'The Split': nieuwe Britse dramaserie over het moderne huwelijk en echtscheidingen op BBC First

zondag 27 mei 2018

De snelle wereld van het echtscheidingsrechtcircuit in Londen biedt de meeslepende en intense setting voor het nieuwste drama van BAFTA en Emmy award winnaar Abi Morgan – 'The Split'.

We maken kennis met de Defoe-familie, een familie van vrouwelijke advocaten in het hart van het emotioneel geladen echtscheidingscircuit van Londen, en Christie Carmichael, een topadvocaat gespecialiseerd in familierecht, gespeeld door Barry Atsma. 'The Split' gaat op 28 mei om 21.00 uur exclusief in première op BBC First, de televisiezender voor origineel Brits drama en comedy met Nederlandse ondertiteling.


De scheidingsadvocaat Hannah Stern heeft het familiebedrijf Defoe's verlaten en zich aangesloten bij het concurrerende bedrijf Noble & Hale. Nu staat ze tegenover haar zus Nina en moeder Ruth, ook succesvolle familierechtadvocaten, in de meest spraakmakende echtscheidingszaken. In de eerste aflevering zien we multimiljonair Davey McKenzie en zijn jeugdliefde Goldie beginnen aan een pijnlijke scheiding en krijgen zij ruzie over hun familiebedrijf. En bekende stand-up comedian Rex Pope maakt een nasty scheiding door en gebruikt dit als voer voor zijn nieuwe act, My Ex-Wife's A Bitch. Dit valt niet zo goed bij ex-vrouw Sarah die hem nu het contact met zijn zoon ontzegt.

''The Split' is geen serie over echtscheidingen. Het is een serie over liefde, relaties, het huwelijk en het effect dat een scheiding op een gezin heeft, waarvan het effect nog een lange tijd gevoeld wordt na het pijnlijke afscheid', aldus Jane Featherstone, uitvoerend producent van 'The Split' en oprichter van Sister Pictures.

Vrouwen aan het hoofd
De vier Defoe-vrouwen zijn de onverwoestbare kern van de familie. Hetzelfde geldt voor het vrouwelijke creatieve team van 'The Split' – uitvoerend producent, Jane Featherstone, maker en schrijver Abi Morgan, regisseur Jessica Hobbs en producent Lucy Dyke - en de cast en crew van de eerste originele productie van Sister Pictures.

'The Split' is volledig gefilmd op locatie in Londen, de echtscheidingshoofdstad van de wereld, en geeft een kijkje in een wereld die zich normaal achter gesloten deuren afspeelt, of die je alleen terugziet in spraakmakende krantenkopen over zaken met betrekking tot familierecht. Abi Morgan heeft in het script de sensatie opgezocht om rauwe emotie te onthullen. De liefde wordt onder de microscoop gelegd en echtscheidingsadvocaten moeten professioneel blijven, ook als de emoties hoog oplopen.

'Deze serie zal voor iedereen iets herkenbaars bieden, in de verhaallijn rondom de multigeneratie familie Defoe - Ruth, Hannah, Nina en Rose, hun echtgenoten, exen, verloofden, vriendjes - of in de verhalen die week na week in de serie worden verteld', zegt Featherstone. 'Dit is een serie voor iedereen die ooit verliefd is geweest, een gebroken hart heeft gehad, of nog steeds probeert te begrijpen waar liefde om draait.'

'The Split' is gemaakt en geschreven door Abi Morgan, geproduceerd door Sister Pictures voor BBC Worldwide gecoproduceerd met SundanceTV en werd gemaakt in opdracht van Piers Wenger, controller van BBC Drama en Charlotte Moore, directeur van BBC Content. De serie is uitvoerend geproduceerd door de oprichter van Sister Pictures, Jane Featherstone ('Broadchurch', 'Humans', 'River'), maker Abi Morgan ('River', 'Suffragette', 'The Hour'), regisseur Jessica Hobbs ('Broadchurch', 'Apple Tree Yard', 'The Slap') en Lucy Richer voor BBC, met Lucy Dyke ('Black Mirror', 'Ripper Street') als producent. BBC Worldwide verzorgt de internationale distributie.

In Nederland en België is 'The Split' te zien vanaf 28 mei om 21.00 uur op BBC First.


Persbericht LEWIS/BBC First
http://www.bbcworldwide.com

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stephanie Planckaert (VTM)

Het nieuwe schooljaar gaat van start en bij de familie Luki brengen ze hun zevende kind naar school. De familie Leys staat voor een dilemma tijdens het winkelen: wordt het schoolgerief of toch speelgoed? Voor de familie Naudts, met hun acht dochters, brengt het nieuwe schooljaar eveneens extra kosten met zich mee. Stephanie bezoekt ook Kevin en Nena, die helaas minder goed nieuws hebben ontvangen over hun baby Yarne.

'Families XXL', om 20.30 uur bij VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 08:00
    radio2 op VRT 1
    07:20
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 09:15
    Onze natuur
    05:15
    Geen uitzending
  • 09:35
    Nonkel Jef
    05:30
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    Project Runway
  • 09:30
    Geen uitzending
    11:40
    The Bold Type
  • 09:00
    Geen uitzending
    15:10
    All New Traffic Cops
  • 09:35
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    Baywatch
  • 09:30
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 09:15
    Roger van Damme - Goud
    02:25
    Sports Late Night
  • 09:25
    Criminal Minds
    02:00
    Geen uitzending
  • 08:50
    Kitchen Commando
    03:35
    Two and a Half Men
  • 09:35
    Love It or List It
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:30
    Another Mother
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 09:33
    Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 09:30
    Hidden Gems
    02:35
    Sarah's Sweet Table
  • 09:20
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 09:05
    Father Brown
    02:45
    Midsomer Murders
  • 09:03
    De Bauers - 20 jaar later
    01:44
    Mindfck
  • 09:32
    God, Jesus, Trump!
    08:04
    Petrus in het land
  • 09:28
    Troublemakers
    02:10
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal