Ontdek de cast van 'Sara'-opvolger 'LouisLouise'

vrijdag 13 juni 2008

Hoe zou het zijn om als man te gaan slapen en als vrouw wakker te worden? Louis, de succesvolle en eigengereide hoofdredacteur van een mannenblad, is het schoolvoorbeeld van een macho. Hij maakt voortdurend jacht op knappe vrouwen, die hij na eenmalige consumptie dumpt. Tot één van zijn veroveringen, Eva, dat niet pikt.

Zij neemt wraak en slaagt erin om hem in een vrouw te doen veranderen. Louis zal voortaan door het leven moeten als Louise.

Louise is een mooie vrouw. Haar schoonheid is zeker een troef, maar toch voelt ze aan den lijve hoe moeilijk het is om als moderne vrouw je mannetje te staan. Louis ondervindt dat Louise vaak niet au sérieux wordt genomen en weet niet wat haar overkomt: het fameuze glazen plafond, vooroordelen en dan nog de praktische beslommeringen. Probeer maar eens op naaldhakken te lopen als je dat nog nooit gedaan hebt!

Met vallen en opstaan leert ze al die nadelen kennen, maar ook de voordelen. Tot ze uiteindelijk voor de keuze komt te staan: blijft ze Louise, of wordt ze toch maar liever weer Louis. Een zeer moeilijke keuze, want Louise is intussen verliefd geworden op … een man! Hoe zij wordt hij? Hoe hij blijft zij?

HET FORMAT
'LouisLouise' is een romantische zedenkomedie. Zowel vrouwen als mannen zullen zich aangesproken voelen. De verschillen tussen man en vrouw boeien immers iedereen, jong en oud, man en vrouw, … De setting is herkenbaar Vlaams en eigentijds: een Vlaamse stad en provincie, een redactie, jonge actieve mensen, …

Van alle telenovelas, die op dit moment op de internationale televisiemarkt worden aangeboden, is deze veruit de meest gegeerde. Over de hele wereld wordt het verhaal van Lalola, zoals het origineel in Argentinië werd genoemd, verwerkt tot een televisieserie. Dankzij vtm krijgt de Vlaamse kijker de primeur voor Europa.

Deze nieuwe telenovela combineert het liefdesverhaal met maatschappelijk relevante zaken, zoals genderverschillen, emancipatie, gelijke kansen, enz…, en met heel veel humor. Het thema is universeel en modern. Denk maar aan boeken als 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus' of films als 'Mrs Doubtfire' en 'What Women Want'.

'LouisLouise' telt 200 afleveringen van 25 minuten.

De opnames hebben plaats in de studio's van Studio A in Boortmeerbeek en starten begin juli. De externe locaties zijn in Gent en in de provincie Oost-Vlaanderen, die deze productie ook steunen.

DE CAST
'LouisLouise' kan steunen op een zeer sterke cast met:

 • Hilde De Baerdemaeker als Louise De Roover
 • Roel Vanderstukken als Thomas Lesaffer
 • Ianka Fleerackers als Charlotte De Wilde
 • Werner De Smedt als Bruno Sels
 • Rudy Morren als Vic Mutsaert
 • Eline de Munck als Nathalie Mutsaert
 • Elke Dom als Claudia Mutsaert-Beel
 • An Vanderstighelen als Kaat Coucke
 • Bieke Ilegems als Anouk Van Hove
 • Steve Geerts als Patrick Maes
 • Kim Hertogs als Jana Pattyn
 • Manou Kersting als Theo Vynckier
 • Evi Vermandere als Femke Lesaffer
 • Matteo Simoni als Nico
 • Ward Kerremans als Elvis

'LouisLouise', in het najaar op vtm!

LEES OOK:
Na parfum en dagboeken ook 'Sara'-trouwkleed!
Gent verwent 'Sara'-fans: wat valt er te beleven?
Ontknoping 'Sara' vervroegd naar dinsdag 24 juni

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Topdokters' (foto: VIER - © SBS Belgium 2014)

12 jaar studeren, de klok rond bereikbaar zijn, een verpletterende verantwoordelijkheid, waarom spreekt het beroep van dokter zo tot de verbeelding? In deze aflevering zien we hoe dokters omgaan met stress en hoe ze proberen hun kalmte te bewaren in de operatiezaal als het dreigt fout te gaan. Prof Deprest is een pionier in de foetale chirurgie. Hij opereert foetussen in de baarmoeder die zonder deze operatie weinig levenskansen hebben. Zwangere vrouwen vanuit alle hoeken van Europa rekenen op zijn expertise. De operatie is niet zonder risico, de ouders staan daarom voor een erg moeilijke keuze. Dr Bataillie is heup- en rugspecialist in Herentals. Hij krijgt een patiënt op bezoek van wie niet alleen het medisch verhaal hem erg aangrijpt. Prof De Looze voert een stoelgangtransplantatie uit, de behandeling werkt miraculeus. Voor een patiënt met slokdarmproblemen heeft hij twee verrassende remedies: botox en Viagra.

'Topdokters', om 21.15 uur op VIER.

Dossiers