Telenet gaat analoge kabel herschikken

donderdag 30 april 2009

Telenet zal nog dit jaar zijn analoge kabelaanbod evalueren. De operator wil plaats maken voor twee extra analoge zenders en schrijft daarom een wedstrijd uit.

Bijna vier jaar na de lancering van digitale televisie kijkt nog steeds 60% van de kabelabonnees analoog. Daarom wil Telenet het analoge aanbod herbekijken. De belangrijkste wijziging is wellicht de komst van minstens één, wellicht twee nieuwe zenders. Omdat er heel wat partijen kandidaat zijn, organiseert Telenet een schoonheidswedstrijd. De verschillende geïnteresseerden mogen hun project voorstellen in Mechelen, waarna de telecomreus een keuze zal maken. Wellicht is EXQI, de nieuwe zender van Alfacam, één van de kandidaten.

Kandidaat-zenders moeten trouwens niet per definitie uit eigen land komen. Ook buitenlandse geïnteresseerden mogen zich aanmelden.

Telenet laat trouwens weten te willen snoeien in zijn aanbod buitenlandse openbare kanalen. De telecomreus overweegt een aantal minder interessante buitenlandse openbare omroepen te vervangen door commerciële zenders uit hetzelfde land. De BBC's, ARD, France 2 en de Nederlandse openbare omroepen zouden zo kunnen verdwijnen. Tegelijkertijd wil Telenet wel meer buitenlandse zenders toevoegen aan zijn digitale pakket, om zo ook anderstalige abonnees aan te trekken.

Bron: De Morgen

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

Wim Lybaert in 'Het Goeie Leven' (foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2016)

In deze aflevering is fotografe, journaliste en televisiegezicht Lieve Blancquaert Wims reisgezel voor een week. Lieve houdt van mensen. Waar ze ook komt, wil ze stoppen om een portret te maken. Wim voelt zich veel meer tot de natuur aangetrokken en leert Lieve denken als een kikker. Van het vele rijden raakt het lijf van Wim veel te stijf. Lieve doet de Columbus stoppen om hem zijn eerste yogales te geven.

'De Columbus', om 20.35 uur op Eén.