'X Factor': exit Karim

woensdag 26 november 2008

De achtste liveshow van 'X Factor' was er deze week een speciale. Zanger Craig David was woensdagavond het gastjurylid van het programma. Zowat de halve aflevering stonden in het teken van hem. Natuurlijk is en blijft 'X Factor' een wedstrijd, dus ook vandaag moest er iemand afvallen. De show is over voor de 16-jarige Karim.

Alle resterende finalisten zongen een nummer van Craig David, een 27-jarige zanger die internationaal al veel succes oogstte. De ene kandidaat bewerkte een nummer van hem, de andere niet. Craig David keek toe en zag dat het goed was. Wat noch de kandidaten, noch de juryleden wisten was dat Craig David n van de deelnemers een Golden Ticket mocht geven. Dat ticket was voor Dirk en bezorgde hem immuniteit voor deze aflevering. Hij was dus al rechtstreeks geplaats voor de liveshow van volgende week.

Mathieu & Guillaume en Tom waren als eersten zeker van een plaats in de volgende ronde. Daarmee wisten Lester & Abdou en Karim al meteen hoelaat het was. Zij namen het tegen elkaar op in de herkansingsronde.

De jury had, zoals elke week al het geval was, het recht om te beslissen wie de wedstrijd moest verlaten. Coach Do koos vanzelfsprekend voor haar pupillen Lester & Abdou. Maurice koos dan weer voor zijn poulain, Karim. De beslissende stem lag bij Kris. Kris vond dat Karim de afgelopen weken niet goed genoeg presteerde en nog hij wat aan zijn techniek moest schaven. Zijn stem ging dan ook naar Lester & Abdou, zij staan volgende week terug in 'X Factor'.

DOSSIER: X Factor 2008 (vtm)

volledig dossier

'Lang Leve' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2014)

Samen met Mike Verdrengh en alle coryfeen van de voorbije 25 jaar, overloopt Jonas zijn persoonlijke hoogtepunten uit de geschiedenis van VTM. Hoe kijken Koen Wauters en Francesca Vanthielen terug op het openingsgala op 1 februari 1989? En welke mooie kansen kregen jonge vrouwen van Mike? Marlne de Wouters geeft tekst en uitleg. Op de familiezender bij uitstek mag ook de familie der families niet ontbreken: de cast van n van de langstlopende soaps van Europa komt praten over de meer dan 5000 afleveringen. In de studio komt imitator Chris Van Espen zich persoonlijk -en op zijn eigen manier- excuseren bij Annie 'de Bomma' Geeraerts. En Krt Rogiers gaat op zoek naar de trouwste VTM-kijkers ooit. Met leuke anekdotes van o.m. Danny Verstraeten, Nadine Desloovere, Paul Jambers, Pascale Naessens, Dina Tersago en Eline De Munck.

'Lang Leve', om 20.35 uur op VTM.