Binnenkort nieuw op NPO 1: 'Kijkbuiskinderen'

dinsdag 25 november 2014

Wie is er niet mee opgegroeid? De excentrieke inwoners van rusthuis Loenatik, de avonturen op het Alpha college en de Stratenmakeropzeeshow. Enkele titels uit de serie 'Kijkbuiskinderen'.

Terug naar zaterdagavond op de bank, lekker nog even opblijven. Herbeleef nu dit nostalgische gevoel met een terugblik op jeugdsentiment zoals 'De Familie Knots', 'Q&Q' en 'De Broertjes'.


In het nieuwe programma 'Kijkbuiskinderen' op NPO 1 wordt teruggeblikt op grote jeugdtelevisie producties uit de Nederlandse televisiegeschiedenis. In deze serie van acht afleveringen worden de makers van kinder- en jeugdprogramma's opnieuw bij elkaar gebracht. Met verhalen en anekdotes halen ze samen herinneringen op. Zo proberen de makers te achterhalen wat het programma tot zo’n succes heeft gemaakt.

Centraal staat de ontmoeting tussen de makers, die elkaar vaak al jaren niet gezien hebben. Het weerzien en het bezoeken van de opnamelocatie roept bij de makers enorm veel nieuwe ideeën op.

'Loenatik' (woensdag 31 december om 16.00 uur)
Acteurs Karen van der Holst Pellekaan, Martin van Waardenberg, Dick van der Toorn en Judith Bovenberg brengen een bezoek aan Landgoed Elswoud. Dit vormde het decor voor de knotsgekke jeugdserie 'Loenatik'.

'De Familie Knots' (woensdag 7 januari om 16.25 uur)
Alle personages uit 'De Familie Knots' zijn vertolkt door Hetty Heyting, Jan Simon Minkema en Marnix Kappers. Samen verven zij nog één keer alles roze, in deze terugblik op dit succesvolle jeugdprogramma. De artistieke tante Til, neef Herbert, geheim agent Onkel-X, Opa en Oma knots en alle andere karakters komen nog eens langs in deze terugblik.

'De Stratenmakeropzeeshow' (woensdag 14 januari om 16.25 uur)
Aart Staartjes (Straat), Wieteke van Dort (De Deftige dame) en Joost Prinsen (Erik Engerd) ontmoeten elkaar in het Amsterdamse Vondelpark Paviljoen. Hier schreven en repeteerden zij, samen met de leden van het Schrijverscollectief, de teksten voor dit veelbesproken kinderprogramma. De show haalde regelmatig onderwerpen aan die in die tijd controversieel waren.

'De broertjes' (woensdag 21 januari om 16.25 uur)
Frank en René Groothof maakten van hun succesvolle theaterproductie over hun broederschap een hilarische televisiereeks. Samen met Marnix Kappers, die in de serie de rol van hun vader vertolkte, blikken zij terug op dit programma. Pianist Paul Prenen begeleid de ontmoeting muzikaal.

'Q & Q' (woensdag 28 januari om 16.25 uur)
Acteurs Erik van ’t Wout (Aristides Quarles van Ispen) en Maélys Morelle (Juultje Quant ) halen samen met regisseur Bram van Erkel en scenarioschrijver Harry Geelen herinneringen op aan de spannende jeugdserie 'Q&Q'.  Hiervoor gaan ze terug naar de Huizerse bossen waar een deel van de serie zich afspeelde.

'B.O.O.S.' (woensdag 4 februari om 16.25 uur)
Bart de Graaff was in de jaren ’90 een opvallende verschijning op TV. Hij maakte het legendarische kinderprogramma 'B.O.O.S.'. Hier kwam later de jongerenomroep BNN uit voort.  De zus van Bart de Graaff, Mirjam, keert samen met regisseur Frank Timmer, bedenker Jeroen van Baaren en producer Daphny Muriloff terug naar de opnamelocatie van 'B.O.O.S.' om herinneringen op te halen aan het programma en aan Bart.

'De Ko de Boswachtershow' (woensdag 11 februari om 16.25 uur)
Burny Bos en Paul Kooy maakten jarenlang het bijzondere kinder-natuurprogramma 'Ko de Boswachtershow'. In dit programma probeerde de makers kinderen kennis te laten maken met de natuur.  Actrice Beppie Melissen was regelmatig te gast in het natuurprogramma en kijkt ook mee terug op de succesvolle reeks.

'Fort Alpha' (woensdag 18 februari om 16.25 uur)
Acteurs Tygo Gernand, Tatum Dagelet, John Wijdenbosch, Mads Witteman en Ottolien van Boeschoten  ontmoeten elkaar opnieuw op het Nieuwe Eemland College in Amersfoort. Hier is de populaire Nederlandse High-School serie 'Fort Alpha' in de jaren '90 opgenomen. De serie is een broedplaats gebleken voor jong acteertalent.


Persbericht NPO Best
http://www.npo1.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:20
    De inzichten van...
    07:20
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 11:40
    Galactic Agency
    05:15
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    06:05
    Kabouter Plop
  • 10:00
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 09:30
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 09:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 11:10
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 11:15
    Geen uitzending
    02:25
    Sports Late Night
  • 11:35
    NCIS
    02:00
    Geen uitzending
  • 11:40
    Borderforce USA: The Bridges
    02:40
    Kitchen Commando
  • 11:15
    Love It or List It
    05:00
    Geen uitzending
  • 11:40
    De Villamoord
    05:00
    Geen uitzending
  • 11:35
    Z-Weekoverzicht
    03:00
    Herhalingslus
  • 11:48
    Zo doe je het!
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 11:05
    Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 11:20
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 11:25
    Agatha Raisin
    02:45
    Midsomer Murders
  • 11:30
    Dit was het nieuws
    01:44
    Mindfck
  • 11:38
    Sami Yusuf - When Paths Meet
    08:04
    Petrus in het land
  • 11:39
    Snuf de Hond
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal