Promofilmpje NPO 3 is 'discutabel'

zaterdag 7 juli 2018

Een promofilmpje van NPO 3 valt niet bij iedereen in goede aarde. De video met boodschap 'Iedereen is hier zichzelf, de hele zomer' staat ter discussie. Vooral AVROTROS uit zijn bezorgdheid.

In het filmpje zien we beelden van onder meer homoseksuelen op de Amsterdam Gay Pride en mensen met een verstandelijke beperking. De video start met een bekende quote uit het tv-succes 'De Luizenmoeder': 'Dat vinden wij niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder'.

Vooral AVROTROS heeft bedenkingen. 'De quote van Juf Ank was in de context van 'De Luizenmoeder' natuurlijk zwarte humor. Maar onder dit filmpje vonden wij het wel wat discutabel. Die bezorgdheid hebben we geuit', dat zegt een woordvoerster in het AD.

NPO laat weten verbaasd te zijn over de reacties. Daar klinkt het dat het filmpje vooraf naar alle omroepen werd gestuurd en dat iedereen zich akkoord verklaarde. Ook de AVROTROS.

Bron: ad.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Beestig' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In de rubriek Vreemde Vogels maakt dierenarts Joshua kennis met Kevin Bacon. Niet de acteur, maar een huisdier met een roze snuit en krulstaart. Dieter en Nathalie willen graag wat 'fluffiness' in huis. Dierenarts Joshua is dé ideale man om hen aan een kitten te helpen. Maar een kitten in huis blijkt toch niet zo vanzelfsprekend te zijn, al zeker niet voor het meubilair ... Beestig stapt én vliegt ook rond in het huis van Lieven Scheire.

'Beestig', om 18.15 uur op Eén.

Dossiers