Nieuw seizoen 'Blind Getrouwd' met VIJF koppels op VTM

maandag 15 januari 2018
Foto: TVvisie - © Roger Mortelmans 2018

'Blind Getrouwd' is ondertussen een sterkhouder voor VTM. Drie koppels op zeven die een match vertoonden, zijn bij elkaar gebleven.

Hiermee bewijst het programma dat de wetenschap wel een handje kan helpen in de zoektocht naar een geschikte partner. 'Blind Getrouwd' is overigens het best bekeken prime time programma sinds 'K3 zoekt K3'. Ook online haalde het programma prima cijfers.

Overtuigd door de sérieux van het programma en van de experten die zich toeleggen op het zoeken naar de juiste match, schreven maar liefst 3.600 mensen zich in voor het derde seizoen. Dit grote succes betekende dan ook veel screeningswerk en nog meer mogelijke matching-combinaties. Het was dus ook tijd om het team te versterken met een vijfde expert.
Sexuoloog en antropoloog Wim Slabbinck doet zijn intrede, naast de Deense professor Gert Martin Hald, Margo Van Landeghem (psychologe en relatie- en gezinstherapeute), Alexander Witpas (master in de criminologie en seksuologie) en Sybille Vanweehaeghe (master in de seksuologie en moraalwetenschappen).

De experten storten zich op de profielen van de singles en stelden voor de eerste keer in de geschiedenis van 'Blind Getrouwd' vijf koppels samen. Hoe bepalen de experten of bepaalde deelnemers een goede match zouden vormen? Dat creëerde heel wat nieuwsgierigheid bij de kijkers. Het derde seizen van 'Blind Getrouwd' geeft dan ook nog meer inzicht op hoe de 'matchmaking' gebeurt.

Welke deelnemers hebben zich dit seizoen gewaagd aan het experiment van hun leven en welke koppels worden gematcht op basis van het deskundig oordeel van de experten? Durven de singles het aan om het ja-woord te geven aan een partner die ze nog nooit hebben ontmoet? Dat kunnen de kijkers ontdekken in het nieuwe seizoen van 'Blind Getrouwd', vanaf maandag 29 januari om 20.35 uur op VTM.

Arnout Hauben in 'Leve de ZOO!' (foto: Eén - © VRT 2018)

Arnout vertelt het verhaal van Jacques Kets, in 1843 de allereerste directeur van de Zoo van Antwerpen. Kets opent in de Zoo een museum waar vooral opgezette dieren te zien zijn. Maar al snel haalt hij ook levende dieren naar Antwerpen. De eerste chimpansee, Susanna, komt met de boot uit Congo. Met Jacqueline uit Birma heeft de Zoo niet veel later haar eerste olifant. Voor de chimpansees is het een onvergetelijke dag, en Arnout mag erbij zijn: voor het eerst mogen ze naar hun gloednieuw buitenverblijf, en daar zijn ze duidelijk erg blij mee.

'Leve de Zoo!', om 20.40 uur op Eén.