Telenet gaat analoge kabel herschikken

donderdag 30 april 2009

Telenet zal nog dit jaar zijn analoge kabelaanbod evalueren. De operator wil plaats maken voor twee extra analoge zenders en schrijft daarom een wedstrijd uit.

Bijna vier jaar na de lancering van digitale televisie kijkt nog steeds 60% van de kabelabonnees analoog. Daarom wil Telenet het analoge aanbod herbekijken. De belangrijkste wijziging is wellicht de komst van minstens één, wellicht twee nieuwe zenders. Omdat er heel wat partijen kandidaat zijn, organiseert Telenet een schoonheidswedstrijd. De verschillende geïnteresseerden mogen hun project voorstellen in Mechelen, waarna de telecomreus een keuze zal maken. Wellicht is EXQI, de nieuwe zender van Alfacam, één van de kandidaten.

Kandidaat-zenders moeten trouwens niet per definitie uit eigen land komen. Ook buitenlandse geïnteresseerden mogen zich aanmelden.

Telenet laat trouwens weten te willen snoeien in zijn aanbod buitenlandse openbare kanalen. De telecomreus overweegt een aantal minder interessante buitenlandse openbare omroepen te vervangen door commerciële zenders uit hetzelfde land. De BBC's, ARD, France 2 en de Nederlandse openbare omroepen zouden zo kunnen verdwijnen. Tegelijkertijd wil Telenet wel meer buitenlandse zenders toevoegen aan zijn digitale pakket, om zo ook anderstalige abonnees aan te trekken.

Bron: De Morgen

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

Rode Duivels Radja Nainggolan, Dries Mertens, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé skypen met de scholen (foto: Ketnet - © VRT 2016)

Vrijdag is er het rechtstreekse verslag van de tweede 1/4 finale: Wales - België in het Grand Stade Lille Métropole in Villeneuve-d'Ascq. Commentaar: Frank Raes. Gasten: Jan Mulder, Geert De Vlieger, Wesley Sonck en Imke Courtois. (Verlengingen en strafschoppen mogelijk). Presentatie: Karl Vannieuwkerke.

'UEFA Euro 2016: Wales - België', om 20.10 uur op Eén.