Telenet gaat analoge kabel herschikken

donderdag 30 april 2009

Telenet zal nog dit jaar zijn analoge kabelaanbod evalueren. De operator wil plaats maken voor twee extra analoge zenders en schrijft daarom een wedstrijd uit.

Bijna vier jaar na de lancering van digitale televisie kijkt nog steeds 60% van de kabelabonnees analoog. Daarom wil Telenet het analoge aanbod herbekijken. De belangrijkste wijziging is wellicht de komst van minstens één, wellicht twee nieuwe zenders. Omdat er heel wat partijen kandidaat zijn, organiseert Telenet een schoonheidswedstrijd. De verschillende geďnteresseerden mogen hun project voorstellen in Mechelen, waarna de telecomreus een keuze zal maken. Wellicht is EXQI, de nieuwe zender van Alfacam, één van de kandidaten.

Kandidaat-zenders moeten trouwens niet per definitie uit eigen land komen. Ook buitenlandse geďnteresseerden mogen zich aanmelden.

Telenet laat trouwens weten te willen snoeien in zijn aanbod buitenlandse openbare kanalen. De telecomreus overweegt een aantal minder interessante buitenlandse openbare omroepen te vervangen door commerciële zenders uit hetzelfde land. De BBC's, ARD, France 2 en de Nederlandse openbare omroepen zouden zo kunnen verdwijnen. Tegelijkertijd wil Telenet wel meer buitenlandse zenders toevoegen aan zijn digitale pakket, om zo ook anderstalige abonnees aan te trekken.

Bron: De Morgen

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

'Project K' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2015)

Als kleine jongen droomde Koen ervan om ooit achter het stuur van een Formule 1-bolide te kruipen. Ook al is hij al jaren een gepassioneerde racepiloot en deed hij ook al meer dan tien keer mee aan de Dakar-rally, met een Formule 1-wagen rijden, is een kinderdroom die Koen nog niet in vervulling zag gaan. Om die droom waar te maken, trekt hij naar Belgiës grootste Formule 1-piloot ooit: Jacky Ickx. Die is bereid om Koen te helpen met zijn droom, maar wel onder bepaalde voorwaarden. Zijn dochter Vanina, ook een getalenteerde racepilote, heeft voor Koen een bijzondere opdracht bedacht. Jacky wil Koen helpen met zijn droom, maar alleen als Koen een top drie plaats behaalt in een bijzondere internationale zonnewagenrace.

'Project K', om 20.35 uur op VTM.