Gert Verhulst in eerste aflevering 'Alloo Bij'

maandag 5 september 2016

'Mogen wij u de komende maanden lastigvallen?', die vraag stelde Luk Alloo in opdracht van VTM NIEUWS eerder dit jaar aan verschillende interessante Vlamingen die volop in de actualiteit staan.

Het resultaat is een eerste reeks van 'Alloo Bij' met zes verrassende reportages rond onder andere Gert Verhulst, Pascale Naessens, Jan Mulder, Sergio Herman en Charles Michel.


Kris Hoflack, Algemeen Hoofdredacteur VTM NIEUWS: 'Luk Alloo zorgt altijd voor tv die een tikje anders is dan wat je doorgaans te zien krijgt. Dat is deze keer niet anders. Hij portretteert boeiende bekende Vlamingen zoals je ze nog nooit hebt gezien en dat levert fascinerende televisie op.'

Alloo volgt zijn gasten tijdens hun drukke werkdagen en loodst hen mee naar locaties die voor hen belangrijk zijn geweest. Af en toe tovert hij een retrowagen tevoorschijn waarmee ze in een ver verleden hebben rond gereden. Alloo speelt op de verrassing en doet alles om te prikkelen en bij zijn gasten mooie, onverwachte emoties op te wekken. Soms speels, soms gevoelig.

Alloo en bekende Vlamingen, het is altijd een winnende combinatie geweest. Alles begon met zijn grote doorbraak met het reportagemagazine 'Sterren en Kometen' waarin zowat heel bekend Vlaanderen passeerde. Later deed hij ook interviews in de talkshow 'AllooPraat' en maakte hij voor de openbare omroep lange portretten van o.a. Guy Verhofstadt, Urbanus en Stijn Coninx in 'De Keuze van Alloo'. Nog vorig jaar volgde hij voor VTM NIEUWS in vier afleveringen zijn goede vriend en ex-baas Paul Jambers in 'Alloo bij Jambers'.

Aflevering 1: Gert Verhulst
Luk Alloo ontmoet Gert Verhulst op zijn kantoor in Studio 100 en nodigt hem uit op enkele trips naar locaties met een grote sentimentele betekenis. In de auto maakt Gert zich druk over het fileleed. Maar eenmaal Gert zijn oude lagere school en zijn humaniora binnenwandelt, komt hij volledig tot rust. 'Er is hier werkelijk niets veranderd', merkt Gert op. Het levenspad dat Gert als kleine jongen wilde volgen, lag snel vast. 'Ik was heel fanatiek in sporten, ik wilde altijd winnen. Ik wilde ook meteen de aandacht trekken op school, ik wilde speciaal zijn, en ik wist ook meteen dat ik beroemd wilde worden. Dat was een uitgemaakte zaak.'

Alloo volgt Gert tijdens de repetities met Will Tura. Als die goed verlopen, mag Gert een duet met Will op de Grote Markt van Antwerpen brengen. 'Ik ben altijd heel zenuwachtig als ik moet zingen en zeker met de grote Tura', zegt Gert. 'Voor de rest kan ik steeds mijn zenuwen de baas, want performen blijf ik graag doen.'

Tijdens de zomermaanden treedt Gert vijftig keer op in zijn persoonlijke speeltuin Plopsaland. 'Ik blijf dit doen omdat 'Gert en Samson' de basis is van ons bedrijf en van àlles. Ik hoef daar dus niet op neer te kijken.' De CEO van Plopsaland weet zich als geen ander te relativeren. 'Als er één ding is waar ik ongelukkig over ben, is dat mijn gewicht', zucht Gert terwijl hij op zijn hometrainer staat. 'Daarom moet ik dagelijks 700 calorieën wegsporten, zo kan ik blijven eten en drinken.'

Via Gerts vriendin Ellen heeft Luk Alloo vernomen dat Gert droomt van een grote mobilhome. Hij zorgt voor zo'n mobilhome waarmee een verraste Gert even later naar Essen moet rijden. 'Als kleine jongen ging ik elk weekend met mijn ouders naar ons vakantiehuisje. Wij woonden in een klein appartementje en vanaf 1969 brachten wij in Essen alle vakanties en alle weekends door.' Dit bezoek aan het plekje van zijn jeugd maakt heel wat los bij Gert. Tot tranen toe.

'Alloo Bij', vanaf dinsdag 6 september om 21.45 uur bij VTM.


DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:50
    Ridley
    00:05
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 15:20
    Molang
    21:00
    Geen uitzending
  • 15:20
    The Good Doctor
    01:25
    Geen uitzending
  • 15:20
    Achter gesloten deuren
    00:50
    Geen uitzending
  • 14:30
    Sorority Secrets
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 14:50
    Airwolf
    00:45
    Geen uitzending
  • 15:20
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 15:10
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 15:10
    Friends
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 14:40
    ER
    01:05
    Neighbours: A New Chapter
  • 14:50
    Hawaii Five-0
    01:45
    Undercover Boss
  • 14:40
    Extreme Food Phobics
    00:35
    Love Island
  • 15:10
    Snapped
    00:50
    Castle
  • 15:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 15:16
    De tip
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 15:00
    Guillaume's Paris
  • 14:25
    FIM Motocross World Championship
    01:00
    Six Nations
  • 15:00
    Father Brown
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 15:20
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 15:01
    Kruisweg
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 15:11
    BarnKidz
    00:25
    Sophie & Jeroen