Het najaar op Klara - VIDEO

maandag 27 augustus 2018

'Klara Live' is er vanaf september élke weekdag, en bij grote concerten ook op zaterdag. Lut Van der Eycken en Nicole Van Opstal volgen dus nog meer het aanbod van de grote concertzalen uit binnen- en buitenland, en zijn er ook zoveel mogelijk live bij.

Het ochtendprogramma 'Espresso' gaat zeven dagen op zeven. Presentatrices Cara Van der Auwera en Sieglinde Michiel krijgen versterking van Clara De Decker, die eerder al op Klara te horen en op Canvas te zien was (Koningin Elisabethwedstrijd). 'Promenade' wordt herdoopt tot 'Klara Serveert', en zal ook tijdens de zaterdaglunch uw perfecte soundtrack zijn. Sylvia Broeckaert en Greet Samyn serveren.

Op vrijdag 7 september presenteert Werner Trio de eerste aflevering van 'Vrijdag'. Tussen 17.00 en 18.00 uur duidt Werner de wereld zoals hij draait. Ook vierkant.

'Take 7' met Lies Steppe begint daardoor een uurtje vroeger, en wordt dus… 'Take 6'!

Op zaterdag verhuist 'De Liefhebber' met Katelijne Boon naar 10.00 uur.

Nieuw in het weekend is 'Music Matters'. Olav Grondelaers maakt u wegwijs in de actualiteit van de klassieke muziek, world en jazz.

'Walden' begint op zondag ook een uurtje vroeger, met Katleen Van Bavel als presentator. De hele zondagnamiddag is 'Iedereen Klassiek', waarvan Sander De Keere het boegbeeld blijft. Meer 'Iedereen Klassiek' trouwens op ons evenement op 27 oktober in Brugge, via een nieuwe videoreeks op het gelijknamige YouTube-kanaal én met een nieuw boek 'Iedereen Klassiek – opera' geschreven door Sylvia Broeckaert!

In september gaat het zomerse wereldmuziekprogramma 'Zanzibar' op zondagavond nog even door. Hopelijk kan Anne-Marie Segers zo die indian summer afdwingen! Vanaf half oktober start een nieuwe tiendelige radioreeks met meesterverteller Johan Op de Beeck, deze keer over Lodewijk XIV, naar zijn succesvolle boek 'De Zonnekoning'.

Nog verwacht: Bernstein, Tsjaikofski en Dagelijkse Kunst.

In september is Klara weer present op Odegand in Gent. In oktober vieren we dat het 100 jaar geleden is dat Leonard Bernstein geboren werd. In november mag u dan weer stemmen voor de Klara Top 100. Het laatste weekend van november zitten we daarvoor in het Radiohuis in Kortrijk! We sluiten het jaar af met een vijfdagenviering van Tsjaikofski n.a.v. zijn sterfdag 125 jaar geleden.

Ook online steekt Klara een tandje bij. Deze zomer kwamen er op VRT NU niet alleen twee nieuwe afleveringen van het succesvolle 'Van A tot Z' bij (met Edel Maex en Johan Braeckman), maar vanaf september publiceren we op klara.be weer nieuwe afleveringen van 'Dagelijkse Kunst' (met o.a. Piet Goddaer, Murielle Scherre, Seppe Nobels, Lieve Blancquaert, Tom De Cock en Peter Verhelst).

En natuurlijk kan je alles rechtstreeks beluisteren of herbeluisteren via klara.be en de gratis Klara-app en er is ook nog het uitgebreide podcast-aanbod via https://podcast.klara.be.

logo VTM logo

Violet Sanford trekt als jonge songwriter naar New York in de hoop daar haar droom waar te maken. Alles gaat echter veel moeilijker dan ze gehoopt had. Ze krijgt haar demo's niet bij de juiste mensen en tot overmaat van ramp wordt er ingebroken in haar appartement. Er zit niets anders op dan een job te zoeken. Ze krijgt gelukkig werk aangeboden in nachtclub Coyote Ugly. Deze bar is enorm populair omwille van de sexy barvrouwen die hun klanten opzwepen en uitdagen, iets waar Violet geen flauw benul van heeft...

'Coyote Ugly', film uit 2000 om 21.40 uur op VTM.