Ontdek de cast van 'Sara'-opvolger 'LouisLouise'

vrijdag 13 juni 2008

Hoe zou het zijn om als man te gaan slapen en als vrouw wakker te worden? Louis, de succesvolle en eigengereide hoofdredacteur van een mannenblad, is het schoolvoorbeeld van een macho. Hij maakt voortdurend jacht op knappe vrouwen, die hij na eenmalige consumptie dumpt. Tot één van zijn veroveringen, Eva, dat niet pikt.

Zij neemt wraak en slaagt erin om hem in een vrouw te doen veranderen. Louis zal voortaan door het leven moeten als Louise.

Louise is een mooie vrouw. Haar schoonheid is zeker een troef, maar toch voelt ze aan den lijve hoe moeilijk het is om als moderne vrouw je mannetje te staan. Louis ondervindt dat Louise vaak niet au sérieux wordt genomen en weet niet wat haar overkomt: het fameuze glazen plafond, vooroordelen en dan nog de praktische beslommeringen. Probeer maar eens op naaldhakken te lopen als je dat nog nooit gedaan hebt!

Met vallen en opstaan leert ze al die nadelen kennen, maar ook de voordelen. Tot ze uiteindelijk voor de keuze komt te staan: blijft ze Louise, of wordt ze toch maar liever weer Louis. Een zeer moeilijke keuze, want Louise is intussen verliefd geworden op … een man! Hoe zij wordt hij? Hoe hij blijft zij?

HET FORMAT
'LouisLouise' is een romantische zedenkomedie. Zowel vrouwen als mannen zullen zich aangesproken voelen. De verschillen tussen man en vrouw boeien immers iedereen, jong en oud, man en vrouw, … De setting is herkenbaar Vlaams en eigentijds: een Vlaamse stad en provincie, een redactie, jonge actieve mensen, …

Van alle telenovelas, die op dit moment op de internationale televisiemarkt worden aangeboden, is deze veruit de meest gegeerde. Over de hele wereld wordt het verhaal van Lalola, zoals het origineel in Argentinië werd genoemd, verwerkt tot een televisieserie. Dankzij vtm krijgt de Vlaamse kijker de primeur voor Europa.

Deze nieuwe telenovela combineert het liefdesverhaal met maatschappelijk relevante zaken, zoals genderverschillen, emancipatie, gelijke kansen, enz…, en met heel veel humor. Het thema is universeel en modern. Denk maar aan boeken als 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus' of films als 'Mrs Doubtfire' en 'What Women Want'.

'LouisLouise' telt 200 afleveringen van 25 minuten.

De opnames hebben plaats in de studio's van Studio A in Boortmeerbeek en starten begin juli. De externe locaties zijn in Gent en in de provincie Oost-Vlaanderen, die deze productie ook steunen.

DE CAST
'LouisLouise' kan steunen op een zeer sterke cast met:

 • Hilde De Baerdemaeker als Louise De Roover
 • Roel Vanderstukken als Thomas Lesaffer
 • Ianka Fleerackers als Charlotte De Wilde
 • Werner De Smedt als Bruno Sels
 • Rudy Morren als Vic Mutsaert
 • Eline de Munck als Nathalie Mutsaert
 • Elke Dom als Claudia Mutsaert-Beel
 • An Vanderstighelen als Kaat Coucke
 • Bieke Ilegems als Anouk Van Hove
 • Steve Geerts als Patrick Maes
 • Kim Hertogs als Jana Pattyn
 • Manou Kersting als Theo Vynckier
 • Evi Vermandere als Femke Lesaffer
 • Matteo Simoni als Nico
 • Ward Kerremans als Elvis

'LouisLouise', in het najaar op vtm!

LEES OOK:
Na parfum en dagboeken ook 'Sara'-trouwkleed!
Gent verwent 'Sara'-fans: wat valt er te beleven?
Ontknoping 'Sara' vervroegd naar dinsdag 24 juni

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (foto: Canvas - © VRT Joost Joossen 2017)

Er is in de drie jaar sinds de vorige serie van 'Onze man in Teheran' veel veranderd in Iran. De sfeer lijkt losser, maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen. Thomas ligt van alle kanten onder vuur. Zijn schoonmoeder wacht ongeduldig op een kleinkind en de directeur van het filmbureau van de overheid roept hem op zijn land niet weer als 'achterlijk' af te schilderen. Toch lijkt er veel veranderd in Iran. De sociale media hebben het land uit zijn isolement gehaald en de sfeer lijkt losser en vrijer. Maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen: vrouwen die op straat protesteren tegen de verplichte hoofddoek worden opgepakt. Nieuw is dat de foto's hiervan direct rondgaan op het internet, evenals de dreigementen van een religieuze fanaticus. Thomas herkent de afzender. Het is een oude bekende.

'Terzake Docu', om 20.30 uur op Canvas.

Dossiers