Eleven Sports vernieuwt rechten Serie A en Bundesliga

dinsdag 20 februari 2018

Enkele weken na het vernieuwen van de uitzendrechten voor de Spaanse LaLiga heeft Eleven Sports de exclusieve uitzendrechten voor de Duitse Bundesliga verworven voor de komende drie seizoenen. Daarnaast werd de samenwerking met de Italiaanse Serie A ook nog eens met drie jaar verlengd.

De Bundesliga is nieuw in het sportpakket van Eleven Sports. Vanaf het seizoen 2018/2019 kunnen de voetbalfans in België op de verschillende platformen van Eleven Sports genieten van de live wedstrijden van Bayern München, Borussia Dortmund en de andere Duitse traditieclubs. Bovendien zal Eleven Sports onze landgenoten in de Bundesliga zoals Thorgan Hazard, Koen Casteels en Landry Dimata, van dichtbij volgen, met Timmy Simons als de Eleven-expert van de Duitse competitie. De deal met de Bundesliga loopt voor drie seizoenen (tot 2020/2021) en omvat ook de exclusieve rechten voor samenvattingsprogramma’s en near live clips voor sociale media.

Maar Eleven Sports voegt niet alleen de Bundesliga toe aan zijn voetbalpakket voor de komende seizoenen. De samenwerking met de Italiaanse Serie A wordt namelijk met drie jaar verlengd. Dries Mertens, Radja Nainggolan, Dennis Praet en de vele andere Belgen in Italië zullen (minstens) tot 2021 opnieuw te volgen zijn op Eleven Sports.

'We zijn in de wolken met deze dubbelslag. Het versterkt onze positie in de markt als dé sportzender bij uitstek om het internationale topvoetbal te volgen', aldus Anouk Mertens, Managing Director, Belgium, Eleven Sports. 'De Bundesliga versterkt ons aanbod dat nu al bestaat uit onder meer de Serie A, de Ligue 1, LaLiga en de UEFA Nations League. Onze kanalen zijn bij alle digitale tv-providers in België beschikbaar. We kunnen dus zeggen dat we élke Belgische voetbalfan de kans geven om te genieten van het topvoetbal op de Europese velden.'

Persbericht Eleven Sports Network

'Terzake' (foto: Canvas - © VRT Joost Joossen 2017)

Er is in de drie jaar sinds de vorige serie van 'Onze man in Teheran' veel veranderd in Iran. De sfeer lijkt losser, maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen. Thomas ligt van alle kanten onder vuur. Zijn schoonmoeder wacht ongeduldig op een kleinkind en de directeur van het filmbureau van de overheid roept hem op zijn land niet weer als 'achterlijk' af te schilderen. Toch lijkt er veel veranderd in Iran. De sociale media hebben het land uit zijn isolement gehaald en de sfeer lijkt losser en vrijer. Maar onder de oppervlakte borrelt het ongenoegen: vrouwen die op straat protesteren tegen de verplichte hoofddoek worden opgepakt. Nieuw is dat de foto's hiervan direct rondgaan op het internet, evenals de dreigementen van een religieuze fanaticus. Thomas herkent de afzender. Het is een oude bekende.

'Terzake Docu', om 20.30 uur op Canvas.