Bepaalt NBC de uitzenduren Olympische Spelen 2008?

dinsdag 18 juli 2006

Wie kent het spreekwoord 'Wiens brood met eet, diens woord men spreekt' niet? Deze regel is blijkbaar ook van tel bij het opmaken van de planning van de volgende Olympische Spelen in Peking. Hoofdsponsor NBC wil dat de grote finales in Amerikaanse prime time uitgezonden worden.

De Amerikaanse zender legde meer dan 700 miljoen euro op tafel om de uitzendrechten van de Spelen in Peking binnen te halen. NBC wil dan ook het maximale uit zijn investering halen. Als de Olympische Spelen niet in de druk bekeken prime time geprogrammeerd staan, dan verliest de zender een pak aan reclame-inkomsten.

Daarom wil NBC nu dat de finale van het zwemmen, maar ook enkele belangrijke atletiekfinales, het turnen en het basketbal naar de ochtend (in Peking) verschuiven.

Deze verschuiving is niet alleen nadelig voor Azië maar vooral voor Europa. Als het 10.30 uur is in Peking, dan is het 22.30 uur in New York, maar bij ons is het dan 4.30 uur en zelfs maar 3.30 uur in Londen.

Volgens de Engelse krant 'The Observer' zou Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité de voorstellen van NBC zeker overwegen. Vooral de BBC is daar niet over te spreken en verwijt het IOC een kortzichtige politiek die alleen de commerciële belangen dient.

Voorlopig is er nog geen beslissing gevallen. Wordt vervolgd...

Bron: Het Nieuwsblad

Ontdek iedere ochtend een actueel nieuwsoverzicht in je mailbox!
Schrijf je 
HIER  in voor 'TV-Visie extra'!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Victor Reinier en Angela Schijf als Wolfs en Eva in 'Flikken Maastricht'

De vriendin en model van een bekende Maastrichtse kunstenaar wordt dood in bad bij haar ouders aangetroffen, een plastic zak over het hoofd. Zelfmoord, of heeft iemand haar vermoord? De zaak voert Wolfs en Eva naar een wereld van grote ego's en veel drank en drugs en na-ijver. En dan ontdekken Wolfs en Eva dat dit niet het enige model is dat op verdachte wijze is omgekomen. Hebben ze te maken met een seriemoordenaar? Marion ontmoet een oude schoolvriend op het bureau. Het klikt meteen weer, totdat Marion hoort waar hij aangifte van komt doen: aliens hebben zijn favoriete koe ontvoerd...

'Flikken Maastricht', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers