Stomste kerst ever in kerstserie 'GIPS'

zondag 4 november 2018
Foto: © AVROTROS/PV Fiction by Sofie van Mieghem 2018

Fitz is woedend! Haar ouders zijn uit elkaar en ze is het geloof in de liefde volledig kwijt. Ze haat haar moeder, haar zusje raakt door een ongeluk haar vingertopje kwijt en het wordt de stomste kerst ooit.

Super ongemakkelijk zit het gezin boven op elkaars lip op de eerste hulp. Fitz is zo boos, dat ze vlucht! Het ziekenhuis in. Haar avonturen aldaar doen Fitz langzaam anders kijken naar die hele rot situatie. De serie 'GIPS' is vanaf donderdag 6 december elke dag te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

In het ziekenhuis ontdekt Fitz een wereld van zieken, zusters, artsen en bezoekers. Een van die bezoekers is de stoere Adam die zo knap en mysterieus is dat ieder meisje wel verliefd op hem móét worden. Maar Adam heeft een geheim en blijkt naast een heel stoere ook een heel gevoelige kant te hebben. Primula, is een patiënte die letterlijk een gebroken hart heeft. Per ongeluk belooft Fitz aan haar dat ze samen kerst vieren in het ziekenhuis. Een belofte die ze misschien wel helemaal niet na kan komen. Dan raakt ze ook nog verstrikt in een complot om de knappe dokter de Gooijer verliefd te laten worden op de leuke zuster Yasmine. En terwijl ze eigenlijk helemaal niet meer in de liefde gelooft, raakt ze in de ban van Adam.

Haar avonturen in het ziekenhuis doen Fitz realiseren dat haar zus, haar ouders en zijzelf, ondanks de scheiding, altijd een gezin blijven. En de liefde… bestaat die dan toch nog?

'GIPS' is gebaseerd op het succesvolle, bekroonde kinderboek van Anna Woltz.

Rolverdeling
Fitz -Cécilia Vos, Bente- Liz Vergeer, Adam- Teun Stokkel, Primula- Danyaé Bottse.

'GIPS', vanaf donderdag 6 december, elke dag om 18.00 uur op NPO Zapp bij AVROTROS.

logo VTM logo

Donderdag en zondag werken de Rode Duivels hun laatste twee wedstrijden af in groep 2 van Divisie A van de Nations League. De Rode Duivels wonnen zowel op het veld van IJsland (0-3) als in eigen huis van Zwitserland (2-1) en staan met een 6 op 6 aan de leiding in de groep, samen met Zwitserland. IJsland, het zwakke broertje van deze poule, telt na 3 wedstrijden nog steeds 0 punten, en is nu al zeker van de degradatie naar Divisie B.

'Uefa Nations League: BelgiŽ-Ijsland', om 20.25 uur bij VTM.