Netflix kondigt eerste eigen film 'Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend' aan

dinsdag 30 september 2014

'Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend', het volgende hoofdstuk in de sage die is gestart met de epische vechtfilm van Ang Lee (die door zowel critici als publiek zeer positief werd onthaald), gaat op Netflix en in een aantal IMAX®-bioscopen wereldwijd in première op 28 augustus 2015.

'Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend', geproduceerd door The Weinstein Co., borduurt verder op de thema’s uit de oorspronkelijke film, maar vertelt ook een eigen verhaal: over verloren en prille liefdes, een legendarisch zwaard en de laatste kans op verlossing. En dit alles tegen de achtergrond van adembenemende actiescènes.


'Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend' wordt geregisseerd door de bekende martial arts choreograaf ('The Matrix'-trilogie en 'Kill Bill' 1 en 2) en regisseur ('Tai Chi Master') Yuen Wo-Ping. Actrice Michelle Yeoh ('Crouching Tiger, Hidden Dragon', 'The Lady') herneemt haar rol als Yu Shu-Lien en Donnie Yen ('Ip Man' 1 en 2, 'Monkey King 3D') als Silent Wolf.

De film is de eerste in een reeks die met de steun van Netflix op dezelfde dag in première gaat op 's werelds grootste netwerk voor internettelevisie als in een aantal  IMAX-bioscopen wereldwijd. Nooit eerder zullen consumenten noch bioscoopuitbaters zo'n flexibiliteit hebben gekend.

'Fans kunnen nu helemaal zelf bepalen hoe, waar en wanneer ze deze schitterende film willen kijken die intense actie combineert met adembenemende schoonheid'” zegt Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix. 'We zijn vereerd dat we samen met Harvey Weinstein en een toonaangevend team van filmmakers dit epische verhaal bij mensen overal ter wereld kunnen brengen en dat we een partnership met IMAX zijn aangegaan voor de distributie ervan; een naam die synoniem is aan de hoogste kwaliteit van belevingsentertainment.'

'De bioscoopbeleving verandert snel en ingrijpend, met Netflix als drijvende kracht', zegt Harvey Weinstein, medebestuurder van TWC. 'We zijn zeer verheugd dat we onze goede relatie met Netflix kunnen voortzetten en fans overal ter wereld het laatste hoofdstuk van dit intrigerende verhaal te kunnen aanbieden.'

'Dankzij Netflix krijgt IMAX de schitterende kans om 'Crouching Tiger' uit te brengen tegen het eind van het blockbuster-zomerseizoen; een kwaliteitsfilm bomvol actie die precies in ons straatje past', zegt Greg Foster, Senior Executive Vice President van IMAX Corp. en CEO van IMAX Entertainment. 'We hopen uiteraard dat hij ook zal worden gespeeld in de bijzonder succesvolle Chinese markt. Voor de regio’s waar we de film tegelijkertijd met Netflix lanceren is het interessant aan bioscoopexploitanten en consumenten de keuze te laten hoe, wanneer en waar zij de film wensen te zien.'

'Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend' is gebaseerd op de vermaarde roman 'Iron Knight, Silver Vase' van Wang Dulu (het laatste boek in de Crane-Iron pentalogie) die voor het scherm werd aangepast door John Fusco ('Marco Polo'). De film is geproduceerd door Harvey Weinstein (Oscarwinnaar met 'The King's Speech' en 'The Artist') en Peter Berg (Emmy Awardwinnaar met 'Friday Night Lights', 'Lone Survivor' en 'Hancock'). Uitvoerend producent is Morten Tyldum ('Headhunters', 'The Imitation Game').

In 'Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend' spelen ook Harry Shum Jr. ('Glee', 'Revenge of the Green Dragons'), Jason Scott Lee ('Seventh Son', 'Hawaii Five-O'), Roger Yuan ('Bulletproof Monk'), Eugenia Yuan ('Revenge of the Green Dragons') en nieuwkomer Natasha Liu Bordizzo.

De film wordt op dit moment gedraaid in Nieuw-Zeeland. De fotografie is in handen van Tom Sigel ('Drive', 'X-Men: Days of Future Past'), en het design in die van het met een Oscar bekroonde team van 'Lord of the Rings' van kostuumontwerper Ngila Dickson, productiedesigner Grant Major en visual effects supervisor Mark Stetson.


Persbericht Netflix
http://www.netflix.com

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Jacques en Axel trekken naar de rommelmarkt in het centrum van Gent. Stand-upcomedian Henk Rijckaert vormt een duo met Jacques, terwijl Belle Perez met Axel op stap gaat. Samen gaan ze op zoek naar objecten die het meeste geld gaan opleveren tijdens de veiling.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 13:30
    Iedereen Beroemd
    02:30
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    07:30
    Wordt aangekondigd
  • 13:40
    Dodo
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:40
    Familie
    05:15
    Geen uitzending
  • 13:45
    Blind getrouwd: Australië
    01:45
    Geen uitzending
  • 12:25
    Geen uitzending
    11:30
    Sturm der Liebe
  • 09:30
    Geen uitzending
    01:10
    Walker, Texas Ranger
  • 13:35
    Married ... With Children
    01:25
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 13:25
    De wereld op je bord
    04:50
    Geen uitzending
  • 13:15
    ER
    02:20
    Neighbours: A New Chapter
  • 13:45
    Backroad Truckers
    03:00
    Geen uitzending
  • 13:35
    Space Invaders
    03:00
    Geen uitzending
  • 12:50
    Hailey Dean Mysteries: A Marriage Made for Murder
    05:00
    Geen uitzending
  • 13:00
    Z-Extra
    06:00
    Herhalingslus
  • 13:36
    Hallo Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 13:45
    De Garde van Gert
    02:30
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 12:00
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 13:20
    The Chelsea Detective
    02:20
    Scott & Bailey
  • 13:22
    Ongehoord Nieuws
    02:17
    NOS Journaal
  • 13:25
    Pointer
    02:19
    Nieuwsuur
  • 13:45
    Het betoverde dorp van Pinokkio
    02:31
    Podium Zwart Unplugged