'Sterren op het ijs': wie gaat rechtstreeks naar finale?

dinsdag 27 november 2007

Afgelopen vrijdag maakte Vital Borkelmans een klassevolle rentree in 'Sterren op het ijs'. Samen met zijn nieuwe ijsdanspartner Rebecca zette de gentleman-ijsdanser een geslaagde kür neer op 'I don't want to miss a thing' uit de film Armageddon. Hoewel het paar de choreografie op nauwelijks enkele uren had moeten instuderen, speelden ze niet op veilig. Ze integreerden in hun kür verschillende liften en Vital waagde zich zelfs aan een hoge en verre kadettensprong.

Maar ook Stoffel Bollu en zijn partner Lyndsey gaven het beste van zichzelf tijdens de skate off, die door gemiddeld 633.127 televisiekijkers werd gevolgd en goed was voor een marktaandeel van 18,7 % (VVA 18-54). De acteur ging er als een speer vandoor op het ijs, schaatste met veel expressie, was technisch ijzersterk en integreerde nieuwe sprongen die zijn Pulp Fiction-kür nog spectaculairder maakten. Kijkend Vlaanderen wist zoveel overgave te appreciëren en stemde Stoffel en Lyndsey naar de top 3 van 'Sterren op het ijs'.

Op woensdag 28 november 2007 worden de drie ijsdansduo's elk twee keer op de ijspiste gevraagd om een choreografie te brengen die met de 'Winter' te maken heeft:

• Dean en Imola ijsdansen op "Ice queen" van Within Temptation en op "Snow" van Red Hot Chili Peppers.
  • Katerine en Sacha ijsdansen op "Cold as ice" van Foreigner en op "Tombe la neige" van Adamo.
  • Stoffel Bollu en Lindsey ijsdansen op "Hazy shade of winter" van The Bangles en op "Winter in July" van Udo.

Meer dan ooit komt het er op aan om de juryleden en de kijkers thuis te imponeren met hun liften, wervelende sprongen en technisch correcte passen. De inzet is namelijk één duoticket voor de grote finale die volgende week woensdag wordt uitgezonden.

Wie schaatst met de punten en de stemmen weg en plaatst zich rechtstreeks voor de grote finale? Wie zijn de twee duo's die op vrijdag 30 november 2007 in de halve finale moeten strijden voor het tweede en laatste duoticket?

'Sterren op het ijs', woensdag 28 november om 20.40 uur bij VTM.

DOSSIER: Sterren Op Het IJs

volledig dossier

Sergio Herman in 'Mijn Pop-uprestaurant 2017' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2017)

Met nog één week te gaan voor de grote finale op 4 mei, zetten de twee finalisten Table'O en TJOP's alles op alles om de overwinning en de bijhorende 50.000 euro binnen te halen. Makkelijk wordt het niet, want de twee duo's krijgen al meteen een nieuwe opdracht van de jury. Ze moeten tijdens het weekend een dubbele service organiseren. Dat wil zeggen: twee shiften op één avond en dus dubbel zoveel klanten. Wat de duo's niet weten is dat de jury nog een tweede test heeft voorzien. Tussen de klanten van de dubbele shift zitten namelijk ook twee geheime recensenten: Hermes Vanliefde en Peter Laloo, uitbaters van het Brugse restaurant Rock-Fort.

'Mijn Pop-uprestaurant', om 20.35 uur op VTM.