'The Staircase' krijgt 3 nieuwe Netflix Original afleveringen

donderdag 7 juni 2018

Drie nieuwe Netflix Original afleveringen van 'The Staircase' gingen op 28 april op het Tribeca Film Festival in première. De oorspronkelijke tien afleveringen van de spannende en veelbesproken docuserie werden veertien jaar geleden voor het eerst uitgezonden op de Franse en Amerikaanse televisie.

Vanaf 8 juni 2018 zijn alle dertien afleveringen exclusief en wereldwijd op Netflix beschikbaar.

Over 'The Staircase'
Voor 'The Jinx', 'Serial' en 'Making a Murderer', was er de docuserie 'The Staircase'. De serie is geregisseerd door Academy Award winnaar Jean-Xavier de Lestrade en gaat over het sensationele moordonderzoek naar de schrijver Michael Peterson. Hij wordt verdacht van de moord op zijn 48-jarige vrouw Kathleen nadat haar lichaam onderaan de trap in hun huis in North Carolina werd gevonden. Ondanks zijn krankzinnige telefoontje naar 911, na het vinden van het bebloede lichaam van zijn vrouw, wordt Peterson een verdachte in het moordonderzoek. De juridische strijd die volgde duurde maar liefst 16 jaar.

'The Staircase' toont met behulp van buitengewone toegang tot de rechtbank, een van de meest onthullende onderzoeken van het criminele rechtsysteem. Naast Peterson, die verkondigt onschuldig te zijn, komen er meerdere échte personen in de serie voor, zoals de vasthoudende advocaat David Rudolf, de strenge aanklager Freda Black, de beroemde forensisch expert Henry Lee en Peterson’s kinderen en stiefkinderen.

'The Staircase' test onze denkbeelden over de waarheid en vooroordelen en heeft meer plotwendingen dan een gescript drama. De drie nieuwe Netflix Original afleveringen breiden de omvang van het veelomvattende onderzoek naar de Peterson-zaak verder uit en brengen het tot een adembenemend einde.

Alle 13 afleveringen van deze veelbesproken docuserie zijn vanaf 8 juni te zien op Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Omdat Atil ziek valt, moet Helena op het laatste moment een zitting van hem overnemen. Op het eerste gezicht een eenvoudige zaak, maar tijdens de zitting krijgt Helena de indruk dat er iets niet helemaal klopt. Wanneer ze de zaak laat uitstellen en het dossier heropent, komt ze op het spoor van een criminele motorbende die niet aarzelt om haar te bedreigen. Kan Helena zich nog helemaal in de zaak vastbijten als ze zichzelf ermee in gevaar brengt?

'De Ridder', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers