'X Factor': exit Karim

woensdag 26 november 2008

De achtste liveshow van 'X Factor' was er deze week een speciale. Zanger Craig David was woensdagavond het gastjurylid van het programma. Zowat de halve aflevering stonden in het teken van hem. Natuurlijk is en blijft 'X Factor' een wedstrijd, dus ook vandaag moest er iemand afvallen. De show is over voor de 16-jarige Karim.

Alle resterende finalisten zongen een nummer van Craig David, een 27-jarige zanger die internationaal al veel succes oogstte. De ene kandidaat bewerkte een nummer van hem, de andere niet. Craig David keek toe en zag dat het goed was. Wat noch de kandidaten, noch de juryleden wisten was dat Craig David één van de deelnemers een Golden Ticket mocht geven. Dat ticket was voor Dirk en bezorgde hem immuniteit voor deze aflevering. Hij was dus al rechtstreeks geplaats voor de liveshow van volgende week.

Mathieu & Guillaume en Tom waren als eersten zeker van een plaats in de volgende ronde. Daarmee wisten Lester & Abdou en Karim al meteen hoelaat het was. Zij namen het tegen elkaar op in de herkansingsronde.

De jury had, zoals elke week al het geval was, het recht om te beslissen wie de wedstrijd moest verlaten. Coach Do koos vanzelfsprekend voor haar pupillen Lester & Abdou. Maurice koos dan weer voor zijn poulain, Karim. De beslissende stem lag bij Kris. Kris vond dat Karim de afgelopen weken niet goed genoeg presteerde en nog hij wat aan zijn techniek moest schaven. Zijn stem ging dan ook naar Lester & Abdou, zij staan volgende week terug in 'X Factor'.

DOSSIER: X Factor 2008 (vtm)

volledig dossier

'Chef in je Oor' (foto: VIER - © SBS Belgium 2017)

Na de overwinning van Peppe moet Dominique Persoone uit zijn pijp komen. Maar het lot van de chefs ligt letterlijk in de handen van twee beginners die hun leven lang de keuken hebben ontweken. Ze krijgen vandaag een kookles die ze niet snel zullen vergeten. Op het menu staat stoemp met zelfgedraaide worst. Ze krijgen daarbij de hulp van keukenklunzen Wouter & Patsy. Patsy werkt als verkoopster in een supermarkt. Ze hoort het regelmatig donderen in Keulen als klanten haar met culinaire vragen aanklampen. De kookervaring van zijn kookklungel Wouter beperkt zich tot een sandwich met choco. Zijn mesvaardigheden zijn dan ook ondermaats...

'Chef in je Oor', om 20.00 uur op VIER.