Luisteraars van JOE fm kiezen voor Billie Jean van Michael Jackson

vrijdag 18 november 2011

Van 14 tot 18 november hoorde je op JOE fm de '80ies Top 800', de lijst met de allerbeste hits van de jaren '80, samengesteld door de JOE-luisteraars. Michael Jackson en Bryan Adams deden opnieuw haasje over. In 2009 stond Billie Jean van de betreurde Michael Jackson op één, vorig jaar greep Bryan Adams de macht met Summer Of '69 uit 1984. Dit jaar wisselde hij opnieuw van positie met Billie Jean.

Dit is de volledige top 10 :

Billie Jean - Michael Jackson
Summer Of '69 - Bryan Adams
With Or Without You - U2
Don't You (Forget About Me) - Simple Minds
Purple Rain - Prince
The Winner Takes It All - Abba
The Best - Tina Turner
The Final Countdown - Europe
Like A Prayer - Madonna
Radio Ga Ga - Queen
Wat opvallend cijfermateriaal

Met 100 noteringen is 1984 het populairste jaar van de jaren '80. Enkele hits uit dat jaar zijn bijvoorbeeld The Reflex van Duran Duran, Girls Just Wanna Have Fun van Cyndi Lauper, It’s My Life van Talk Talk of Blue Jean van David Bowie. Het tweede populairste jaar is 1985 (o.a. Born In The USA van Bruce Springsteen en Material Girl van Madonna), 1986 is nummer 3.

De populairste artiest uit de '80ies Top 800' is - wat betreft aantal hits in de lijst - Madonna. Zij staat er maar liefst 14 keer in, met Like A Prayer als hoogst genoteerde op plaats 12.

De volledige lijst kan worden geraadpleegd op http://www.joe.be.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Nu Joke getraind wordt door wereldkampioen thaiboksen Gregory, is ze klaar voor haar eerste wedstrijd full contact. Daarbij mogen de vechters doorgaan tot een knock-out. Wanneer de bel van de eerste ronde gaat, staan al haar zintuigen op scherp. Niels heeft nog altijd geen job en neemt daarom een onbetaalde fotoshoot aan. Hij moet een halfnaakte zombie spelen in de sneeuw, enkele uren rijden buiten Tokio. Voor Maarten breekt een groot moment aan: hij geeft voor de eerste keer een butlercursus aan het personeel van een hotel in Rusland. Er blijkt een uiterst strenge leraar in hem te schuilen. Patrick viert Nieuwjaar met zijn New Yorkse 'mama's' Mildred en Joyce. Het nieuwe jaar blijkt goed nieuws voor hem in petto te hebben...

'Wereldsteden', om 22.15 uur op Eén.

Dossiers