Het najaar van Eén: een overzicht van de nieuwkomers

donderdag 11 augustus 2016

Eén laat dit najaar ook een aantal beloftevolle nieuwelingen los op Vlaanderen. Altijd spannend of deze nieuwkomers hun rol gaan waarmaken: een prime time-programma voor Wim Lybaert, een zondagavondshow voor Adriaan Van den Hoof, de comeback van Freek Braeckman, Cath Luyten opnieuw solo en de doorstart van een VRT-monument. Dat én veel meer, dit najaar op Eén. Een overzicht van de nieuwkomers!

 


'Het Goeie Leven'
'Het Goeie Leven' met Wim Lybaert (VIER-Radio 2-Iedereen Beroemd)Uit meer dan 700 duo’s koos Wim Lybaert zes duo’s die houden van kweken en koken. Samen met hen tovert hij een onontgonnen weiland om tot een vruchtbaar en lekker paradijs. De twaalf levensgenieters gaan er back to basics. Ze kweken alles zelf, en bereiden alles zonder elektriciteit met echt vuur.

De duo’s kweken het beste uit de natuur. Met hun pure keuken proberen ze topchefs als Peter Goossens, Kobe Desramaults, Sergio Herman en Jeroen Meus te verleiden. Het goeie leven is een spel met de natuur en een spel voor de eer. Wie goed kweken en lekker koken het best combineert, mag zich de meester van het goeie leven noemen. Pluk je eten, pluk de dag.

'Het Goeie Leven', vanaf dinsdag 13 september, wekelijks om 20.40 uur op Eén.


'Weg Zijn Wij'
In het gloednieuwe 'Weg Zijn Wij' gaan drie BV’s samen op weekend in eigen land.  Elke bekende Vlaming organiseert een deel van de trip: een activiteit, een overnachting en een gastronomisch gerelateerde uitstap. Het wordt een weekend vol mysterie. Pas op de ochtend van hun vertrek ontdekken ze met wie ze op pad gaan en wat ze samen zullen beleven.

Afrikaans koken in het Brusselse Matongé, overnachten in een jeugdverblijf met daarna een dropping in het bos, of de grenzen verleggen bij een bloedstollende uitdaging, het kan allemaal. Zoals Sven Nys, die tot zijn eigen verbazing voor de eerste keer in zijn leven gaat skydiven… Ook Kamal Kharmach, Bart Peeters, Marleen Merckx en Gers Pardoel trekken erop uit.

'Weg Zijn Wij', vanaf zaterdag 3 september wekelijks om 20.10 uur op Eén.



'Spoed 24/7'
'Spoed 24/7' in het UZ Leuven - Gasthuisberg Leuven dit najaar op Eén'Spoed 24/7' brengt een nooit geziene blik achter de schermen van de spoedgevallendienst van het UZ Leuven. Zes weken lang werd er dag en nacht gefilmd met 60 vast geïnstalleerde camera’s. Voor het eerst in Vlaanderen wordt deze nieuwe draaistijl gebruikt om de indringende en beklijvende, maar vaak ook grappige verhalen van patiënten te registreren.

De documentairereeks toont hoe een bijzonder geëngageerd team van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers van het ziekenhuis mensen in nood helpen. Verhalen over leven en dood, liefde en geluk; nog nooit was reality zo echt.

'Spoed 24/7', vanaf maandag 29 augustus wekelijks om 20.40 uur op Eén.


'Buurman, Wat Doet u Nu?'
Cath Lu'Buurman, Wat doet u Nu?' met Cath Luyten op Eényten werd geboren in Koewacht, een dorpje op de grens tussen België en Nederland. Ze ging naar school in Vlaanderen, maar naar de gymles in Nederland. Ze had eens een Vlaams lief, maar toch vooral Nederlandse vriendjes. En ze had alleen maar oog voor de Nederlandse cultuur. Cath woonde in Vlaanderen, maar waande zich een Nederlandse.

Toch kreeg ze op haar twaalfde voorgoed een Belgisch paspoort, ging ze in Antwerpen studeren en verdween Nederland uit haar leven. Nu, 25 jaar later, heeft Cath niets meer met Nederland, maar begint ze haar noorderburen wel te missen. Dus gaat ze in Buurman, wat doet u nu? terug naar Nederland. Op visite bij 14 bekende, rasechte, intrigerende Nederlanders, zoals ex-K3 Josje Huisman, illusionist Hans Klok, zanger Gordon, of voetbalanalist René van der Gijp. Benieuwd of het nog altijd klikt tussen Cath en Nederland.

'Buurman, Wat Doet u Nu?',  vanaf maandag 19 september wekelijks om 21.25 uur op Eén.


