Ontdek de cast van 'Sara'-opvolger 'LouisLouise'

vrijdag 13 juni 2008

Hoe zou het zijn om als man te gaan slapen en als vrouw wakker te worden? Louis, de succesvolle en eigengereide hoofdredacteur van een mannenblad, is het schoolvoorbeeld van een macho. Hij maakt voortdurend jacht op knappe vrouwen, die hij na eenmalige consumptie dumpt. Tot n van zijn veroveringen, Eva, dat niet pikt.

Zij neemt wraak en slaagt erin om hem in een vrouw te doen veranderen. Louis zal voortaan door het leven moeten als Louise.

Louise is een mooie vrouw. Haar schoonheid is zeker een troef, maar toch voelt ze aan den lijve hoe moeilijk het is om als moderne vrouw je mannetje te staan. Louis ondervindt dat Louise vaak niet au srieux wordt genomen en weet niet wat haar overkomt: het fameuze glazen plafond, vooroordelen en dan nog de praktische beslommeringen. Probeer maar eens op naaldhakken te lopen als je dat nog nooit gedaan hebt!

Met vallen en opstaan leert ze al die nadelen kennen, maar ook de voordelen. Tot ze uiteindelijk voor de keuze komt te staan: blijft ze Louise, of wordt ze toch maar liever weer Louis. Een zeer moeilijke keuze, want Louise is intussen verliefd geworden op een man! Hoe zij wordt hij? Hoe hij blijft zij?

HET FORMAT
'LouisLouise' is een romantische zedenkomedie. Zowel vrouwen als mannen zullen zich aangesproken voelen. De verschillen tussen man en vrouw boeien immers iedereen, jong en oud, man en vrouw, De setting is herkenbaar Vlaams en eigentijds: een Vlaamse stad en provincie, een redactie, jonge actieve mensen,

Van alle telenovelas, die op dit moment op de internationale televisiemarkt worden aangeboden, is deze veruit de meest gegeerde. Over de hele wereld wordt het verhaal van Lalola, zoals het origineel in Argentini werd genoemd, verwerkt tot een televisieserie. Dankzij vtm krijgt de Vlaamse kijker de primeur voor Europa.

Deze nieuwe telenovela combineert het liefdesverhaal met maatschappelijk relevante zaken, zoals genderverschillen, emancipatie, gelijke kansen, enz, en met heel veel humor. Het thema is universeel en modern. Denk maar aan boeken als 'Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus' of films als 'Mrs Doubtfire' en 'What Women Want'.

'LouisLouise' telt 200 afleveringen van 25 minuten.

De opnames hebben plaats in de studio's van Studio A in Boortmeerbeek en starten begin juli. De externe locaties zijn in Gent en in de provincie Oost-Vlaanderen, die deze productie ook steunen.

DE CAST
'LouisLouise' kan steunen op een zeer sterke cast met:

 • Hilde De Baerdemaeker als Louise De Roover
 • Roel Vanderstukken als Thomas Lesaffer
 • Ianka Fleerackers als Charlotte De Wilde
 • Werner De Smedt als Bruno Sels
 • Rudy Morren als Vic Mutsaert
 • Eline de Munck als Nathalie Mutsaert
 • Elke Dom als Claudia Mutsaert-Beel
 • An Vanderstighelen als Kaat Coucke
 • Bieke Ilegems als Anouk Van Hove
 • Steve Geerts als Patrick Maes
 • Kim Hertogs als Jana Pattyn
 • Manou Kersting als Theo Vynckier
 • Evi Vermandere als Femke Lesaffer
 • Matteo Simoni als Nico
 • Ward Kerremans als Elvis

'LouisLouise', in het najaar op vtm!

LEES OOK:
Na parfum en dagboeken ook 'Sara'-trouwkleed!
Gent verwent 'Sara'-fans: wat valt er te beleven?
Ontknoping 'Sara' vervroegd naar dinsdag 24 juni

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Gwyneth Paltrow (Estella) en Ethan Hawke (Finnegan Bell) in 'Great Expectations' (foto: Vitaya - MEDIALAAN 2014)

Weesjongen Finnegan Bell woont bij zijn oudere zus Maggie en haar man Joe. Het gezin probeert te leven van de opbrengst van de visvangst, maar wanneer deze tegenvalt moet Joe op zoek naar ander werk. Hij vindt een baantje waarbij hij de tuin van Pardiso Perduto moet onderhouden. De eigenaardige eigenares Nora Dinsmoor ziet dat Joe op een dag zijn zoon Finnegan Bell meeneemt. Ze is enthousiast over de jongen en wil zelfs geld betalen als hij met haar nichtje Estella wil spelen. De twee kinderen brengen ondanks het klasseverschil veel tijd met elkaar door en Estella groeit langzaam op tot een elegante dame en Finnegan tot een sympatieke man. Hij ontwikkelt zijn tekenkunsten, maar stopt hiermee als Estella hem van de ene op de andere dag achterlaat. Finnegan krijgt een poosje later de kans om haar op te zoeken.

Met: Ethan Hawke (Finnegan 'Finn' Bell), Gwyneth Paltrow (Estella), Hank Azaria (Walter Plane), Chris Cooper (Uncle Joe), Anne Bancroft (Ms. Nora Dinsmoor).

'Great Expectations', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers