Nieuw seizoen 'Kinderen voor Kinderen Pakt Uit'

woensdag 15 maart 2017
Foto: VARA - © Michel Schnater 2017

'Kinderen voor Kinderen Pakt Uit' is terug. Acht weken lang gaan twee kinderreporters uit het koor van Kinderen voor Kinderen op bezoek bij een BN'er. Na een leuke dag in het leven van een BN'er wordt hij of zij uitgenodigd om mee te zingen en te dansen in een clip van Kinderen voor Kinderen.

De liedjes van de laatste 'Kinderen voor Kinderen'-cd 'Voor altijd jong!' staan centraal. Het nieuwe seizoen van 'Kinderen voor Kinderen Pakt Uit' is vanaf 18 maart acht weken lang op zaterdag om 10.05 uur te zien bij de VARA op Zapp/NPO3.

In de eerste aflevering op 18 maart gaan koorkinderen Chayenne en Jady langs bij Tim Douwsma. Samen zingen ze het lied 'Echt niet verliefd'. De artiesten in de daarop volgende afleveringen:

Aflevering 2, 25-03: Yarasky & Mamasky – Mijn oma vlogt
Aflevering 3, 01-04: Sita – Een beetje bang
Aflevering 4, 08-04:    Rachel Rosier – Voor altijd jong!
Aflevering 5, 15-04:    Nienke van den Berg – Hupsakee!
Aflevering 6, 22-04: Niek Roozen – Vandaag ben ik de baas
Aflevering 7, 29-04: Brace – Wereldband
Aflevering 8, 06-05: Anne-Mar Zwart – Groene tante Gea

'Terzake' (foto: Canvas - © VRT Joost Joossen 2017)

Er is in de drie jaar sinds de vorige serie van 'Onze man in Teheran' veel veranderd in Iran. De sfeer lijkt losser, maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen. Thomas ligt van alle kanten onder vuur. Zijn schoonmoeder wacht ongeduldig op een kleinkind en de directeur van het filmbureau van de overheid roept hem op zijn land niet weer als 'achterlijk' af te schilderen. Toch lijkt er veel veranderd in Iran. De sociale media hebben het land uit zijn isolement gehaald en de sfeer lijkt losser en vrijer. Maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen: vrouwen die op straat protesteren tegen de verplichte hoofddoek worden opgepakt. Nieuw is dat de foto's hiervan direct rondgaan op het internet, evenals de dreigementen van een religieuze fanaticus. Thomas herkent de afzender. Het is een oude bekende.

'Terzake Docu', om 20.30 uur op Canvas.