'Sterren op het ijs': wie gaat rechtstreeks naar finale?

dinsdag 27 november 2007

Afgelopen vrijdag maakte Vital Borkelmans een klassevolle rentree in 'Sterren op het ijs'. Samen met zijn nieuwe ijsdanspartner Rebecca zette de gentleman-ijsdanser een geslaagde kür neer op 'I don't want to miss a thing' uit de film Armageddon. Hoewel het paar de choreografie op nauwelijks enkele uren had moeten instuderen, speelden ze niet op veilig. Ze integreerden in hun kür verschillende liften en Vital waagde zich zelfs aan een hoge en verre kadettensprong.

Maar ook Stoffel Bollu en zijn partner Lyndsey gaven het beste van zichzelf tijdens de skate off, die door gemiddeld 633.127 televisiekijkers werd gevolgd en goed was voor een marktaandeel van 18,7 % (VVA 18-54). De acteur ging er als een speer vandoor op het ijs, schaatste met veel expressie, was technisch ijzersterk en integreerde nieuwe sprongen die zijn Pulp Fiction-kür nog spectaculairder maakten. Kijkend Vlaanderen wist zoveel overgave te appreciëren en stemde Stoffel en Lyndsey naar de top 3 van 'Sterren op het ijs'.

Op woensdag 28 november 2007 worden de drie ijsdansduo's elk twee keer op de ijspiste gevraagd om een choreografie te brengen die met de 'Winter' te maken heeft:

• Dean en Imola ijsdansen op "Ice queen" van Within Temptation en op "Snow" van Red Hot Chili Peppers.
  • Katerine en Sacha ijsdansen op "Cold as ice" van Foreigner en op "Tombe la neige" van Adamo.
  • Stoffel Bollu en Lindsey ijsdansen op "Hazy shade of winter" van The Bangles en op "Winter in July" van Udo.

Meer dan ooit komt het er op aan om de juryleden en de kijkers thuis te imponeren met hun liften, wervelende sprongen en technisch correcte passen. De inzet is namelijk één duoticket voor de grote finale die volgende week woensdag wordt uitgezonden.

Wie schaatst met de punten en de stemmen weg en plaatst zich rechtstreeks voor de grote finale? Wie zijn de twee duo's die op vrijdag 30 november 2007 in de halve finale moeten strijden voor het tweede en laatste duoticket?

'Sterren op het ijs', woensdag 28 november om 20.40 uur bij VTM.

DOSSIER: Sterren Op Het IJs

volledig dossier

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Wie loopt zijn hart achterna in de zoektocht naar liefde en geluk en wie niet? Verbonden door de sportschool leren we ze allemaal kennen. Reclameman Tim, die in paniek raakt door zijn naderende huwelijk met de perfecte Laura. Zijn beste vriend Wouter, die juist alles op alles moet zetten om zijn vriendin Nicole te houden. De verlegen Niels, die in de net gescheiden Susanne een vrouw voor het leven hoopt te vinden. Maar ook womanizer Dennis die plots geen modellen, maar de succesvolle volkszanger Roy naast zich moet dulden. Stuk voor stuk op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen.

'Mannenharten', om 20.35 uur op Vitaya.