'Sterren op het ijs': wie gaat rechtstreeks naar finale?

dinsdag 27 november 2007

Afgelopen vrijdag maakte Vital Borkelmans een klassevolle rentree in 'Sterren op het ijs'. Samen met zijn nieuwe ijsdanspartner Rebecca zette de gentleman-ijsdanser een geslaagde kür neer op 'I don't want to miss a thing' uit de film Armageddon. Hoewel het paar de choreografie op nauwelijks enkele uren had moeten instuderen, speelden ze niet op veilig. Ze integreerden in hun kür verschillende liften en Vital waagde zich zelfs aan een hoge en verre kadettensprong.

Maar ook Stoffel Bollu en zijn partner Lyndsey gaven het beste van zichzelf tijdens de skate off, die door gemiddeld 633.127 televisiekijkers werd gevolgd en goed was voor een marktaandeel van 18,7 % (VVA 18-54). De acteur ging er als een speer vandoor op het ijs, schaatste met veel expressie, was technisch ijzersterk en integreerde nieuwe sprongen die zijn Pulp Fiction-kür nog spectaculairder maakten. Kijkend Vlaanderen wist zoveel overgave te appreciëren en stemde Stoffel en Lyndsey naar de top 3 van 'Sterren op het ijs'.

Op woensdag 28 november 2007 worden de drie ijsdansduo's elk twee keer op de ijspiste gevraagd om een choreografie te brengen die met de 'Winter' te maken heeft:

• Dean en Imola ijsdansen op "Ice queen" van Within Temptation en op "Snow" van Red Hot Chili Peppers.
  • Katerine en Sacha ijsdansen op "Cold as ice" van Foreigner en op "Tombe la neige" van Adamo.
  • Stoffel Bollu en Lindsey ijsdansen op "Hazy shade of winter" van The Bangles en op "Winter in July" van Udo.

Meer dan ooit komt het er op aan om de juryleden en de kijkers thuis te imponeren met hun liften, wervelende sprongen en technisch correcte passen. De inzet is namelijk één duoticket voor de grote finale die volgende week woensdag wordt uitgezonden.

Wie schaatst met de punten en de stemmen weg en plaatst zich rechtstreeks voor de grote finale? Wie zijn de twee duo's die op vrijdag 30 november 2007 in de halve finale moeten strijden voor het tweede en laatste duoticket?

'Sterren op het ijs', woensdag 28 november om 20.40 uur bij VTM.

DOSSIER: Sterren Op Het IJs

volledig dossier

Q2 logo persvoorstelling najaar 2016

Jim Phelps en zijn eliteteam bereiden in Praag een minutieus plan voor om een computerschijf met de namen van Amerikaanse spionnen uit handen van de vijand te houden. Het team, bestaande uit Ethan Hunt, Phelps' mooie vrouw Claire, Sarah Davies en een elektronisch expert, weet dat de diefstal tijdens een gala in Kiev zal plaatsvinden. Helaas loopt alles niet zoals gepland en het hele team, behalve Hunt en Claire, wordt brutaal vermoord. Wanneer Hunt contact opneemt met het bureau van zijn regering wordt hem verteld dat hij wordt beschuldigd van de moorden. Hunt laat dit niet zomaar gebeuren en gaat zelf op zoek naar de echte moordenaars.

Met: Tom Cruise (Ethan Hunt), Jon Voight (Jim Phelps), Emmanuelle Béart (Claire), Henry Czerny (Eugene Kittridge), Jean Reno (Franz Krieger).

'Mission: Impossible', om 20.40 uur op Q2.