag 25 oktober 2009

Eén strenge circusdirecteur, vier professionele leermeesters en acht geweldige circusartiesten Ketnet brengt vanaf 26 oktober de magie van de grote circustent vol getalenteerde artiesten naar het kleine scherm met de dagelijkse reality-reeks 'Circus'.

Met de hulp van professionele leermeesters en de enthousiaste aanmoedigingen van presentatrice Kristien Maes tonen acht kinderen zich van hun lenigste, krachtigste, behendigste en zotste kant. Zullen ze circusdirecteur Iwein Segers kunnen overtuigen dat ze klaar zijn om op te treden in een echt circus?


De magie van het circus
De circuswereld is een wereld die tot de verbeelding spreekt. Dat het circus ook voor de Ketnet-kijkers een fascinerende wereld is met veel aantrekkingskracht, blijkt uit Ketnets zoektocht naar jong aanstormend circustalent in de nieuwe reality-reeks 'Circus'. Maar liefst 250 kinderen willen laten zien dat er een circusartiest in hen schuilt. Maar daarvoor moeten ze bewijzen dat ze lenig, krachtig en behendig zijn. Ook een portie lef en een goed evenwicht zijn onmisbare elementen voor een circusartiest.

Een wereld vol circus
Cabaretier Iwein Segers kruipt in de huid van de strenge, maar rechtvaardige circusdirecteur. Samen met de leermeesters selecteert hij na de eerste afleveringen acht kinderen die heel wat circustalent hebben. De circusdirecteur wil zeker weten dat de kinderen in een echt circus kunnen optreden. Daarom geeft hij hen elke week de opdracht een act ineen te knutselen.

Stap voor stap gaat de circuswereld voor hen open. Verschillende disciplines passeren de revue. Chinese mast, tissue, jonglerie, diabolo, Duits rad, clownerie, acro porté, bascule, trampoline en
acrobatie,... een echte circusartiest kan het allemaal.

Teamspirit, veiligheid en act de présence vormen de rode draad doorheen het groeiproces. De professionele leermeesters helpen hen bij de moeilijkste technieken en de gekste trucs en moedigen hen aan om door te zetten. Ook Kristien Maes staat klaar om hen een hart onder de riem te steken. De leermeesters en Kristien begeleiden de kinderen en leven samen met hen toe naar het moment suprême: optreden in een echt circus. Na zeven weken zorgt de circusdirecteur voor de ontknoping: zijn de kinderen klaar om de show te stelen in een echt circus?

'Circus' op het web
Ook op http://www.ketnet.be gaat er voor de kinderen een hele circuswereld open. Ze kunnen zelf de acrobaat uithangen in het supertoffe circusspel. De kinderen kunnen in verschillende circusdisciplines zoveel mogelijk medailles verzamelen. En wie echt goed is, krijgt van de circusdirecteur een diploma en wordt één van de artiesten van het Ketnet-webcircus.

Op de website zijn er ook heel wat filmpjes te bekijken. De leermeesters en de kinderen die het tot echte circusartiest willen schoppen stellen zich voor op de website en tonen hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Ook de circusdirecteur heeft voor ketnet.be heel wat in petto. Wekelijks post hij een filmpje waarin hij met zijn varken Peggy even terugblikt op de afgelopen week. Daarnaast geeft hij met veel plezier circustips en –weetjes weg. De kijkers die helemaal gebeten zijn door het circusvirus kunnen online leren hoe ze stap voor stap zelf een circusartiest kunnen worden.

De circusdirecteur

Iwein Segers
Iwein Segers wou als kind clown worden, maar is ondertussen uitgegroeid tot zanger, schrijver, presentator en cabaretier. In 2007 werd hij als cabaretier bekend via de eerste 'Comedy Casino Cup' op Canvas. Een jaar later toerde hij met zijn eerste avondvullende theatershow 25 jaar Iwein Segers door Vlaanderen en Nederland en won hij de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival. Voor de Comedy Cup was Iwein op Studio Brussel te horen in de programma's 'Microcosmos', 'Collage' en 'Het ministerie van miserie' en het afgelopen seizoen speelde hij de Svekke in 'M!LF' op 2BE.

