Telenet gaat analoge kabel herschikken

donderdag 30 april 2009

Telenet zal nog dit jaar zijn analoge kabelaanbod evalueren. De operator wil plaats maken voor twee extra analoge zenders en schrijft daarom een wedstrijd uit.

Bijna vier jaar na de lancering van digitale televisie kijkt nog steeds 60% van de kabelabonnees analoog. Daarom wil Telenet het analoge aanbod herbekijken. De belangrijkste wijziging is wellicht de komst van minstens één, wellicht twee nieuwe zenders. Omdat er heel wat partijen kandidaat zijn, organiseert Telenet een schoonheidswedstrijd. De verschillende geïnteresseerden mogen hun project voorstellen in Mechelen, waarna de telecomreus een keuze zal maken. Wellicht is EXQI, de nieuwe zender van Alfacam, één van de kandidaten.

Kandidaat-zenders moeten trouwens niet per definitie uit eigen land komen. Ook buitenlandse geïnteresseerden mogen zich aanmelden.

Telenet laat trouwens weten te willen snoeien in zijn aanbod buitenlandse openbare kanalen. De telecomreus overweegt een aantal minder interessante buitenlandse openbare omroepen te vervangen door commerciële zenders uit hetzelfde land. De BBC's, ARD, France 2 en de Nederlandse openbare omroepen zouden zo kunnen verdwijnen. Tegelijkertijd wil Telenet wel meer buitenlandse zenders toevoegen aan zijn digitale pakket, om zo ook anderstalige abonnees aan te trekken.

Bron: De Morgen

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

'Chef in je Oor' (foto: VIER - © SBS Belgium 2017)

Na de overwinning van Peppe moet Dominique Persoone uit zijn pijp komen. Maar het lot van de chefs ligt letterlijk in de handen van twee beginners die hun leven lang de keuken hebben ontweken. Ze krijgen vandaag een kookles die ze niet snel zullen vergeten. Op het menu staat stoemp met zelfgedraaide worst. Ze krijgen daarbij de hulp van keukenklunzen Wouter & Patsy. Patsy werkt als verkoopster in een supermarkt. Ze hoort het regelmatig donderen in Keulen als klanten haar met culinaire vragen aanklampen. De kookervaring van zijn kookklungel Wouter beperkt zich tot een sandwich met choco. Zijn mesvaardigheden zijn dan ook ondermaats...

'Chef in je Oor', om 20.00 uur op VIER.