Een heuse filmzomer op Canvas

dinsdag 30 juni 2015

Filmliefhebbers komen deze zomer volop aan hun trekken bij Canvas. In een extra film-slot op woensdag passeert een hele reeks klassiekers de revue, van Deliverance en Easy Rider tot Death in Venice en Dr. Strangelove.

Maar er zijn nog veel meer knappe films, geregeld ook van Belgische makelij. Voor straffe cinema zit de kijker dus ook deze zomer goed bij Canvas. Op woensdag en vrijdag om 20.40 uur, op zaterdag omstreeks 23.30 uur.


De cinemazomer van Canvas wordt volgend weekend ingezet met een tweeluik rond Truman Capote.

Op vrijdag 3 juli is er 'Capote', de biografische film van Bennett Miller over het leven van schrijver Truman Capote en de manier waarop diens non-fiction misdaadbestseller In Cold Blood tot stand kwam, nu bijna 50 jaar geleden. Philip Seymour Hoffman speelt de titelrol en kreeg er een Oscar voor, één van de in totaal 40 prijzen die de film won.

's Anderendaags, op zaterdag 4 juli, volgt de verfilming van 'In Cold Blood' door Richard Brooks en met Robert Blake, Scott Wilson en John Forsythe. De film vertelt het ware verhaal over de brutale moord op het landbouwersgezin Clutter in Kansas in 1959.

Filmklassiekers op woensdag
Op 8 juli begint het extra film-slot op woensdag, een soort 'Canvas classics', met 'Deliverance', een actiethriller van John Boorman met onder meer Jon Voight en Burt Reynolds. Je zou het een vakantiefilm kunnen noemen, maar dan wel eentje 'from hell'.  Vier stadsmussen varen per kano een rivier af om voor de laatste keer van de wilde natuur te genieten voor het gebied in een stuwmeer verandert. Helaas krijgen ze meer avontuur en spanning dan hun lief is: niet alleen is de stroom bijzonder verraderlijk, maar ze worden ook belaagd door een stel plaatselijke 'weirdo's'.

De week daarna, op woensdag 15 juli, volgt de iconische cultklassieker en hippie-roadmovie 'Easy Rider', van Dennis Hopper en met naast hemzelf ook Peter Fonda, Jack Nicholson en Karen Black. Twee motorfreaks gaan met het geld van een drugsdeal op weg van Californië naar de Mardi Gras in New Orleans. Maar eigenlijk zijn ze vooral op zoek naar vrijheid en de kick van drank, seks en rock-'n-roll. Ze komen in de gevangenis terecht, maar geraken eruit door bemiddeling van de geflipte advocaat George Hanson. Hij reist met hen mee tot in New Orleans, waar ze een paar meiden opscharrelen. Maar dan neemt hun avontuur een grimmige wending...

Daarna volgen onder meer nog 'Death in Venice' (22.7), het klassieke dama van Luchino Visconti naar de roman van Thomas Mann, over een componist die in Venetië verliefd wordt op een tienerjongen; 'Dr. Strangelove' (29.7), de koude oorlog-satire van Stanley Kubrick; 'A Clockwork Orange' (5.8), het futuristische misdaaddrama van diezelfde Kubrick, naar de roman van Anthony Burgess; 'Rosemary’s Baby', de horrorfilm van Roman Polanksi, met Mia Farrow en 'Midnight Express', in zekere zin ook een horrorverhaal, maar dan wel een dat echt gebeurd is, over een Amerikaanse student die tijdens een reis in een Turkse cel belandt.

Ook op vrijdag en zaterdag zijn er een pak knappe films.

Op vrijdag 10 juli trekken we naar zee met 'Copacabana' (van Marc Fitoussi en met Isabelle Huppert), over een vrouw die in Oostende timesharing-appartementen verkoopt om het respect van haar dochter terug te winnen. Later volgen onder meer 'La rafle', 'Les barons' en 'In the Mood for Love' van Kar-wai Wong.

Op zaterdag is er een Belgisch drieluik met het zeer actuele 'The Invader' (11.7) van Nicholas Provost over een Afrikaanse bootvluchteling die in Brussel aan lager wal raakt; 'Marieke, Marieke' (18.7) van Sophie Schoukens, over een meisje dat verliefd wordt op een oudere man; '22 Mei' (25.7) van Koen Mortier, over een bewakingsagent die met een bomaanslag wordt geconfronteerd. Maar ook 'The Unbearable Lightness of Being', 'Secretary' en 'L'apollonide'.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Jacques en Axel trekken naar de rommelmarkt in het centrum van Gent. Stand-upcomedian Henk Rijckaert vormt een duo met Jacques, terwijl Belle Perez met Axel op stap gaat. Samen gaan ze op zoek naar objecten die het meeste geld gaan opleveren tijdens de veiling.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 10:00
    radio2 op VRT 1: ann&daan
    02:30
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    07:30
    Wordt aangekondigd
  • 10:10
    De avonturen van kleine pinguïn
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:45
    Geen uitzending
    06:00
    Kabouter Plop
  • 10:00
    Renovate Don't Relocate
  • 09:10
    Geen uitzending
    11:30
    Sturm der Liebe
  • 09:30
    Geen uitzending
    01:10
    Walker, Texas Ranger
  • 09:50
    Married ... With Children
    01:25
    Baywatch
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 10:00
    Geen uitzending
    06:00
    TEAM OCHTEND
  • 09:25
    FBI
    02:20
    Neighbours: A New Chapter
  • 10:05
    The Blacklist
    02:20
    Backroad Truckers
  • 10:05
    The Block NZ
    03:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Forensic Files
    05:00
    Geen uitzending
  • 10:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 10:03
    Hobbyklus
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 09:50
    De Gezonde Goesting
    02:30
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 10:05
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 10:00
    Midsomer Murders
    02:20
    Scott & Bailey
  • 10:00
    NOS Journaal
    05:55
    Nederland in Beweging
  • 09:35
    Nieuwsuur
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 09:59
    Teletubbies
    02:31
    Podium Zwart Unplugged