Telenet gaat analoge kabel herschikken

donderdag 30 april 2009

Telenet zal nog dit jaar zijn analoge kabelaanbod evalueren. De operator wil plaats maken voor twee extra analoge zenders en schrijft daarom een wedstrijd uit.

Bijna vier jaar na de lancering van digitale televisie kijkt nog steeds 60% van de kabelabonnees analoog. Daarom wil Telenet het analoge aanbod herbekijken. De belangrijkste wijziging is wellicht de komst van minstens één, wellicht twee nieuwe zenders. Omdat er heel wat partijen kandidaat zijn, organiseert Telenet een schoonheidswedstrijd. De verschillende geïnteresseerden mogen hun project voorstellen in Mechelen, waarna de telecomreus een keuze zal maken. Wellicht is EXQI, de nieuwe zender van Alfacam, één van de kandidaten.

Kandidaat-zenders moeten trouwens niet per definitie uit eigen land komen. Ook buitenlandse geïnteresseerden mogen zich aanmelden.

Telenet laat trouwens weten te willen snoeien in zijn aanbod buitenlandse openbare kanalen. De telecomreus overweegt een aantal minder interessante buitenlandse openbare omroepen te vervangen door commerciële zenders uit hetzelfde land. De BBC's, ARD, France 2 en de Nederlandse openbare omroepen zouden zo kunnen verdwijnen. Tegelijkertijd wil Telenet wel meer buitenlandse zenders toevoegen aan zijn digitale pakket, om zo ook anderstalige abonnees aan te trekken.

Bron: De Morgen

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

VIER logo V3

Een Vlaams gezin krijgt enkele dagen het bezoek van een BV terwijl ze op vakantie zijn. Wie het gezin als vakantieganger zal krijgen, daar hebben ze het raden naar. Ook de BV heeft geen enkel benul waar hij of zij zal terecht komen. Peter Van Asbroeck komt in de Afrikaanse savanne terecht en mag een jong koppel vergezellen op hun huwelijksreis. Schrijver Pieter Aspe gaat een gezin dat op wereldreis is, bezoeken in Laos. Kelly Pfaff gaat op haar beurt naar Lapland en Luk Wyns mag naar het land van de sigaren, mojito en Che Guevara: Cuba.

'De Vakantiegast', om 19.55 uur op VIER.