Woensdag in 'Telefacts': acteur Maarten Goffin op zoek naar zijn roots

dinsdag 12 september 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Maarten Goffin is een Vlaamse acteur met Braziliaanse roots. Hij speelde al in verschillende fictiereeksen en is op dit ogenblik te zien als voetballer Faruk in 'Spitsbroers'.

34 jaar geleden werd Maarten geadopteerd uit een  weeshuis in Salvador, in het noordoosten van Brazilië. Zijn biologische moeder was te arm om voor hem te zorgen en stond hem af onder de naam: Fabrizio Lima Dos Santos. En vanaf daar liep elk spoor dood.

Tot Maarten twee jaar geleden besliste om zijn moeder te gaan zoeken. Na veel speurwerk vond hij haar en een paar maanden geleden zocht hij haar voor het eerst op: met veel verwachtingen en een hoop vragen over hoe en waarom. Het wordt een bijzonder pakkende hereniging. Als Maarten zijn speurtocht nog een stap verder zet, komt een geheim naar boven dat hem helemaal overhoop haalt. Journalist Thomas Van Hemeledonck reisde mee naar Brazilië en volgde de emotionele reis van Maarten.

'Telefacts', woensdag 13 september om 22.25 uur bij VTM.

logo Canvas logo

Het contrast tussen de majestueuze beelden op Paaseiland en de verlaten omgeving errond kan niet groter zijn. Decennialang werd Paaseiland beschouwd als een waarschuwing voor de rest van de planeet: een uitputting van de natuurlijke hulpbronnen leidt onvermijdelijk tot het einde der beschaving! Maar dr. Jago Cooper is ervan overtuigd dat dat een verkeerde beschrijving is van wat er op Paaseiland is gebeurd. Dit eiland is absoluut geen mislukking, maar wel een succesverhaal. De echte reden van de leegloop moet volgens hem niet bij de mens gezocht worden.

'Easter Island - Mysteries Of A Lost World', om 21.10 uur op Canvas.