Telenet bouwt PRIME om tot Play More - VIDEO

woensdag 14 december 2016

Telenet blijft investeren in zijn entertainmentaanbod. Vanaf nu is de nieuwe Play More beschikbaar. Om nog beter in te spelen op het kijkgedrag van zijn klanten stak het bedrijf de PRIME kanalen in een nieuw jasje.

Klantenonderzoek wees uit dat 80% van de abonnees regelmatig naar deze kanalen kijkt en ze beschouwt als gids voor het brede aanbod, dat sterker is dan ooit. Daarnaast kunnen klanten de komende drie maanden te raad bij het testproject 'Mr More', een Messenger applicatie die hen op interactieve manier aan de hand van vraag en antwoord suggesties biedt.


Uitbouwen van kijkmogelijkheden
Exact twee jaar na de lancering van Play en Play More, steekt Telenet dit laatste in een nieuw kleedje. Play More richt zich op de liefhebbers van topseries en –films en heeft op dat vlak het meest uitgebreide aanbod op de markt: lineair of op aanvraag, films in alle genres, volledige reeksen om te ‘bingen’ of nieuwe series die vaak als eerste op de Belgische markt in Play More verschijnen. Naast het aanbod, werd sterk geïnvesteerd in de kijkervaring. Zo worden de lineaire kanalen in Play More aangepakt. Uit voortdurende analyse en een klantenonderzoek blijkt dat deze nog steeds een belangrijke plaats innemen voor de kijker. 80% van de Play More klanten geeft aan regelmatig naar één van de kanalen te kijken en drie op vier gebruikt zowel de kanalen als opvragingen. Daarnaast geven klanten ook aan dat de lineaire kanalen een ideale gidsfunctie hebben door het brede aanbod.

Het belang van de lineaire kanalen
Telenet ging aan de slag met deze inzichten en geeft de kanalen een nieuwe naam en een duidelijke programmatie. De PRIME kanalen worden herdoopt naar Play More met twee hoofdkanalen: Play More Cinema en Play More Series.

Op Play More Cinema komen de allernieuwste films uit het Play More aanbod. Elke dag om 21.00 uur staat er een tv première gepland. Zaterdag is blockbusteravond met toppers  zoals 'The Revenant', 'Deadpool', enz.

Op Play More Series staat elke dag om 22.30 uur een nieuwe aflevering van een serie gepland. Op dit kanaal, het exclusieve Home of HBO, worden ook de grote HBO titels zoals 'Westworld' en 'Game of Thrones' live met de US uitgezonden. Elke zondag staat er een marathon op het programma waarbij een volledig seizoen van een serie te bekijken is.

Daarnaast zijn er vier genre-filmkanalen.

- Play More Kicks: het vroegere PRIME Action, met actie, spanning en avontuur;  
- Play More Relax: het vroegere PRIME Family, met naast kids titels ook familiefilms, komedies en romantische films;
- Play More Select: het vroegere PRIME Fezztival, met auteursfilms, drama's en award winning movies;
- Play More Black: een nieuw kanaal met focus op horror en fantasy. Een belangrijk genre binnen het Play More aanbod, met een trouwe fanbasis die nu zijn eigen plek krijgt.


Garantie op het strafste entertainmentaanbod
Klanten kunnen er nog steeds van op aan bij Play More op de eerste rij te zitten voor nieuwe topfilms en –series. Daarvoor heeft Telenet exclusieve contracten afgesloten met alle grote filmstudio’s zoals Paramount, 20th Century Fox, Sony, MGM, Universal, Warner; en met andere studio’s als Starz, Lionsgate, Lumière,... Met HBO behoudt Telenet zijn 'home of HBO' deal, wat betekent dat de grote titels zoals 'Game of Thrones', 'Westworld' en 'Divorce' gelijktijdig met de US mogen uitgezonden worden en dat exclusief voor Vlaanderen.

Ook Vlaamse fictie blijft een kernonderdeel, met een uitgebreid aanbod nieuwe Vlaamse toppers en exclusieve previews op Vlaamse series.

