Jan Smit kijkt terug op de Olympische Spelen

donderdag 9 september 2010

Vrijdag 10 september gaat 'Gewoon Jan Smit' terug naar begin dit jaar want toen zaten Jan Smit, Nick & Simon in Vancouver voor de Olympische Spelen. Deze beelden zijn nog nooit uitgezonden, dus vinden 'de Volendammers' het zonde om deze te laten liggen. Ook zijn ze het aan hun manager Jaap Buijs verplicht om nog een moment stil te staan bij het heuglijke feit dat hij een Gouden Harp kreeg, dus ook daar is vrijdag een samenvatting van te zien.

Vrijdag jl. ging 'Gewoon Jan Smit' van start met bijna 800.000 kijkers. De komende weken is alles wat hij meemaakt te zien. Behalve zijn privéleven. Maar zijn agenda is vol genoeg voor nog negen wervelende afleveringen. In de komende maanden gaat hij zijn tour voorbereiden en daarbij komt toch nog een stukje privéleven om de hoek kijken, want iemand die dicht bij hem staat zal een grote rol in deze tour hebben. Verder gaat hij weer een keer 'als vanouds' met Jaap naar een Duitstalige show en zijn er ontmoetingen met André van Duin, Gerard Joling, Beau van Erven Dorens en Pauw en Witteman. En wat natuurlijk altijd blijft: de gezelligheid in Volendam met zijn vrienden Kees Tol en Simon Keizer, zijn zussen Monique en Jenny en de vele optredens in binnen- en buitenland.

'Gewoon Jan Smit', vrijdag 10 september om 22.20 uur bij de TROS op Nederland 1.

Niels Destadsbader in 'Dansdate' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2014)

In deze halve finale strijden Sean & Allison, Kevin & Josje en Bieke & Erik voor een felbegeerd stekje in de finale. De drie duo's tonen het beste van zichzelf in maar liefst twee choreografien, aangeleerd door topchoreografen en beoordeeld door de jury en de kijker. Het belooft weer een verrassende mix van uiteenlopende dansstijlen te worden, waarin de deelnemende koppels zich van een heel andere kant laten zien tijdens de dans, de trainingen n daarbuiten.

'Dansdate', om 20.35 uur op VTM.