Yvonne Keuls, Hannes Wallrafen e.a. in 'Kunststof Radio'

zondag 18 maart 2018

De uitzending van maandag staat geheel in het teken van de tweejaarlijkse Ida Gerhardt PoŽzieprijs. De genomineerden zijn Martijn den Ouden voor zijn bundel 'Een kogelvrije zomer', Charlotte van den Broeck met 'Nachtroer' en de onlangs overleden Menno Wigman die 'Slordig met geluk' schreef.

De winnaar wordt zaterdag 17 maart bekend gemaakt.
Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 20 maart: Yvonne Keuls, schrijver
‘Zoals ik jou ken, ken jij mij’ is het nieuwe boek van schrijver Yvonne Keuls, dat met name gaat over de bijzondere vriendschap tussen haar en de overleden schrijver Hella Haasse. Het is een intrigerend verhaal over Indische wortels, schrijverschap en loyaliteit, maar geeft ook een kijkje in de televisiewereld en literaire wereld van de jaren zestig en zeventig. Keuls schreef eerder onder andere ‘Het verrotte leven van Floortje Bloem’ en haar debuut ‘Jan Rap en zijn maat’ en ontving in 2012 de Cultuurprijs van de stad Den Haag voor haar hele oeuvre.
Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 21 maart: Gemeenteraadsverkiezingen
In gesprek met verschillende journalisten over lokale politieke journalistiek.
Presentatie: Frénk van der Linden

Donderdag 22 maart: Hannes Wallrafen, fotograaf
Internationaal befaamd fotograaf Hannes Wallrafen werd in 2004 op 52-jarige leeftijd blind. Wat volgde was een periode van grote wanhoop maar ook een ontdekkingstocht. Kun je zien met je oren of met je handen? Hij ontdekte hoe hij beelden kon uitdrukken in geluid en werd audiograaf. In het zojuist verschenen boek ‘De Blinde Fotograaf’ vertelt Wallrafen over zijn jeugd, zijn carrière als fotograaf en over zijn leven nadat hij blind werd.
Presentatie: Petra Possel

'Kunststof Radio', maandag 19 t/m donderdag 22 maart tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1.

'Alloo en de Liefde' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Luk Alloo spreekt onder andere met mannen en vrouwen die al dan niet bewust alleen leven, relatieverslaafd of monogaam zijn, bij hun eerste lief zweren of niet trouw kunnen blijven, voor betaalde liefde kiezen of hun partner hebben leren kennen via een blind date.

'Alloo en de Liefde', om 21.40 uur op VTM.