Telenet gaat analoge kabel herschikken

donderdag 30 april 2009

Telenet zal nog dit jaar zijn analoge kabelaanbod evalueren. De operator wil plaats maken voor twee extra analoge zenders en schrijft daarom een wedstrijd uit.

Bijna vier jaar na de lancering van digitale televisie kijkt nog steeds 60% van de kabelabonnees analoog. Daarom wil Telenet het analoge aanbod herbekijken. De belangrijkste wijziging is wellicht de komst van minstens één, wellicht twee nieuwe zenders. Omdat er heel wat partijen kandidaat zijn, organiseert Telenet een schoonheidswedstrijd. De verschillende geïnteresseerden mogen hun project voorstellen in Mechelen, waarna de telecomreus een keuze zal maken. Wellicht is EXQI, de nieuwe zender van Alfacam, één van de kandidaten.

Kandidaat-zenders moeten trouwens niet per definitie uit eigen land komen. Ook buitenlandse geïnteresseerden mogen zich aanmelden.

Telenet laat trouwens weten te willen snoeien in zijn aanbod buitenlandse openbare kanalen. De telecomreus overweegt een aantal minder interessante buitenlandse openbare omroepen te vervangen door commerciële zenders uit hetzelfde land. De BBC's, ARD, France 2 en de Nederlandse openbare omroepen zouden zo kunnen verdwijnen. Tegelijkertijd wil Telenet wel meer buitenlandse zenders toevoegen aan zijn digitale pakket, om zo ook anderstalige abonnees aan te trekken.

Bron: De Morgen

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

Mich en Herman (La Bastide) in 'Met Vier in Bed' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2016)

In het dorpje Goulles (Auvergne) baten dierenarts Mich en voormalig restaurantuitbater Herman al acht jaar hun B&B La Bastide uit, ondergebracht in een oude schuur. De schuur is indrukwekkend door haar grootte en haar ligging, hoog op een heuveltop. Het koppel knapte het pand destijds op en bouwde het om tot een B&B met drie gastenkamers onder de nok van het dak. Herman is de kok des huizes: met zijn jarenlange ervaring in de keuken zorgt hij voor pure culinaire verwennerij. Tijdens de zomer is het zalig relaxen aan het zwembad met zonneterras, waar bezoekers een prachtig uitzicht hebben over de vallei.

'Met Vier in Bed', om 21.30 uur op VTM.