'X Factor': exit Karim

woensdag 26 november 2008

De achtste liveshow van 'X Factor' was er deze week een speciale. Zanger Craig David was woensdagavond het gastjurylid van het programma. Zowat de halve aflevering stonden in het teken van hem. Natuurlijk is en blijft 'X Factor' een wedstrijd, dus ook vandaag moest er iemand afvallen. De show is over voor de 16-jarige Karim.

Alle resterende finalisten zongen een nummer van Craig David, een 27-jarige zanger die internationaal al veel succes oogstte. De ene kandidaat bewerkte een nummer van hem, de andere niet. Craig David keek toe en zag dat het goed was. Wat noch de kandidaten, noch de juryleden wisten was dat Craig David n van de deelnemers een Golden Ticket mocht geven. Dat ticket was voor Dirk en bezorgde hem immuniteit voor deze aflevering. Hij was dus al rechtstreeks geplaats voor de liveshow van volgende week.

Mathieu & Guillaume en Tom waren als eersten zeker van een plaats in de volgende ronde. Daarmee wisten Lester & Abdou en Karim al meteen hoelaat het was. Zij namen het tegen elkaar op in de herkansingsronde.

De jury had, zoals elke week al het geval was, het recht om te beslissen wie de wedstrijd moest verlaten. Coach Do koos vanzelfsprekend voor haar pupillen Lester & Abdou. Maurice koos dan weer voor zijn poulain, Karim. De beslissende stem lag bij Kris. Kris vond dat Karim de afgelopen weken niet goed genoeg presteerde en nog hij wat aan zijn techniek moest schaven. Zijn stem ging dan ook naar Lester & Abdou, zij staan volgende week terug in 'X Factor'.

DOSSIER: X Factor 2008 (vtm)

volledig dossier

En logo n logo V3

Belgi, 1978. Op een zolder in een ziekenhuis wachten zwangere tienermeisjes in het geheim hun bevalling af. Katja, Roxy en een stel andere levenslustige meisjes zijn te jong voor de liefde en al bijna moeder. Sommigen willen deze misstap zo snel mogelijk achter zich laten, maar Katja, die zelf wees is, denkt daar duidelijk anders over. Ze verlangt intens naar haar baby. Op de zolder delen de meisjes lief en leed, smeden ze vriendschappen en zoeken ze afleiding in een verzonnen universum van zorgeloze dromen en mysterieuze spelletjes tijdens het lange, lange wachten. Tot die veilige zeepbel uiteenspat. Plots wordt Katja zich pijnlijk bewust van de plannen die achter haar rug worden gesmeed. Ze is echter niet van plan dit met haar, noch met haar baby te laten gebeuren.

Drama van Patrice Toye, gebaseerd op waargebeurde feiten.

'Little Black Spiders', om 20.45 uur op En.