Victoria Koblenko presenteert 'Het Leven is een Jurk' bij de NTR

dinsdag 6 november 2018

'Het Leven is een Jurk' is een programma waarin zes beroemde Nederlandse fashiondesigners samen met een aantal bekende Nederlandse vrouwen de jurk van hun leven maken.

Presentatrice en fashionista Victoria Koblenko neemt een kijkje in de kledingkast en in het leven van de vrouwen om zo inspiratie te vinden voor de jurk. Een award gala of bijvoorbeeld een première kunnen aanleiding zijn om zich eens uit hun comfortzone te halen en in een bijzonder op maat gemaakt couturestuk te hullen.

In elke aflevering staat een bekende Nederlandse vrouw centraal. Monic Hendrickx, Wende Snijders, Annechien Steenhuizen, Lucia Rijker en Ilse Warringa worden gekoppeld aan een team van bekende designers. Jan Taminiau,, Bas Kosters, Claes Iversen, Aziz Bekkaoui, Maison the Faux en Ronald van der Kemp gaan aan de slag en gunnen ons een kijkje in de keuken van hun atelier.

Victoria is enthousiast: 'Ik ben een vaste bezoeker van alle afstudeershows van modeacademies in Nederland.  Ik ondersteun jonge modetalenten, zet mij in voor meer duurzaamheid in de mode en heb tenslotte een hart voor Nederlandse designers. Ik zie al deze ingrediënten terug in 'Het Leven is een Jurk'.'

Na de eerste ontmoeting tussen de vrouw en de ontwerper gaat deze aan de slag. Bij het ontwerpen kijken de ontwerpers naar de stijl, de persoonlijkheid en uitstraling van de vrouwen voor de perfecte jurk. Tijdens het maakproces en de doorpasmomenten en ontdekken we de persoonlijke stijl, inspiratie en ambacht van de ontwerper.

'Het Leven is een Jurk' is een idee van House of Impact in co-productie met BlazHoffski en de NTR.

'Het Leven is een Jurk', vanaf woensdag 7 november wekelijks om 21.15 uur bij de NTR op NPO 3.

logo VTM logo

Donderdag en zondag werken de Rode Duivels hun laatste twee wedstrijden af in groep 2 van Divisie A van de Nations League. De Rode Duivels wonnen zowel op het veld van IJsland (0-3) als in eigen huis van Zwitserland (2-1) en staan met een 6 op 6 aan de leiding in de groep, samen met Zwitserland. IJsland, het zwakke broertje van deze poule, telt na 3 wedstrijden nog steeds 0 punten, en is nu al zeker van de degradatie naar Divisie B.

'Uefa Nations League: BelgiŽ-Ijsland', om 20.25 uur bij VTM.