Zes jongeren gaan in 'Anorexia Eetclub' strijd aan met hun eetstoornis

maandag 5 november 2018

In 'Anorexia Eetclub' gaan zes jongeren met anorexia nervosa de strijd aan met hun eetstoornis. Onder leiding van een gespecialiseerde diŽtiste willen ze samen leren om weer normaal te koken en te eten.

Tatum Dagelet volgt ze in hun dagelijkse strijd tegen de ziekte en hun wil om te herstellen.

Door de uitdaging aan te gaan, willen Fleur (26), Joris (21), Anne (21), Daphne (16), Sanne (18) en Stephanie (19) laten zien hoe deze strijd hun leven bepaalt. Tijdens de kooktraining, een regelmatig ingezet onderdeel bij eetstoornistherapie, doen ze samen boodschappen, koken ze samen en gaan ze samen eten. Doel is dat de jongeren elkaar helpen en steunen in de wens om een normale maaltijd te bereiden. Alle deelnemers aan de eetclub hebben therapie achter de rug of zitten er nog middenin. De wil om te genezen is er, maar in hun hoofd is de eetstoornis nog vaak de baas.

'Anorexia Eetclub' wil inzichtelijk maken wat iemand met een eetstoornis meemaakt. De focus ligt op het verhaal van de jongeren. Hierbij heeft Tatum de rol van een meelevende luisteraar. Iemand die regelmatig leiding geeft aan het gesprek en vragen stelt zodat de kijker meer te weten komt over het verhaal van de jongeren.

MIND Korrelatie verzorgt opvang na de uitzendingen. Kijkers die na het zien van 'Anorexia Eetclub' willen praten met een professionele hulpverlener kunnen na iedere uitzending, maar ook iedere werkdag tussen 9.00 en 18.00 uur, hulp zoeken via mindkorrelatie.nl.

'Anorexia Eetclub', van 6 november t/m 18 december elke dinsdag om 21.10 uur op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Donderdag en zondag werken de Rode Duivels hun laatste twee wedstrijden af in groep 2 van Divisie A van de Nations League. De Rode Duivels wonnen zowel op het veld van IJsland (0-3) als in eigen huis van Zwitserland (2-1) en staan met een 6 op 6 aan de leiding in de groep, samen met Zwitserland. IJsland, het zwakke broertje van deze poule, telt na 3 wedstrijden nog steeds 0 punten, en is nu al zeker van de degradatie naar Divisie B.

'Uefa Nations League: BelgiŽ-Ijsland', om 20.25 uur bij VTM.

Dossiers