Laatste televisie-interview met Ellen Vogel in 'Frénk 30 Hoog'

zaterdag 17 april 2010

Ze is de 'grande dame' van het Nederlandse toneel. Een vrouw met de natuurlijke klasse van Catherine Deneuve, in staat om zich elke rol eigen te maken. Zelfs op haar vergevorderde leeftijd. Ellen Vogel praat met Frénk van der Linden over haar wens om op een dag tegelijkertijd met haar geliefde een pil te slikken die een eind aan hun leven en liefde maakt.

Zij toont zich kwetsbaar als ze wordt geconfronteerd met het moment dat ze als jonge vrouw besloot een tweejarig kind achter te laten bij haar toenmalige echtgenoot. Ellen Vogel omschreef dit vraaggesprek onlangs in KRO Magazine als 'een spannend avontuur'. Haar laatste tv-interview, zei ze: 'Ik vind het wel genoeg geweest. Dit was een mooie afsluiting.'

In 'Frénk 30 Hoog' staat ditmaal het thema 'Op leven en dood' centraal. Hoe verwerken Frénks gesprekspartners (die hij geheel onvoorbereid interviewt), hun persoonlijke en professionele verliezen? Op welk moment dreigden ze ten onder te gaan, en hoe wisten zij zich weer op te richten? Wat gaf steun? Kan verdriet een mens verrijken? En hoe vertalen dergelijke privé-ervaringen zich in de werksituatie? De onorthodoxe vraagstelling en vasthoudendheid van Frénk leiden tot diepgravende en roerende gesprekken.

'Frénk 30 Hoog', zondag 18 april om 23.15 uur bij de NCRV op Nederland 2.

logo Canvas logo

Twee Finse grotduikers komen om het leven in een diepe grot ergens in Noorwegen. Nadat een officiële Noorse bergingsoperatie met de hulp van Britse experten is afgeblazen, besluiten de overblijvende duikers van de groep zelf naar hun overleden vrienden op zoek te gaan. De documentaire brengt verslag uit van deze geheime en gevaarlijke duikmissie. Naast de enorme fysieke inspanning vereist de zoektocht ook mentaal veel van de ervaren duikers. Ze hebben de families namelijk beloofd dat ze weer herenigd zullen worden met hun omgekomen gezinsleden. Documentaire van Juan Reina.

'Diving into the Unknown', om 22.40 uur op Canvas.