'Play en Play More bestaan ondertussen twee jaar. Het klantenaantal is sterk gegroeid: we hebben bijna drie keer zo veel abonnees als bij lancering. Het bewijs dat we de juiste richting zijn ingeslagen. We willen blijven investeren in entertainment: zowel inhoudelijk als in de technische mogelijkheden. Eerder dit jaar rolden we al de nieuwe 'Mijn TV' omgeving uit, waardoor we al onze platformen naadloos met elkaar integreren. Hierdoor kunnen klanten hun favorieten opslaan en wordt bijgehouden wanneer bepaalde programma's gepauzeerd worden. De klant kan naadloos op een ander moment verder kijken op het toestel naar keuze: televisie, tablet of pc. We weten al lang dat klanten op zoek zijn naar deze flexibele manieren om televisie te kijken. Wij houden daar de vinger aan de pols en willen inspelen op hun behoeften. Daarom hebben we nu ook de lineaire kanalen een prominentere plaats en strakkere invulling gegeven', zegt Jeroen Bronselaer, sr VP Residential Marketing.

'Mister More' gidst de klant doorheen het aanbod
Telenet stelt ook 'Mr More' voor. Mr More is een zelflerende aanbevelingstoepassing die werkt via Facebook Messenger. Klanten kunnen een chatgesprek aangaan met de applicatie, die hen op basis van machine learning technologie te woord staat. Aan de hand van gerichte vragen waar de klant op antwoordt, gidst Mr More de klant naar de beste suggesties. Het is een primeur dat een Belgisch bedrijf een messenger bot gebaseerd op machine learning technologie gebruikt als gidsfunctie in een entertainmentcatalogus.

Mr More is vanaf vrijdag 16 december beschikbaar als testversie voor het brede publiek via https://m.me/playmorebe. Klanten kunnen gedurende drie maanden gebruik maken van de 'messenger bot', op iOs en Android. Nadien wordt bekeken of de functie volwaardig uitgerold zal worden. Telenet werkte voor de creatie van Mr More samen met Froomle, een spin-off van de UAntwerpen, en TBWA.

Komt er aan in december en januari:

Films (op Play More Cinema):

16 december: Deadpool
17 december: The Revenant
18 december: Macbeth
23 december: Alvin & The Chipmunks: The Road Chip
24 december: Room
25 december: Concussion
30 december: Zoolander 2
31 december: The Huntsman: Winter’s War

Series (op Play More Series):

The Young Pope S1, première op 17 december, elke week een nieuwe aflevering
Vikings S4/deel 2, première op 18 december, elke week een nieuwe aflevering
Once Upon A Time S6, première op 15 december, elke week een nieuwe aflevering
Gomorra S2, marathon op 25 december. S1 ook volledig beschikbaar
Z-Nation S3, première op 26 december, elke week een nieuwe aflevering
Emerald City S1, première op 10 januari, elke week een nieuwe aflevering, minder dan een week na US.


Persbericht Telenet
http://www.telenet.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:05
    Journaallus
  • 23:50
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 07:10
    Casper en Emma
    21:00
    Geen uitzending
  • 07:20
    Hallo K3
    01:25
    Geen uitzending
  • 06:55
    Blind getrouwd: Australië
    00:50
    Geen uitzending
  • 02:40
    Geen uitzending
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 02:10
    Geen uitzending
    14:40
    Stargate SG-1
  • 06:45
    Offspring
    01:00
    The Flying Doctors
  • 06:00
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:20
    ER
  • 07:20
    Geen uitzending
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 07:20
    Bake Off Vlaanderen
    00:35
    Love Island
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:50
    Castle
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 07:17
    Zo doe je het!
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 06:55
    Het Weekmenu
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 07:00
    Six Nations
    02:50
    Formule 2
  • 06:30
    All Creatures Great and Small
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 07:11
    Goedemorgen Nederland
    00:49
    NOS Journaal
  • 07:15
    Tijd voor Max
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 07:16
    Ezel Chiel
    00:25
    Sophie & Jeroen