Eerste trailer '22 July' van Paul Greengrass

donderdag 6 september 2018
Foto: © Coopr/Netflix 2018

Netflix heeft vandaag de trailer vrijgegeven van het aangrijpende drama '22 July'. Oscar-genomineerd filmmaker Paul Greengrass ('Captain Phillips', 'United 93') vertelt het waargebeurde verhaal over de nasleep van de dodelijkste terroristische aanslag ooit in Noorwegen.

Op 22 juli 2011 werden 77 mensen gedood toen een extreemrechts-aanhanger een autobom liet ontploffen in Oslo en zijn wapens daarna richtte op een politiek jeugdkamp. '22 July' kijkt door de ogen van een overlevende naar de fysieke en emotionele weg naar genezing en verzoening voor een heel land.


De film is geschreven en geregisseerd door Paul Greengrass en gebaseerd op het boek 'One of Us: The Story of an Attack in Norway - and Its Aftermath' door Åsne Seierstad. '22 July' is geproduceerd door Scott Rudin, Paul Greengrass, Gregory Goodman en Eli Bush en in hoofdrollen te zien zijn o.a. Anders Danielsen Lie, Jon Øigarden, Jonas Strand Gravli, Maria Bock, Thorbjørn Harr, Ola G. Furuseth, Seda Witt en Isak Bakli Aglen.

'22 July' is vanaf woensdag 10 oktober wereldwijd te zien op Netflix.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo één logo V3 één V3

Om te worden wie hij wilde zijn, moest Jani als tiener danig revolteren. Welke vrijheden vinden jongeren belangrijk voor hun zelfontplooiing? En hoe tonen ze hun eigenheid? Een les over rebels zijn en durven gaan voor je eigen dromen. Jani Kazaltzis trekt als gastleerkracht naar het Go! Technisch Atheneum Horteco in Vilvoorde.

'De Klas', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers