'Culture Club' op Radio 1 voortaan op vrijdag met Annelies Moons

dinsdag 20 februari 2018

Annelies Moons opent vanaf deze week het weekend met 'Culture Club' op Radio 1. Annelies was de vorige weken de vaste vervangster van Sofie Lemaire. Sofie gaf zelf aan tijd te willen maken voor nieuwe projecten bij de VRT, maar zal nog wel geregeld als expert te gast zijn in de uitzending.

De redactie zal de pool van cultuurexperten ook nog uitbreiden.

Met 'Culture Club' op vrijdag wil Radio 1 beter aansluiten bij de culturele agenda. Daarnaast biedt een uitzendslot op vrijdag de mogelijkheid om live aanwezig te zijn op de opening van grote culturele evenementen. Zo zal 'Culture Club' vrijdag 23 februari live aanwezig zijn op de tentoonstelling 'Spanish Still Life' in Bozar, op 16 maart op de  tentoonstelling 'Hugo Claus. Achter vele maskers' in het Letterhuis in Antwerpen en op 30 maart op Beaufort 2018 in Oostende.

De uitzending zal telkens twee uur duren, van 18.00 tot 20.00 uur.

'Terzake' (foto: Canvas - © VRT Joost Joossen 2017)

Er is in de drie jaar sinds de vorige serie van 'Onze man in Teheran' veel veranderd in Iran. De sfeer lijkt losser, maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen. Thomas ligt van alle kanten onder vuur. Zijn schoonmoeder wacht ongeduldig op een kleinkind en de directeur van het filmbureau van de overheid roept hem op zijn land niet weer als 'achterlijk' af te schilderen. Toch lijkt er veel veranderd in Iran. De sociale media hebben het land uit zijn isolement gehaald en de sfeer lijkt losser en vrijer. Maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen: vrouwen die op straat protesteren tegen de verplichte hoofddoek worden opgepakt. Nieuw is dat de foto's hiervan direct rondgaan op het internet, evenals de dreigementen van een religieuze fanaticus. Thomas herkent de afzender. Het is een oude bekende.

'Terzake Docu', om 20.30 uur op Canvas.