'Zijn er nog Kroketten?' komt terug!

woensdag 25 november 2015

Na twee goed gesmaakte voorproefjes de voorbije twee jaar, is het in december eindelijk terug tijd voor dé vraag van het jaar: 'Zijn er nog Kroketten?'. En het antwoord op die vraag luidt volmondig: 'Ja!'.

Vanaf 8 december immers serveert VTM de kijker voor de derde keer het grappigste van het voorbije jaar in een uiterst krokant jaaroverzicht. Dit seizoen voorzien van een nieuwe én verrassende vulling, want twee nieuwe captains strijden voor de overwinning: een heerlijk goudgele Guga Baúl en de met voorsprong kroketste vrouw van Vlaanderen, Ruth Beeckmans.


De nieuwbakken captains hebben in de diepvriesafdeling zorgvuldig zeven verschillende gastpresentatoren uitgekozen. Deze zinderende zeven zullen samen met Guga en Ruth de afleveringen in goede banen ­ proberen ­ te leiden.

Guga Baul en Ruth Beeckmans
Ruth Beeckmans zal 2015 niet snel vergeten. Op Tomorrowland nam ze de 'Safety First­'-film op en als ze niet op een set stond, stond Ruth op de planken van een Vlaamse theaterzaal. 'Ik heb er echt veel zin! Toen ik vernam dat Guga ook mee ging doen, twijfelde ik geen seconde. En ik kijk er echt naar uit om  met  zeven  verschillende  gastpresentatoren  te  werken.  Ik  weet zeker  dat  we  veel  gaan  lachen,  want laat ons eerlijk zijn: daar draait het toch allemaal om in het leven, zeker op het einde van het  jaar.'

Voor Guga Baúl was 2015 natuurlijk het jaar waarin hij vader werd van zijn zoontje en tussen de pampers door speelde hij ook theaters en festivals plat met zijn ‘Radio Guga’ tournee. Aan hoogtepunten geen gebrek, en dan kwalificeerden de Rode Duivels zich ook nog eens voor het EK voetbal. 'Ik  neem  dit  spelletje  zéér  serieus.  En  net  zoals  Vincent  Kompany  draag  ik mijn  aanvoerdersband met  trots. Ik ga er alles aan doen om mijn ploeg te laten zegevieren! Ik ga me de  longen  uit  het  lijf  spelen  om  die  ene  droom  waar  te  maken:  mijn persoonlijk  EK,  en  dat  zijn 'Europaletten Kroketten' voor het team binnenhalen!'

Zeven verschillende gastpresentatoren
Een jaar lang gratis kroketten, daar draait het om. Daar zal in verschillende geestige rondes om gestreden worden en dat onder zéér streng toezicht van maar liefst zeven verschillende gelegenheidspresentatoren, gekozen door Ruth en Guga. Zij nodigen samen met de nieuwbakken captains Ruth en Guga telkens twee uiterst goed uitgekozen gasten uit om het jaar op gepaste wijze uit te zwaaien, of het nieuwe jaar in te zetten. Niet alleen voor de gastpresentatoren wordt het spannend, ook Ruth en Guga zijn benieuwd hoe hun keuzes het ervan af zullen brengen.

Ben Segers, Wesley Sonck, Christoff, Gert Verhulst, Jacques Vermeire, Niels Destadsbader en Tine Embrechts kleurden 2015 elk op hun eigen manier en zijn dan ook de uitgelezen personen om deze knotsgekke show in goede banen te leiden.

Alle zeven voorzien zij Ruth en Guga van een gepaste sparring partner, die hen nauw aan het hart ligt.

De vijf spelregels

Ronde 1: de foto's van het jaar
In de eerste ronde, de foto’s van het jaar, worden dé trends van 2015 overlopen. Neem nu de
taxshift, de geslachtsverandering van Bruce Jenner, de laatste kilometers van Sven Nys in de modder of de voortdurend Instagrammende BV’s en celebs. Het is aan de teams om zoveel mogelijk mensen op de foto’s te herkennen.

Ronde 2: de captainsronde
Guga en Ruth kijken geweldig uit naar deze ronde. Enkele opvallende gebeurtenissen van het voorbije jaar worden vertaald naar geestige spelletjes. Zo mogen beide team captains net zoals de hond Lady Xena uit Belgium’s Got Talent, romantische hits al jankend proberen duidelijk maken aan hun teamgenoten. Ook het Chinees plagiaat van de K3­hit Heyah Mama is hen niet ontgaan en we komen er zo achter dat er nog meer Vlaamse hits door de Chinezen werden gekopieerd. Kortom: is het gebeurd in 2015, dan bestaat er in 'Zijn er nog Kroketten?' wel een spelletje voor.

Ronde 3: de kroketjes
Wat gebeurt er als je enkele pientere vijfjarigen de gezichten van 2015 laat omschrijven? Dat is het kinderlijke uitgangspunt van deze ronde. De teams moeten raden over wie deze Kroketjes het hebben. En we kunnen nu al garanderen dat de waarheid niet altijd uit een kindermond komt.

Ronde 4: Jan met de pet
Jan met de pet blijft een vaste waarde in 'Zijn er nog Kroketten?'. Niet alleen de grote wereldsterren maakten het nieuws, ook heel wat onbekende gezichten gaven de actualiteitssoep wat extra kruiding. De beide teams moeten raden waarom de man of vrouw in kwestie dit jaar even in de spotlights stond.

Ronde 5: alles kan nog
De laatste ronde heet Alles Kan Nog, simpelweg omdat alles nog kan. De tussenstand van de voorbije vier rondes wordt nietig verklaard en de rol van de captains is uitgespeeld. De twee gasten krijgen een op maat gemaakte opdracht voorgeschoteld: een verjaardagskalender met twaalf bekende koppen. Opzet? Zo veel mogelijk van de bekende mensen herkennen en die maanden en namen ook nog eens kunnen onthouden. De winnaar gaat naar huis met een jaarvoorraad kroketten. En een indigestie...

'Zijn er nog Kroketten?', vanaf 8 december zeven weken lang elke dinsdagavond om 20.35 uur bij VTM.


Persbericht VTM
http://www.vtm.be
vtm

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 07:55
    Dodo
    21:00
    Geen uitzending
  • 07:45
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    01:25
    Geen uitzending
  • 08:00
    Geen uitzending
    07:15
    The Big Body Hotel
  • 02:40
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 07:30
    Offspring
    01:00
    The Flying Doctors
  • 06:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 07:50
    Cold Case
    00:20
    ER
  • 08:05
    Two and a Half Men
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 07:20
    Bake Off Vlaanderen
    00:35
    Love Island
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:50
    Castle
  • 08:00
    Wijzer Wonen
    00:50
    Herhalingslus
  • 07:53
    Mijn tuin
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 08:00
    Snel, Makkelijk & Lekker
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 07:00
    Six Nations
    02:50
    Formule 2
  • 07:25
    Father Brown
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 08:00
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 08:00
    BinnensteBuiten
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 07:51
    De boterhamshow
    00:25
    Sophie & Jeroen