Peter van de Veire scherper dan ooit voor nieuwe reeks 'Peter Live'

dinsdag 5 oktober 2010

Behalve de beste artiesten uit binnen- en buitenland nodigt Peter Van de Veire vanaf 15 oktober Vlaanderen elke vrijdag uit om – vanuit zijn luie zetel – live in de uitzending te komen. Iedereen live wordt een van de blikvangers in de nieuwe reeks van 'Peter Live.

Met twee seizoenen in de benen kan Peter Van de Veire nauwelijks wachten om de derde editie van 'Peter Live' op gang te trekken. En dat hij het meent, blijkt uit het feit dat hij speciaal voor deze reeks acht kilo afviel. Peter staat dus scherper dan ooit, letterlijk en figuurlijk.


De zotste aller muziekshows is zichzelf dan ook wat verplicht. Naast de vertrouwde ingrediënten – steengoede livemuziek, geestige gesprekken en hilarische filmpjes – pakt Peter dit najaar uit met liefst drie nieuwe rubrieken en enkele verrassende specials.

Drie nieuwe rubrieken
Onder de noemer Iedereen live nodigt Peter Vlaanderen elke vrijdag uit om – vanuit zijn luie zetel – live in de uitzending te komen. Dat kan simpelweg via een webcam en de website van Eén. De enige voorwaarde is dat de kijker Peter van antwoord dient op een wekelijks wisselende vraag. Bijvoorbeeld: heb jij een persoonlijke primeur die je met Vlaanderen wil delen? Of nog: ben je stapelverliefd en wil je iemand je liefde verklaren? Wie effectief de uitzending haalt, zal het toeval bepalen. Maar moed en zelfopoffering weet Peter natuurlijk naar waarde te schatten. En dus ziet elke onlinegast zijn aantreden beloond met een live geïmproviseerde serenade van Peter en zijn prins piano Miguel Wiels.

Daarnaast brengt 'Peter Live' elke week een straf Belgisch verhaal uit de muziekwereld. Dat kan zowel gaan over een Belg die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt achter de schermen, als om Belgische muzikale uitvinding die de wereld heeft veroverd. Denk daarbij aan het Decaporgel, een instrument van Belgische makelij, dat in de jaren zestig en zeventig de wereld veroverde. Een recenter voorbeeld is de Sherman Filterbank, een toestel van de Belgische gitarist en producer Herman Gillis, waarmee artiesten bijzondere geluidseffecten kunnen creëren. Onder meer Madonna, The Chemical Brothers en U2 maakten er gebruik van.

Tot slot gaat de start van 'Peter Live' gepaard met de oprichting van een nieuwe bond, BHV, voluit: Bond voor de Hardwerkende Vlamingen. Wie zich achter het initiatief schuilhoudt en wat het strijddoel is, wordt pas tijdens de eerste aflevering duidelijk. Vast staat dat het optreden van BHV de aanleiding vormt voor een reeks komische filmpjes waarin de kijker centraal staat.

Verrassende specials
Verrassing is het sleutelwoord in 'Peter Live' en dat is dit jaar niet anders. Meer nog dan in de voorbije twee reeksen wil Peter zijn gasten en de kijkers verbazen. Zo gaat het derde seizoen van 'Peter Live' op 15 oktober in première met een handvol primeurs en brengen enkele artiesten in de derde aflevering, rond Allerheiligen, een bijzondere hulde aan hun muzikale helden. Will Tura wordt dan weer gevierd met een speciale aflevering ter ere van zijn zeventigste verjaardag. En op 31 december wuift 'Peter Live' 2010 uit met een spetterende oudejaarsshow.

De beste artiesten uit binnen- en buitenland
Uiteraard blijft livemuziek het belangrijkste onderdeel van 'Peter Live'. Het lijstje namen voor de eerste afleveringen oogt indrukwekkend: James Blunt, Clouseau, Admiral Freebee, K3, Christoff, Skunk Anansie, Lasgo, Udo, K’s Choice, De Kreuners, Broken Glass Heroes, Selah Sue, Milk Inc., Belle Perez, Caro Emerald en Tom Dice. Naar goede gewoonte verwelkomt 'Peter Live' ook enkele jonge artiesten, die hun eerste stappen zetten in de muziekwereld.

Ook dit jaar worden de artiesten in 'Peter Live' muzikaal in de watten gelegd door de onnavolgbare 'Peter Live'-band onder leiding van Peters muzikale rechterhand Miguel Wiels.

Peter Van de Veire blijft op post bij MNM
Tijdens 'Peter Live' blijven Peter Van de Veire en Eva Daeleman van maandag tot en met donderdag te horen in 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' op MNM. Op vrijdag stort Peter zich helemaal op 'Peter Live'. Die dag presenteert Eva Daeleman de ochtendshow. Ze krijgt daarvoor telkens het gezelschap van een andere mannelijke gast.

In 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow' is trouwens ook te horen hoe Peter op zoek ging naar kandidaten om in het nieuwe seizoen van 'Peter Live' achter de bar te staan in de studio. Die zoektocht leidt op vrijdag 8 oktober tot een finale in 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow'. Dan worden twee meisjes verkozen tot de officiële barmeisjes voor de komende elf afleveringen van 'Peter Live'.

  • 'Peter Live', vanaf vrijdag 15 oktober om 20.40 uur op Eén.
  • 'De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow', van maandag tot vrijdag van 6.00 tot 9.00 uur op MNM. Vanaf 15 oktober op vrijdag met Eva Daeleman en een gast.

DOSSIER: Najaar 2010: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

De 54-jarige Rotterdammer John is altijd al een stevige drinker geweest, maar wanneer zijn grote liefde Adele overlijdt aan de gevolgen van leukemie, is het hek helemaal van de dam. Zijn kinderen Nathalie en Giovanni maken zich grote zorgen. Wanneer Maarten aan de slag gaat met de familie, blijkt al gauw dat het gebruik van alcohol en drugs niet alleen een probleem van vader John is.

'Verslaafd', om 21.40 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    00:50
    Thuis
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Winterbeelden
  • 07:40
    Lou
    21:00
    Geen uitzending
  • 07:35
    K3 Roller Disco
    01:45
    Geen uitzending
  • 06:50
    Blind getrouwd: Australië
    01:25
    Geen uitzending
  • 02:25
    Geen uitzending
    11:15
    Sturm der Liebe
  • 01:00
    Geen uitzending
    14:10
    Airwolf
  • 07:20
    All Saints
    01:35
    House
  • 06:00
    Joe
    00:45
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    00:45
    De Tafel van Gert
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:50
    ER
  • 07:25
    Geen uitzending
    00:30
    Manifest
  • 07:15
    Ja, Chef!
    00:55
    The Block NZ: On Point
  • 05:00
    Geen uitzending
    00:40
    Castle
  • 06:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 07:27
    Het zelfbouwhuis
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 07:20
    De Wereldkeuken
    00:35
    De Eregast
  • 07:00
    ION Men's Hockey League
  • 07:15
    Father Brown
    00:45
    London Kills
  • 07:39
    Goedemorgen Nederland
    00:41
    Op1
  • 07:15
    Tijd voor Max
    00:20
    Nieuwsuur
  • 07:36
    Het Muizenhuis
    00:06
    Sophie & Jeroen