Wordt het 'Opdienen of Afserveren'?

dinsdag 6 maart 2018

In het nieuwe RTL 4-programma 'Opdienen of Afserveren' worden mensen gevolgd die, vaak zonder kennis van de horeca of het ondernemerschap, een eerste horecazaak beginnen. Wie zijn die dappere Nederlanders die het aandurven hun culinaire droom na te jagen?

Wat laten ze achter en hoe denkt de omgeving over het avontuur? Zijn de plannen goed doordacht of blijkt het toch een impulsieve actie met alle gevolgen van dien. Vanaf woensdag 7 maart krijgt de kijker antwoord op de vraag: wordt het opdienen of afserveren?

In iedere aflevering van 'Opdienen of Afserveren' staat één horecazaak centraal. De eerste aflevering vertelt het verhaal achter de Ermelose lunchroom 'Kaneel en Kruimels' van de zusjes Anne-Wil en Nelleke. Anne-Wil heeft in een snackbar gewerkt en kan dus frituren en salades maken. Nelleke heeft nul horecaervaring en net haar derde kindje gekregen. In de lunchroom gaan ze huisgemaakte taarten en lekkere koffies verkopen, alleen houden ze allebei niet echt van bakken en Anne-Wil heeft nog nooit een kop koffie gezet of gedronken. Hun ouders ondersteunen hen financieel en met klussen. En dat is maar goed ook, want zelf hebben ze geen geld en twee linkerhanden. Hun partners zijn zeer sceptisch over hun plannen. Ze vinden hun vrouwen maar chaotisch, ongestructureerd en vragen zich af wie dan ’s avonds voor hen de warme hap gaat maken. De meiden zijn echter vastberaden om hun droom te verwezenlijken!

Naast ‘Kaneel en Kruimels’ maakt de kijker onder anderen ook kennis met Suzanne die een bijzondere restauranttram ‘De RotterTram’ wil openen en met de lunchroom van de zussen Jeannet en Petra in Katwijk aan den Rijn. Verder worden de Friezen Jesse en Daan gevolgd, die in Groningen een falafelrestaurant willen beginnen en Roger en Janine, die in het Limburgse Nuth een oude watermolen uit 1881 gaan omtoveren tot brasserie en B&B. Stuk voor stuk enthousiaste ondernemers die er alles aan doen om hun droom werkelijkheid te laten worden.

'Opdienen of Afserveren' wordt geproduceerd door Tuvalu Media.

'Opdienen of Afserveren', vanaf woensdag 7 maart om 21.30 uur op RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers