Matt Groening's 'Disenchantment' vanaf augustus exclusief op Netflix

donderdag 24 mei 2018
foto: © Netflix

'Disenchantment', een adult animated comedy fantasy serie van Matt Groening bestaande uit 10 afleveringen, gaat wereldwijd in première op 17 augustus 2018.

'Disenchantment' neemt kijkers mee naar het middeleeuwse koninkrijk Dreamland. Een plek in verval waar we de rampzalige avonturen kunnen volgen van de stevig drinkende prinses Bean, de pittige elf Elfo, en haar persoonlijke demon Luci. Kruisen ook nog het pad van dit excentrieke trio: ogres, kabouters, trollen, walrussen, … en veel menselijke idioten.

De stemmen in de reeks zijn van Abbi Jacobson ('Bean'), Nat Faxon ('Elfo') en Eric Andre ('Luci'). Zijn verder ook nog te horen: John DiMaggio, Billy West, Maurice LaMarche, Tress MacNeille, David Herman, Matt Berry, Jeny Batten, Rich Fulcher, Noel Fielding, en Lucy Montgomery. De animatie is van de hand van Rough Draft Studios ('Futurama').

'Disenchantment' werd geproduceerd door The ULULU Company voor Netflix, met Matt Groening en Josh Weinstein ('The Simpsons', 'Futurama') als executive producers.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Beestig' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In de rubriek Vreemde Vogels maakt dierenarts Joshua kennis met Kevin Bacon. Niet de acteur, maar een huisdier met een roze snuit en krulstaart. Dieter en Nathalie willen graag wat 'fluffiness' in huis. Dierenarts Joshua is dé ideale man om hen aan een kitten te helpen. Maar een kitten in huis blijkt toch niet zo vanzelfsprekend te zijn, al zeker niet voor het meubilair ... Beestig stapt én vliegt ook rond in het huis van Lieven Scheire.

'Beestig', om 18.15 uur op Eén.

Dossiers