In juli en augustus op Food Network

zondag 1 juli 2018

Food Network is een Amerikaanse themazender met programma's over eten en koken. De zender is eigendom van Scripps Networks Interactive en Tribune Company en werd opgericht op 19 april 1993 als TV Food Network.

'Eat, Sleep, BBQ'
Donderdagen vanaf 30 augustus om 21.00 uur

Maak kennis met Rashad Jones, barbecueschef en winnaar van 'Guy’s Big Project', die van zijn passie voor alle gegrilde gerechten een eigen serie heeft gemaakt. Volg Rashad voor een missie door het hele land om de beste barbecue- gerechten van Amerika te vinden. Als eerste bezoekt hij Phoenix, waar hij een geheim recept ontdekt voor gerookte pecantaart. Daarna gaat hij naar San Antonio voor een geweldige kom barbecue brisket ramen noodles. Daarna is St. Louis aan de beurt waar hij alligatorribben krijgt voorgeschoteld met een torenhoge gerookte hamburger. Vervolgens komt hij in Oakland, de thuisbasis van een delicatessenwinkel die een royale gerookte brisketsandwich met zelfgemaakte tapenade serveert en daarna in een eetcafé in San Antonio waar ze een sandwich met brisket, buikspek en mac-and-cheese klaarmaken - alles op één broodje! Dat wordt genieten bij 'Eat, Sleep, BBQ'!

'Cooks Vs. Cons'
Woensdagen vanaf 1 augustus om 21.00 uur

Als je ooit een professionele chef-kok hebt gezien en dacht: 'Dat kan ik ook!', dan is 'Cooks Vs. Cons' dé show voor jou! Geoffrey Zakarian presenteert deze next-level wedstrijd waarin getalenteerde thuiskoks de strijd aangaan tegen professionele chef-koks. De professionals en amateurs staan met identieke ingrediënten en apparatuur voor dezelfde kookuitdagingen met dezelfde geldprijs in het vooruitzicht. Met een blind beoordelingsproces zal ongetwijfeld het lekkerste gerecht winnen. Zullen de profs oppermachtig zijn of kan een amateur de chef-koks 'eruit' koken? Ontdek het deze maand bij 'Cooks Vs. Cons' op Food Network.

'Guy’s Family Road Trip'
Maandagen vanaf 6 augustus om 20.00 uur

Tijdens de pauze van 'Diners, Drive-Ins en Dives' gaat Guy Fieri met zijn gezin op pad voor een échte Amerikaanse roadtrip van kust naar kust! Van monumenten en landschappen tot nationale parken en fornuizen (!), de Fieri- familie propt zich in de camper en trapt het gaspedaal diep in om alles te ontdekken. Of het nu gaat om het naar binnen werken van de wafels in Californië, de snapper in de Golf of grote hoeveelheden honingdrank in Arizona, er zijn onderweg voldoende culinaire pitstops te vinden. Reis mee met Guy, zijn vrouw Lori en hun zonen Hunter en Ryder tijdens hun roadtrip in Fieri-stijl.

'Chopped: Grill Masters'
Zaterdagen vanaf 4 augustus om 14.00 uur

Laat de grill gloeien en houd je spatels in de aanslag, want het is tijd voor het enige echte 'Chopped'-toernooi! In deze vijfdelige wedstrijd zullen 16 chef-koks hun kunsten op de grill vertonen voor een plekje in de finale met uitzicht op $50.000. Maar als de hitte onhoudbaar wordt, wie zal dan toch de finale weten te behalen en voor wie wordt het té heet onder de voeten? De lastige grilltests die deze meesters van het open vuur kunnen verwachten zijn o.a. hatch chilli taffy en Hawaiiaanse garnalen, een deadline van 20 minuten om oesters te openen en iets vreemds met de naam: speculoos. Maak je klaar voor de hitte bij 'Chopped: Grills Masters' in juli!

Persbericht Food Network

'Beestig' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In de rubriek Vreemde Vogels maakt dierenarts Joshua kennis met Kevin Bacon. Niet de acteur, maar een huisdier met een roze snuit en krulstaart. Dieter en Nathalie willen graag wat 'fluffiness' in huis. Dierenarts Joshua is dé ideale man om hen aan een kitten te helpen. Maar een kitten in huis blijkt toch niet zo vanzelfsprekend te zijn, al zeker niet voor het meubilair ... Beestig stapt én vliegt ook rond in het huis van Lieven Scheire.

'Beestig', om 18.15 uur op Eén.