Telenet gaat analoge kabel herschikken

donderdag 30 april 2009

Telenet zal nog dit jaar zijn analoge kabelaanbod evalueren. De operator wil plaats maken voor twee extra analoge zenders en schrijft daarom een wedstrijd uit.

Bijna vier jaar na de lancering van digitale televisie kijkt nog steeds 60% van de kabelabonnees analoog. Daarom wil Telenet het analoge aanbod herbekijken. De belangrijkste wijziging is wellicht de komst van minstens één, wellicht twee nieuwe zenders. Omdat er heel wat partijen kandidaat zijn, organiseert Telenet een schoonheidswedstrijd. De verschillende geïnteresseerden mogen hun project voorstellen in Mechelen, waarna de telecomreus een keuze zal maken. Wellicht is EXQI, de nieuwe zender van Alfacam, één van de kandidaten.

Kandidaat-zenders moeten trouwens niet per definitie uit eigen land komen. Ook buitenlandse geïnteresseerden mogen zich aanmelden.

Telenet laat trouwens weten te willen snoeien in zijn aanbod buitenlandse openbare kanalen. De telecomreus overweegt een aantal minder interessante buitenlandse openbare omroepen te vervangen door commerciële zenders uit hetzelfde land. De BBC's, ARD, France 2 en de Nederlandse openbare omroepen zouden zo kunnen verdwijnen. Tegelijkertijd wil Telenet wel meer buitenlandse zenders toevoegen aan zijn digitale pakket, om zo ook anderstalige abonnees aan te trekken.

Bron: De Morgen

DOSSIER: Digitale televisie in Vlaanderen

volledig dossier

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Wie loopt zijn hart achterna in de zoektocht naar liefde en geluk en wie niet? Verbonden door de sportschool leren we ze allemaal kennen. Reclameman Tim, die in paniek raakt door zijn naderende huwelijk met de perfecte Laura. Zijn beste vriend Wouter, die juist alles op alles moet zetten om zijn vriendin Nicole te houden. De verlegen Niels, die in de net gescheiden Susanne een vrouw voor het leven hoopt te vinden. Maar ook womanizer Dennis die plots geen modellen, maar de succesvolle volkszanger Roy naast zich moet dulden. Stuk voor stuk op zoek naar hun plek in het leven en naar degene die ze aan hun zijde willen.

'Mannenharten', om 20.35 uur op Vitaya.