Telenet gaat analoge kabel herschikken

donderdag 30 april 2009

Telenet zal nog dit jaar zijn analoge kabelaanbod evalueren. De operator wil plaats maken voor twee extra analoge zenders en schrijft daarom een wedstrijd uit.

Bijna vier jaar na de lancering van digitale televisie kijkt nog steeds 60% van de kabelabonnees analoog. Daarom wil Telenet het analoge aanbod herbekijken. De belangrijkste wijziging is wellicht de komst van minstens ťťn, wellicht twee nieuwe zenders. Omdat er heel wat partijen kandidaat zijn, organiseert Telenet een schoonheidswedstrijd. De verschillende geÔnteresseerden mogen hun project voorstellen in Mechelen, waarna de telecomreus een keuze zal maken. Wellicht is EXQI, de nieuwe zender van Alfacam, ťťn van de kandidaten.

Kandidaat-zenders moeten trouwens niet per definitie uit eigen land komen. Ook buitenlandse geÔnteresseerden mogen zich aanmelden.

Telenet laat trouwens weten te willen snoeien in zijn aanbod buitenlandse openbare kanalen. De telecomreus overweegt een aantal minder interessante buitenlandse openbare omroepen te vervangen door commerciŽle zenders uit hetzelfde land. De BBC's, ARD, France 2 en de Nederlandse openbare omroepen zouden zo kunnen verdwijnen. Tegelijkertijd wil Telenet wel meer buitenlandse zenders toevoegen aan zijn digitale pakket, om zo ook anderstalige abonnees aan te trekken.

Bron: De Morgen

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

'Zo Man Zo Vrouw' (foto: VIJF - © SBS Belgium 2017)

Alexandra (41, professioneel masseuse) is one hell of a woman en dat is ook MichaŽl (55, paracommando op rust) niet ontgaan. Ze wonen in een voormalig rendez-vous hotel en dat voelt een beetje spooky aan. Voor mannen als Jani toch. Gelukkig vallen er geen lijken uit de kast, maar wel een pak bijzondere kledingstukken. Dat gaat van lang en saai tot ubersexy bij Alexandra, en van camouflageshorts voor tieners tot jassen zonder kraag bij MichaŽl. Hij is wellicht ook de enige militair die met zijn gevechtskledij eerst langs de kleermaker liep. Het wordt een hete aflevering vol liefde en met een knaller van een make-over.

'Zo Man Zo Vrouw', om 20.35 uur op VIJF.