Topkoks in 24Kitchen-programma 'The Chefs' Line Nederland'

zondag 13 mei 2018

In het nieuwe 24Kitchen-programma 'The Chefs' Line Nederland' is, vanaf maandag 14 mei, een keur aan topkoks te zien.

In deze nieuwe culinaire kookwedstrijd, naar het originele Australische format, gaan vier thuiskoks de culinaire strijd aan met een chefs’ line, een keukenbrigade van vier chefs, uit een gerenommeerd restaurant. De restaurants die een chefs' line hebben afgeleverd zijn Bistrot Neuf (week 1, thema: Franse keuken), Restaurant Blauw (week 2, thema: Indonesische keuken), Restaurant MARIO (week 3, thema: Italiaanse keuken) en SUSHISAMBA (week 4, thema: Japanse keuken).


'The Chefs' Line Nederland'
In 'The Chefs' Line Nederland' strijden vier gepassioneerde thuiskoks tegen een sterke 'chefs' line', een  professionele keukenbrigade van vier topkoks uit een gerenommeerd restaurant. Letterlijk passie tegen professie. De vraag die hierbij centraal staat is: wie wint, een thuiskok (passie) of een professionele chef (professie)? Iedere maandag start een nieuwe groep van vier thuiskoks tegen een chefs’ line en staat er een andere internationale keuken centraal: de Franse-, Indonesische-, Italiaanse- en Japanse keuken. Iedere werkdag valt de minst presterende thuiskok direct af waarna de overgebleven thuiskok het op donderdag opneemt tegen de hoogste in rang van de chefs' line: de chefkok. Iedere vrijdag krijgt de kijker een uniek kijkje achter de schermen in de keuken van de chefs’ line van die week.

Jury
In de jury van 'The Chefs' Line Nederland' nemen drie culinaire grootheden plaats. Meesterkok Margot Janse, Sterrenchef Jacob Jan Boerma en Chef-Restaurateur Dennis Huwaë. Zij gaan wekelijks van maandag tot en met donderdag, de jurering op zich nemen en hun kennis delen met de deelnemende kandidaten.

Passie vs. Professie: de thuischefs tegen de chefkoks
Week 1 – Franse keuken (maandag 14 mei tot en met vrijdag 18 mei)
In de eerste week nemen thuiskoks Bo van Schinkel, Coco van Alphen, Dolores de Groot en René Turk het op tegen de chefs’ line van het Amsterdamse Bistrot Neuf. Dit restaurant staat voor eerlijk en lekker Frans eten. Gezellig en ongecompliceerd tafelen met als basis een goede wijn. De chefs’ line van Bistrot Neuf bestaat uit chefs die zeer gespecialiseerd zijn in de Franse keuken: Rutger Kort, Tom Buysse, Enrico Schilmeijer, onder leiding van chefkok Pascal Tooms.

Week 2 – Indonesische keuken (maandag 21 mei tot en met vrijdag 25 mei)
In de tweede week nemen thuiskoks Tim de Graaf, Tuti Lewerissa, Desiree Feenstra en Marc Tierolf het op tegen de chefs’ line van restaurant Blauw uit Amsterdam. Dit restaurant toont de verscheidenheid van de Indonesische keuken in een moderne, sfeervolle omgeving. Met pure ingrediënten, een palet van smaken en bereidingswijzen, maar altijd met een eigen touch. Alle koks uit de chefs’ line van Restaurant Blauw hebben een passie voor, én een specialisme in, de Indonesische keuken en bestaat uit chefs Isti van den Broek – Ryanti, Berlian Berlian en Umaporn Phethaw, met aan het hoofd chefkok Gaby Bezem.

Week 3 – Italiaanse Keuken (maandag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni)
In de voorlaatste week gaan thuiskoks Carmela Capone, Danielle Bongard, Delia Molderings en Rokus Harder zich bewijzen tegenover de chefs’ line van restaurant MARIO uit Wijdewormer. Dit familierestaurant werd twee keer uitgeroepen tot het Beste Italiaanse Restaurant van Nederland. Het behaalde niveau en de revolutionaire werkwijze, die tegenwoordig alom geprezen is, geven Restaurant MARIO tot op de dag van vandaag een constante stroom van culinaire bewonderaars. De chefs’ line van restaurant Mario bestaat uit chefs Terry Bult, Yuri Hellingman, Levi van de Sluis en chefkok Fabrizio Pinna en vormen een hechte 'familie' in de keuken.

Week 4 – Japanse Keuken (maandag 4 juni tot en met vrijdag 8 juni)
In de laatste week van ‘The Chefs’ Line Nederland’ is de strijd tussen thuiskoks Aja Kindaichi, Bart van der Hoek, Joyce Aalsma en Taurai Becker tegen de chefs’ line van SUSHISAMBA. Dit restaurant biedt de cultuur en keuken van Japan, Brazilië en Peru. Deze internationale formule, met onder andere restaurants in Londen, New York, Las Vegas en Miami is open in alle opzichten. Van de open keuken tot de kamerhoge ramen van het restaurant: SUSHISAMBA Amsterdam biedt een uitnodigende dinerervaring. De chefs’ line waar de thuischefs bestaat uit David Pelamonia, Kent van Marrewijk, Aleksander Todorov. Aan het roer staat chefkok Mark Vaessen.

'The Chefs' Line Nederland' is vanaf maandag 14 mei iedere werkdag om 22.00 uur te zien op 24Kitchen.


Persbericht 24Kitchen
http://www.24kitchen.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Dagelijks ontvangt Karl drie gasten aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En iedere dag is er ook een portret van een spilfiguur uit de rijke Ronde-geschiedenis.

'Vive le vélo, leve de Ronde', om 22.10 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:20
    Villa Politica
    00:55
    VRT NWS laat
  • 13:30
    Ketnet Junior
    23:50
    Nachtlus
  • 15:20
    Molang
    21:00
    Geen uitzending
  • 15:05
    The Good Doctor
    01:10
    Geen uitzending
  • 14:25
    Blind getrouwd: Australië
    01:30
    Geen uitzending
  • 14:55
    A Perfect Getaway
    02:00
    The Big Bang Theory
  • 14:55
    Police Interceptors
    01:15
    Stargate SG-1
  • 14:45
    All Saints
    00:50
    Offspring
  • 15:20
    Joe
    00:55
    Geen uitzending
  • 15:20
    Two and a Half Men
    00:25
    De Tafel van Gert
  • 15:05
    Neighbours: A New Chapter
    01:00
    Friends
  • 15:15
    Hawaii Five-0
    01:25
    Undercover Boss
  • 15:10
    The Block NZ
    00:35
    The Block NZ: On Point
  • 14:25
    Snapped
    00:40
    Castle
  • 15:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 15:21
    Zelf gedaan, goed gedaan
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 15:15
    De Dagschotel
    00:55
    Ware Delicatessen
  • 15:10
    FIM Motocross World Championship
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 14:50
    Father Brown
    00:20
    Silent Witness
  • 15:00
    NOS Journaal
    00:23
    De Avondshow met Arjen Lubach
  • 15:05
    De verwondering
    00:17
    Nieuwsuur
  • 15:10
    BarnKidz
    00:53
    De Avondshow met Arjen Lubach