'SOS Piet' redt varkenswangetjes en cake

zaterdag 24 januari 2009

Sinds het najaar van 2004 doorkruist Piet Huysentruyt Vlaanderen om aan huis culinaire kluwens te ontrafelen en zijn liefde voor koken door te geven. Zowel beginners die nood hebben aan de basis, beslagen huismoeders als gepassioneerde hobbykoks kunnen bij de chef terecht. Of het kookprobleem klein of groot is, altijd geeft Piet de oplossing in gewone mensen taal en in duidelijke stappen.

De aanpak van Piet wordt gesmaakt in de huiskamer. Zo stemden er afgelopen zondag -18 januari 2009- 653.000 kijkers af op SOS Piet, goed voor een marktaandeel van 37,9% (VVA 18-54). Ook de twee kookboeken van SOS Piet zijn echte must haves. Het eerste ging al 153.000 keer over de toonbank en het tweede ligt inmiddels op 141.000 aanrechten in Vlaanderen.

Dit weekend geeft Piet Huysentruyt uiteraard opnieuw rendez vous met 'SOS Piet'. Op zondag 25 januari 2009 trekt Piet er op uit om Fred varkenswangetjes volgens de regels van de kunst te leren maken. In de keuken van Gisella buigt hij zich over broccolitaart en ten huize Lieven wacht hem een gemarmerde cake die lelijk van vorm is en allesbehalve luchtig.

'SOS Piet', zondag 25 januari om 18.25 uur op vtm.

Niels Destadsbader in 'Dansdate' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2014)

In deze halve finale strijden Sean & Allison, Kevin & Josje en Bieke & Erik voor een felbegeerd stekje in de finale. De drie duo's tonen het beste van zichzelf in maar liefst twee choreografien, aangeleerd door topchoreografen en beoordeeld door de jury en de kijker. Het belooft weer een verrassende mix van uiteenlopende dansstijlen te worden, waarin de deelnemende koppels zich van een heel andere kant laten zien tijdens de dans, de trainingen n daarbuiten.

'Dansdate', om 20.35 uur op VTM.