De leermeesters

Gert De Cooman
Als 8-jarige ontdekte Gert De Cooman het circus bij Cirkus in Beweging in Leuven waar hij de grond- en luchtacrobatie leerde kennen. Na zijn middelbare school volgde hij les aan l’Ecole Superieure des Arts du Cirque in Brussel (ESAC). In juni 2007 studeerde hij af en niet veel later creëerde hij een compagnie: Le Carré Curieux, Cirque Vivant!. Gert volgde ook de opleiding tot begeleider in de circuskunsten via het Circuscentrum.

Arno Wauters
Arno Wauters is gepassioneerd door de podiumkunsten en in het bijzonder het circus. Na een eerste voorbereidend jaar in Espace Catastrophe en een tweede in École Nationale de Cirque van Chatellerault, belandt Arno uiteindelijk in École Nationale de Cirque van Montréal. Na zijn studies is Arno aan de slag gegaan bij het Antwerps circuscollectief Ell Circo d’Ell Fuego, waar hij zijn straatvoorstelling verder heeft uitgewerkt en momenteel mee de fundamenten legt van het pedagogisch programma.

Bert Beyens
Bert Beyens studeerde lichamelijke opvoeding en volgde een pedagogische opleiding aan de École de Cirque van Brussel. Hij begon zijn carrière als zelfstandig circusdocent aan verschillende instellingen. In 2003 richtte hij mee Ell Circo D’ell Fuego op. Nu is hij hoofdtrainer aan de circusschool van ECDF en zit hij de pedagogische raad voor. Samen met Ell Circo D'ell Fuego bouwt Bert Beyens aan een platform waar talentvolle en gedreven jongeren zich in ideale omstandigheden kunnen voorbereiden op een professionele carrière.

Femke Luyckx
Femke Luyckx begon al in1985 te dansen bij de balletschool van Antwerpen en studeerde 15 jaar later af aan de dansacademie van Tilburg. Ze werkte al met vele choreografen en bij verschillende dansgezelschappen, o.a. De Nederlandse Opera, De Vlaamse Opera en Amsterdam Dance Company. Bij Jeugddanstheater Plankenkoorts leerde Femke tissue voor de voorstelling Risico!. Sindsdien danst ze als Originally Fake op de grond en in de lucht en werkt ze als tissueartieste en als gastdocente tissue en dans.

'Circus', vanaf maandag 26 oktober van maandag tot vrijdag telkens om 17.55 uur (herhaling om 19.10 uur) op Ketnet. Compilatie op zaterdag om 18.50 uur en op zondag 11.10 uur.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:30
    The Brokenwood Mysteries
    07:35
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 13:30
    Ketnet Musical
    05:15
    Geen uitzending
  • 14:15
    Kan ik het ook?
    01:40
    Geen uitzending
  • 14:30
    Project Runway
    01:35
    American Ninja Warrior
  • 12:35
    Geen uitzending
    01:05
    Impeachment: American Crime Story
  • 14:35
    All New Traffic Cops
    00:50
    Geen uitzending
  • 14:30
    Beverly Hills, 90210
    02:10
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 14:45
    Man With a Plan
    02:20
    Sports Late Night
  • 14:45
    NCIS
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:00
    Borderforce USA: The Bridges
    02:25
    Two and a Half Men
  • 14:40
    Dr. Phil
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:20
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 14:20
    Fleet TV
    03:00
    Herhalingslus
  • 14:53
    Hobbyklus
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 14:50
    Streetfood
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 12:55
    KNVB Beker
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 14:00
    Midsomer Murders
    03:35
    Shakespeare and Hathaway: Private Investigators
  • 14:35
    Tussen Kunst en Kitsch
    01:42
    Liefde voor het landgoed
  • 14:33
    Dwars door de Lage landen
    08:03
    Petrus in het land
  • 14:40
    De Faker
    02:21
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal