VTM NIEUWS duurt vrijdagmiddag amper 12 minuten

vrijdag 7 september 2018
foto: © MEDIALAAN

Het zit er nog steeds bovenarms op bij VTM NIEUWS. Dat werd vrijdagmiddag pijnlijk duidelijk met een nieuwsuitzending die maar 12 minuten duurde. Presentator Freek Braeckman begon het nieuws met een niet mis te verstaan statement.

'We zijn het fundamenteel oneens met de manier waarop de VTM-directie de herschikking van de nieuwsredactie aanpakt', las Freek Braeckman voor aan het begin van het middagnieuws. Wat volgde was een ingekort nieuwsbulletin van 12 minuten.

Gisteren lekte een interne mail van bezorgde VTM NIEUWS-journalisten uit over de gang van zaken op de redactie. Donderdagavond laat werd dan besloten om de samenwerking met hoofdredacteur Nicholas Lataire en Nieuwsmanager Kris Hoflack per direct stop te zetten. An Goovaerts werd aangesteld als tijdelijke hoofdredactrice. En precies die aanpak van de MEDIALAAN-directie is voor de journalisten een brug te ver.

Volgens Het Nieuwsblad stapten enkele medewekers vrijdag naar de directie met de melding dat ze niet langer verder willen onder de huidige omstandigheden. Namen van die personen zijn er niet, maar het zou volgens de krant gaan om de chef Nieuws, de baas van de productie en die van de regie.

Bron: nieuwsblad.be

LEES OOK:

- Onrust bij VTM NIEUWS-journalisten: 'Minder kwaliteit!'
- Directeur VTM NIEUWS Kris Hoflack en hoofdredacteur Nicholas Lataire verlaten MEDIALAAN


Lees ook:
Onrust bij VTM NIEUWS-journalisten: 'Minder kwaliteit!'
Directeur VTM NIEUWS Kris Hoflack en hoofdredacteur Nicholas Lataire verlaten MEDIALAAN

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Kotmadam' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

'De Kotmadam' is terug voor het 23ste seizoen. En in aflevering 1 is Jeanne in alle staten: bij de beenhouwer in de buurt is de vitrine beklad en bij de bakker om de hoek werd de vitrine ingegooid. Jef heeft er geen oren naar. Hij loopt op wolkjes omdat hij visgerief gekregen heeft van een zieke kameraad.

'De Kotmadam', om 19.50 uur op VTM.

Dossiers