'De Fiscus'
Elk jaar betalen bijna 7 miljoen Belgen belastingen. Meer dan 22.000 ambtenaren zorgen ervoor dat het geld blijft binnenkomen. Maar: niemand betaalt graag belastingen, en zowel de fiscus als zijn ambtenaren maken heel wat los bij de burger. In De fiscus krijgen we voor het eerst een blik achter de schermen van de meest gevreesde overheidsdienst van ons land: de FOD Financiën.

Tien ambtenaren worden gevolgd tijdens het uitoefenen van hun job: lokale opsporingsagenten die onverwacht op de stoep staan bij mensen die hun belasting niet betalen, de douanier die mensen uit het verkeer plukt en hen de keuze geeft om hun schuld te vereffenen of hun auto achter te laten, de controleur die langs gaat bij burgers die hun kadastraal inkomen betwisten, of de ontvanger bij wie mensen komen aankloppen wanneer ze hun belasting niet kunnen betalen…

'De Fiscus', later dit najaar op Eén.



'Sorry Voor Alles'
'Sorry Voor Alles' in september op EénAdriaan Van den Hoof bezorgt elke zondagavond een nietsvermoedende Vlaming de verrassing van zijn of haar leven. Een maand lang wordt het leven van die kandidaat, buiten zijn weten om, in handen genomen door een team van televisiemakers. Zij vormen samen met zijn vrienden en familie  een groot complot en sturen ontmoetingen en situaties. Wat is er toeval en wat is gemanipuleerd?

De nietsvermoedende Vlaming speelt 30 dagen lang onbewust de hoofdrol in een spel over zijn eigen leven. Na een maand wordt de onwetende kandidaat  met een smoes naar de studio gelokt en herbeleeft hij of zij samen met Adriaan de afgelopen maand. Heeft u onlangs wat vreemde dingen meegemaakt? Wie weet speelt u dan binnenkort wel de hoofdrol in Sorry voor alles.

'Sorry Voor Alles',  vanaf zondag 4 september om 20.30 uur bij Eén.


'Truken van de Foor'
'Truken van de Foor' met Freek Braeckman en MNM-presentatrice Julie Van den SteenDit najaar nemen Freek Braeckman en Julie Van den Steen ons dagelijks gedrag onder de loep. Waarom doet het gewoontedier mens telkens weer wat het doet? Met bluf, creativiteit en een zak vol truken van de foor gaan ze aan de slag met de grote en kleine keuzes die we maken. Nemen we wél de trap als we moeten betalen voor de lift? Houden we ons wel aan de snelheidslimieten als we er iets mee kunnen winnen? En eten we gezonder van een geel of groen bord?

Freek en Julie onderzoeken, experimenteren en proberen er op los, met als doel zichzelf, u en de wereld zo veel mogelijk duwtjes in de juiste richting te geven.

'Truken van de Foor', later dit najaar op Eén.


'Pano'
Eén verwelkomt dit najaar Pano, het reportagemagazine van VRT Nieuws, met indringende reportages: eigen onderzoek over wat er in de samenleving op dit moment aan de gang is, actuele kwesties die de Vlaming bezighouden, of problemen waarvan hij beter wakker zou liggen. Een gedreven team van reporters brengt alleen de beste nieuwsverhalen, spannend en helder verteld, en gaat op zoek naar antwoorden op prangende vragen.

Alles over de Belgische IS-tak achter de aanslagen in Parijs, op Zaventem en in de Brusselse metro, het ware verhaal van wat antibiotica met je lichaam aanrichten, en de pijnpunten van ons kleuteronderwijs. Het is een greep uit wat de redactie van het nieuwe Pano voor dit najaar op stapel heeft staan.

'Pano', later dit najaar op Eén.


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
Eén

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 16:20
    Joanna Lumley's Britain
  • 16:00
    Radio 1: De wereld vandaag
    23:10
    Nachtlus
  • 16:25
    Grizzy & the Lemmings
    21:00
    Geen uitzending
  • 16:15
    America's Funniest Home Videos
  • 16:20
    MasterChef Australië
    00:50
    Geen uitzending
  • 16:20
    The Goldbergs
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 15:50
    MacGyver
    00:45
    Geen uitzending
  • 16:15
    The Flying Doctors
    16:00
    All Saints
  • 16:10
    SOS Piet
    00:40
    Geen uitzending
  • 16:20
    Big Brother
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 16:20
    CSI: Miami
    00:20
    ER
  • 15:45
    Scorpion
    00:45
    Hawaii Five-0
  • 16:25
    Obsessive Compulsive Cleaners
    00:35
    Love Island
  • 15:55
    Buried in the Backyard
    00:50
    Castle
  • 15:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 16:29
    Aan de wand
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 16:15
    Ainsley Eats The Streets
    00:55
    Guillaume's Paris
  • 16:30
    FIM Motocross World Championship
    01:00
    Six Nations
  • 16:00
    Midsomer Murders
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 16:32
    Ik mis je
    00:49
    NOS Journaal
  • 16:26
    Per Seconde Wijzer
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 16:24
    Peperbollen
    00:25
    Sophie & Jeroen