Marlijn Weerdenburg presenteert met André van Duin 'De Nieuwe Lekkerbek' bij MAX

vrijdag 6 juli 2018
Foto: © MAX/ Roland J. Reinders 2018

Marlijn Weerdenburg presenteert samen met André van Duin vanaf woensdag 1 augustus 'De Nieuwe Lekkerbek' op NPO 1 om 20.30 uur.

In het nieuwe MAX-programma worden lekkerbekken uitgedaagd de vakkundige jury te overtuigen en uiteindelijk heel Nederland te laten genieten van hun innovatieve eetuitvinding. Alles kan, alles mag; zo lang het maar lekker en bovenal vernieuwend is.

Marlijn Weerdenburg presenteert het nieuwe MAX-programma 'De Nieuwe Lekkerbek'. Dit doet zij samen met André van Duin, die al eerder bekend werd gemaakt. Marlijn is bij het grote publiek bekend als actrice in onder andere de serie 'Danni Lowinski' en van haar deelname aan 'Wie is de Mol?'. Daarnaast presenteerde zij onder meer de programma's 'Broodje Gezond' en 'De Medicijnmannen'.

Marlijn: 'Het is heerlijk om te werken met de kandidaten die meedoen aan 'De Nieuwe Lekkerbek'. Ze bruisen van de ideeën en hebben er zin in om hun concept de wereld in te slingeren. Daar komt bij dat ik het een enorme eer vind om samen te mogen werken met André van Duin. Echt een project om mijn vingers bij af te likken!'

'De Nieuwe Lekkerbek'
Het aanbod van exotische producten in de supermarkten is de laatste jaren sterk gegroeid en we zijn ons steeds meer bewust van wat we eten: niet alleen biologisch en duurzaam, maar ook vooral lekker. In 'De Nieuwe Lekkerbek' bereiden kandidaten hun vernieuwende eetsensatie, terwijl ze worden bijgestaan door Marlijn en André. Vervolgens presenteren zij hun gerecht aan de jury. Die beoordeelt de eetuitvindingen op originaliteit, kwaliteit en smakelijkheid. Een product of gerecht dat nog niet bestaat, verrast, verrukkelijk smaakt en waar Nederland ook écht warm voor gaat lopen.

De jury
De kandidaten presenteren hun eetuitvinding aan de vakjury bestaande uit Robert Kranenborg, Daan Faber, Ellen Scholtens en Alain Caron. Robert Kranenborg deed zijn kennis als chef-kok op bij gerenommeerde restaurants, verscheen in verschillende kookprogramma’s en is verbonden aan de Robert Kranenborg Academie. Daan Faber is culinair ondernemer en maakt deel uit van het driemanschap Mister Kitchen. Ellen Scholtens is culinair journalist en adviseur, en is ook betrokken bij de totstandkoming van foodfestivals. Alain Caron is onder meer tv-kok en eigenaar van twee restaurants.

Naast presentatieduo Marlijn en André en de jury zien we Janny van der Heijden ook in 'De Nieuwe Lekkerbek'. Zij weet alles over eten en geeft uitleg over smaak(combinaties), producten en de geschiedenis van gerechten.

Meedoen
'Hobbykoks, thuisbakkers, gastronomen en culinaire uitvinders die er van overtuigd zijn dat hun eetuitvinding de nieuwe tompouce, kroket of kapsalon is, kunnen nog steeds meedoen! Aanmelden kan op maxvandaag.nl/lekkerbek.

'De Nieuwe Lekkerbek', wekelijks vanaf woensdag 1 augustus om 20.30 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Hoewel Amber fysiek al goed opgeknapt is, ziet ze nog steeds bijna niets. De oogartsen proberen in te schatten of haar zicht kan verbeteren. Leonore viert haar tweede verjaardag ... op intensieve zorgen. Met Lily gaat het eindelijk opnieuw wat beter en ze krijgt goed nieuws: Fieke is op de specialistische afdeling toegekomen met een sinustrombose. Haar medicijnen krijgt ze via spuitjes, maar Fieke is doodsbang voor de prik. Net nu met Saar alles goed leek te gaan, heeft ze plots opnieuw geen gevoel meer in haar rechterhand.

'Kinderziekenhuis 24/7', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers