VT4 zet Goedele Liekens op straat!

zaterdag 18 oktober 2008

Amper anderhalf jaar na haar grote intrede bij VT4 staat Goedele Liekens alweer op straat. Liekens kreeg afgelopen week haar ontslag via een aangetekend schrijven. Officieel luidt het dat ze zonder toestemming in het Eén-programma 'De Laatste Show' te gast was om te praten over haar tijdschrift.

Zo k

omt er vervroegd een einde aan één van de grootste overstappen van de afgelopen jaren in het Vlaams mediawereldje. Goedele zelf is zeer verbaasd over haar ontslag: 'De gesprekken waren hoopgevend'. Bovendien beweert Goedele dat destijds een afspraak had gemaakt met Ricus Jansegers dat tv-optredens ter promotie van haar maandblad geen enkel probleem vormden. Nieuwe bazen, nieuwe wetten, zo blijkt nu. Normaal gezien zou Goedele het gezicht worden van het eerste ernstige praatprogramma van VT4. Woordvoerder Kristof Demasure wil of kan het ontslag van Goedele niet bevestigen.

Het begon nochtans allemaal zo mooi. In mei 2007 trok Goedele Liekens na 18 jaar de deuren van vtm achter zich dicht. Na lang twijfelen verliet ze dan toch de zender die haar groot gemaakt had in Vlaanderen. Haar oude werkgever was niet te beroerd om haar voormalig toppaardje veel succes te wensen bij VT4. Uitzwaaien zonder tranen.

'Die gesprekken verliepen altijd hartelijk. Maar de nieuwe richting voor Goedele binnen een nieuw en ambitieus vtm kwam er niet. We kregen de goesting van de zender niet op één lijn met de zeer uiteenlopende ambities van Goedele.', klonk het toen in Vilvoorde.

Bij VT4 stond men te popelen om zijn nieuw paradepaardje uit te spelen. 'De komst van Goedele Liekens past perfect in de verdere uitbouw van VT4 en VIJFtv', aldus toenmalig gedelegeerd bestuurder Ricus Jansegers.

Ook Goedele Liekens was zeer opgetogen. 'Wanneer je voor een nieuwe jarenlange samenwerking met een tv-zender kiest, zijn de mensen en de sfeer doorslaggevend. Maar het is vooral leuk om deel uit te mogen maken van een groeiende groep: VT4 en VIJFtv blijven zich in alle opzichten versterken, en de marktaandelen breiden nog steeds uit. Met de start van een eigen tijdschrift heb ik er een passie bij, maar op televisie heb ik nu weer een groot ei te leggen.', klonk het toen in het persbericht.

Alleen, dat ei kwam er nooit. Amper drie maanden na haar overstap flopte de Goedele-quiz 'Slimmer dan een kind van 10?' genadeloos. Vlaanderen zat niet te wachten op een quiz met Goedele Liekens. Er zat zelfs niets anders op dan de quiz te verhuizen naar de late zondagnamiddag.

Maar VT4 bleef in Goedele geloven en beloofde een talkshow zoals Vlaanderen van 'La Liekens' gewend was. In februari 2008 was er echter nog geen spoor te bekennen van de VT4-talkshow. Geen probleem, Goedele werd alle rust gegund om haar maandblad 'Goedele' op te starten en tussendoor ook te zoeken naar een geschikt format voor haar talkshow. Toen werd gefluisterd dat Goedele opnieuw in het najaar op  het VT4-scherm zou verschijnen.

Maar ook tijdens de najaarsvoorstelling van VT4 ontbrak de lang aangekondigde talkshow opnieuw in het programmaschema. Vlak voor de zomer liet een SBS-baas in de krant nochtans horen dat VT4 vooral zo snel mogelijk een degelijk 'Goedele'-programma op het scherm wou...

Maar dat 'Goedele'-programma zal er dus nooit komen. Met een aangetekend schrijven heeft VT4 het felbesproken Goedele-contract afgelopen week stopgezet. Hoe het nu verder moet met de tv-plannen van Goedele Liekens, is nog niet bekend.

Keert ze terug naar vtm? Wat met het contract dat ze destijds afsloot met Sanoma? Of duikt ze binnenkort op bij de VRT? Eén ding staat vast: over het 'Goedele'-ontslag is het laatste woord nog niet gezegd.


Bron: HLN

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Goeiemorgen Morgen!' (Radio2)

De Ziggo Dome vormt het decor voor een gigantisch muzikaal spektakel met talloze oud-deelnemers aan het Eurovisiesongfestival. In deze aflevering: Mäns Zelmerlöw - 'Heroes', Bobbysocks - 'La det swinge', Rosa Linn - 'Snap', Cornelia Jacobs - 'Hold Me Closer', Ruslana - 'Wild Dances', Edsilia Rombley - 'Hemel en aarde', Gjon's Tears - 'Tout L'univers', The Roop - 'Discotheque', Alessandra - 'Queen of Kings' en Charlotte Perrelli - 'Take Me to Your Heaven'.

'Het Grote Songfestivalfeest', om 21.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 23:50
    Journaallus
    09:00
    Lentebeelden
  • 23:55
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 06:40
    Wolfje's verhalen
  • 06:35
    Plop & de Peppers
    01:40
    Geen uitzending
  • 02:25
    Geen uitzending
    01:35
    American Ninja Warrior
  • 01:10
    Geen uitzending
    01:05
    Impeachment: American Crime Story
  • 00:55
    Geen uitzending
    15:40
    All New Traffic Cops
  • 06:25
    JAG
    02:10
    Baywatch
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 05:00
    Geen uitzending
    02:20
    Sports Late Night
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:30
    CSI: Miami
  • 05:55
    Geen uitzending
    02:25
    Two and a Half Men
  • 05:00
    Geen uitzending
    05:35
    The Block NZ
  • 05:00
    Geen uitzending
    08:30
    Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 06:41
    Publireportage
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 06:30
    Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 05:10
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 06:30
    Shakespeare and Hathaway: Private Investigators
    02:45
    Midsomer Murders
  • 06:01
    Op1
    01:42
    Liefde voor het landgoed
  • 02:38
    Nieuwsuur
    08:03
    Petrus in het land
  • 06:40
    Peppa Pig
    02:21
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal