Vanaf zondag nieuw op 2BE: 'The Strain'

zaterdag 7 februari 2015

Vanaf zondag 8 februari start 2BE met de gloednieuwe thrillerserie 'The Strain'. Deze bloedstollende reeks brengt het verhaal uit de gelijknamige trilogie van auteurs Guillermo del Torro en Chuck Hogan.

'The Strain' draait rond een mysterieuze epidemie die het centrum van New York City bereikt en een golf van vampirisme teweegbrengt. Dr. Ephraim Goodweather ('Eph) en zijn team van
het Center for Disease Control (CDC) uit New York City krijgen de opdracht om de uitbraak van dit kwaadaardig vampiervirus te onderzoeken.


Co-creatoren, uitvoerend producers en auteurs Guillermo del Toro en Chuck Hogan schreven samen het script voor 'The Strain'. Del Toro nam de regie op zich. Ook de Emmy-winnende auteur en producer Carlton Cuse werkte mee aan het script en de productie. De reeks werd in 2014 bekroond met een Critics' Choice TV Award in de categorie 'Most exciting new series'.

Het verhaal
Een Boeing 767 komt kort na zijn landing op de JFK-luchthaven van New York City op mysterieuze wijze tot stilstand op de tarmac. Alle vensterklepjes zijn naar beneden, alle verlichting is uit en alle communicatiekanalen lijken uitgeschakeld. Het Center for Disease Control (CDC) wordt opgeroepen om het vreemde voorval te onderzoeken. Dr. Ephraim 'Eph' Goodweather, hoofd van het ‘Canary’-project, een team binnen het CDC dat biologische bedreigingen onderzoekt, wordt opgeroepen en betreedt met zijn onderzoekersteam het toestel. Wat ze binnenin te zien krijgen, bezorgt hen koude rillingen.

In het toestel treft het CDC-team nagenoeg alle passagiers en crewleden dood aan. Vier overlevenden worden uit het toestel gehaald en moeten heel wat onderzoeken ondergaan. Door
foute informatie worden zij uiteindelijk veel te snel huiswaarts gestuurd, met alle gevolgen van dien.

In een pandjeshuis in Spanish Harlem verneemt ondertussen voormalig professor en holocaustoverlevende Abraham Setrakian het nieuws. Hij herkent de situatie meteen en beseft dat er iets ernstigs op til is. Abraham probeert Eph en zijn team nog te waarschuwen, maar zij hechten weinig geloof aan het apocalyptische verhaal van de oude man. Wanneer de lichamen van de gestorven passagiers uit het mortuarium verdwenen blijken te zijn, begint het incident pas echt dreigende proporties aan te nemen. Een eeuwenoud vampiervirus verspreidt zich als een lopend vuurtje door de straten van New York City. Eph, Setrakian en een bont gezelschap strijders zoeken een manier om de besmetting te stoppen en de stad te redden voor het te laat is.

Aflevering 1
Wanneer een vliegtuig op mysterieuze wijze landt in New York City, schijnen alle passagiers dood te zijn. Dokter Ephraim Goodweather, hoofd van het CDC Canary Project, en zijn team epidemiologen worden meteen opgeroepen om het vreemde voorval te onderzoeken. De bejaarde pandjesbaas Abraham Setrakian vermoedt dat er iets ergs aan de hand is en haast zich naar de luchthaven. Wat voorgesteld wordt als de uitbraak van een mysterieus virus, is volgens hem slechts het begin van een nog veel grotere ramp.

Aflevering 2
De vier overlevende passagiers beginnen ondertussen vreemde symptomen te vertonen. Het plan van Eph en Nora om de vier in quarantaine te plaatsen valt in het water nadat er foute informatie werd verspreid over wat er in het vliegtuig gebeurde. Ze krijgen immers de opdracht van bovenaf om hen vrij te laten. Ondertussen krijgt Setrakian in de gevangenis een verrassend bezoek van een oude bekende.

'The Strain', vanaf zondag 8 februari om 22.10 uur op 2BE.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:05
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 07:30
    Kleine dingen
    21:00
    Geen uitzending
  • 07:20
    Hallo K3
    01:25
    Geen uitzending
  • 06:55
    Blind getrouwd: Australië
    00:50
    Geen uitzending
  • 02:40
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 07:30
    Offspring
    01:00
    The Flying Doctors
  • 06:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:20
    ER
  • 07:20
    Geen uitzending
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 07:20
    Bake Off Vlaanderen
    00:35
    Love Island
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:50
    Castle
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 07:29
    Publireportage
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 06:55
    Het Weekmenu
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 07:00
    Six Nations
    02:50
    Formule 2
  • 07:25
    Father Brown
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 07:30
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 07:15
    Tijd voor Max
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 07:29
    Kindertijd
    00:25
    Sophie & Jeroen