Diva's & ladykillers in 'Sterren op het Ijs'

dinsdag 2 oktober 2007

Afgelopen vrijdag namen Katerine en Davy Brocatus het tegen elkaar op in de eerste skate off. Allebei moesten ze hun kr overdoen en hun 'Sterren op het Ijs'-lot in de handen van de kijkers leggen. Die lieten zich het meeste charmeren door zangeres Katerine en Sacha, haar professionele schaatspartner uit Canada, en stemden het ijsdanspaar naar de nieuwe liveshow, op woensdag 3 oktober.

'Diva's en ladykillers' is het centrale thema

• Greet Rouffaer en Trent ijsdansen op 'Hurt' van Christina Aguilera.
  • Stoffel Bollu en Lindsey ijsdansen op 'Like I love you' van Justin Timberlake.
  • Anneleen Ligeois en Gabor ijsdansen op 'Hung up' van Madonna.
  • Dirk Tieleman en Emma ijsdansen op 'Rhytm divine' van Enrique Iglesias.
  • Tanja Dexters en Nicholas ijsdansen op 'Rehab' van Amy Whinehouse.
  • Ronny Daelman en Rebekkah ijsdansen op 'Strength of a woman' van Shaggy.
  • Danilla Somers en Dennis ijsdansen op 'Believe' van Cher.
  • Leen Demar en Jonathan ijsdansen op 'Spinning around' van Kylie Minogue.
  • Dean en Imola ijsdansen op 'Are you gonna go my way' van Lenny Kravitz.
  • Katerine en Sacha ijsdansen op 'Fallin'' van Alicia Keys.
  • Vital Borkelmans en Florentine ijsdansen op 'Musica E' van Eros Ramazotti.

Elke kr wordt in de studio becommentarierd en beoordeeld door de deskundige juryleden Katrien Pauwels, Joan Haanappel, Corey Lapaige en Michiel Das.

Uiteraard kijken zij naar de moeilijkheidsgraad van de act en of de ijsdanskoppels het plezier van het schaatsen overbrengen op de dames en heren in de studio, maar daarnaast leggen ze hun eigen klemtonen ingegeven door hun achtergrond, expertise en jarenlange ervaring in de wereld van het kunstschaatsen en het ijsdansen.

Ook de kijkers thuis hebben een belangrijke stem in het kapittel. Zij bepalen immers voor de helft van de punten wie de twee ijsdansparen zijn die op vrijdag naar de skate off moeten.

DOSSIER: Sterren Op Het IJs

volledig dossier

Audities voor 'K3 zoekt K3' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2015)

In de eerste auditieshow wagen 13 Vlaamse en Nederlandse kandidaten hun kans op het grote 'K3 zoekt K3'-podium. Een plekje in de nieuwe K3 krijg je echter niet zomaar in de schoot geworpen. Terwijl de meiden een zelfgekozen K3-nummer brengen, zitten twee jury's klaar om hen te beoordelen. Voor het eerst in Vlaanderen beslist een 100-koppige publieksjury van kinderen, mama's, papa's en grootouders als eerste welke kandidaten doorstoten en wie meteen afvalt. Enkel wie de publieksjury kan overtuigen, mag zijn auditie verderzetten voor het oog van vakjuryleden Karen, Kristel, Josje en Gert Verhulst. Zijn zij het eens met het verdict van de publieksjury? En welke meiden sturen ze door naar de volgende ronde?

'K3 zoekt K3', om 20.35 uur op VTM.