Woensdag in 'Telefacts': acteur Maarten Goffin op zoek naar zijn roots

dinsdag 12 september 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Maarten Goffin is een Vlaamse acteur met Braziliaanse roots. Hij speelde al in verschillende fictiereeksen en is op dit ogenblik te zien als voetballer Faruk in 'Spitsbroers'.

34 jaar geleden werd Maarten geadopteerd uit een  weeshuis in Salvador, in het noordoosten van Brazilië. Zijn biologische moeder was te arm om voor hem te zorgen en stond hem af onder de naam: Fabrizio Lima Dos Santos. En vanaf daar liep elk spoor dood.

Tot Maarten twee jaar geleden besliste om zijn moeder te gaan zoeken. Na veel speurwerk vond hij haar en een paar maanden geleden zocht hij haar voor het eerst op: met veel verwachtingen en een hoop vragen over hoe en waarom. Het wordt een bijzonder pakkende hereniging. Als Maarten zijn speurtocht nog een stap verder zet, komt een geheim naar boven dat hem helemaal overhoop haalt. Journalist Thomas Van Hemeledonck reisde mee naar Brazilië en volgde de emotionele reis van Maarten.

'Telefacts', woensdag 13 september om 22.25 uur bij VTM.

'Chez Annemie' - Annemie Struyf (foto: Eén - © VRT 2017)

Delfine Persoon is de ongeslagen wereldkampioene boksen bij de lichtgewichten. Overdag politieagente, na de werkuren bokser in hart en nieren. Filiep is de man achter Delfine, haar trainer met wie ze een onafscheidelijk duo vormt. Voor het eerst blikken Delfine en Filiep terug, niet alleen naar de beelden van haar grote triomf, maar ook van haar publieke vernedering op het Sportgala van 2014. Samen trekken ze ook lessen, want in 2018 moet Delfine opnieuw haar wereldtitel verdedigen.

'Chez Annemie', om 20.35 uur op Eén.