Ontdek samen met Mounir de culinaire rijkdom van Marokko

maandag 17 april 2017

Vanaf 18 april neemt 24Kitchen-chef Mounir Toub de kijker mee naar het land van zijn ouders. In het nieuwe tv-programma 'Mounirs Marokko: een smakelijk avontuur' op 24Kitchen reist hij per motor van Tanger naar Sefrou.

Een reis die hij in zijn jeugd jaarlijks aflegde om op bezoek te gaan bij familie. Dit keer neemt hij meer tijd en maakt geregeld tussenstops om de culinaire rijkdom van Marokko te ontdekken en te delen met de kijker.

Mounir Toub, geboren en getogen in Eindhoven, gaat in het nieuwe programma 'Mounirs Marokko: een smakelijk avontuur' op culinaire reis door Marokko, het land waar zijn ouders vandaan komen. De route die hij aflegt, is dezelfde die hij in zijn jeugd jaarlijks reed op weg naar zijn familie. 'Tijdens deze reizen draaide het om het bezoeken van familie, waardoor er weinig gelegenheid was om stil te staan bij de culinaire schatten en culturele rijkdom van Marokko. Gelukkig krijg ik nu de kans om met de motor dezelfde route af te leggen en meer te ontdekken van de cultuur waarmee ik ben grootgebracht en de bijbehorende gerechten', zegt Mounir Toub. 'Met dit culinaire reisprogramma hoop ik de kijker niet alleen een kijkje te geven in de rijke Marokkaanse keuken, maar ook meer te leren over het prachtige land en de mooie mensen.'

Van Tanger naar Sefrou
Mounir zijn reis begint in de haven van Tanger, waar hij vroeger per veerboot aankwam met zijn ouders. Toen met een afgeladen stationwagen, nu compact bepakt op de motor. Zijn eerste stop is voor een Marokkaans ontbijt met een duizendgatenpannenkoek, msemmen en harsha, gevolgd door een bezoek aan de visafslag in Tanger. In de dagen erna vervolgt hij zijn reis via Tetouan, Chefchaouen, Fez en Ahermoumou. Onderweg leert hij onder andere nougat maken en bezoekt hij verschillende markten. Iedere aflevering maakt Mounir een gerecht met ingrediënten die hij is tegengekomen tijdens zijn reis, zoals olijfolie-ijs en krokante sardientjes met charmilla. Zijn laatste stop is in Sefrou, waar hij eindelijk zijn familie weer ontmoet en geniet van een gezamenlijk bereide maaltijd.

Persbericht 24Kitchen
http://www.24kitchen.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Sergio Herman in 'Mijn Pop-uprestaurant 2017' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2017)

Met nog één week te gaan voor de grote finale op 4 mei, zetten de twee finalisten Table'O en TJOP's alles op alles om de overwinning en de bijhorende 50.000 euro binnen te halen. Makkelijk wordt het niet, want de twee duo's krijgen al meteen een nieuwe opdracht van de jury. Ze moeten tijdens het weekend een dubbele service organiseren. Dat wil zeggen: twee shiften op één avond en dus dubbel zoveel klanten. Wat de duo's niet weten is dat de jury nog een tweede test heeft voorzien. Tussen de klanten van de dubbele shift zitten namelijk ook twee geheime recensenten: Hermes Vanliefde en Peter Laloo, uitbaters van het Brugse restaurant Rock-Fort.

'Mijn Pop-uprestaurant', om 20.35 uur op VTM.

Dossiers